Viktorias ”depression” försvann efter homeopatiskt läkemedel

1
7415

 

 

Viktoria
Viktoria var utmattad, slutkörd och totalt orkeslös. Efter behandling med klassisk homeopati mår hon idag så mycket bättre.

Efter det första intaget av homeopatiska läkemedel blev Viktoria, 34 år, snabbt piggare. I sex års tid hade hon sökt läkare för att få hjälp med sin utmattning och värk i kroppen. Gång efter gång stämplade de henne som ”deprimerad” och skrev de ut antidepressiva läkemedel – som inte hjälpte.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

– Jag var så fruktansvärt trött. Även om jag sov tio eller tolv timmar så var jag inte utsövd när jag vaknade.
Upprepade gånger sökte Viktoria hjälp på vårdcentralen.
– Oftast fick jag höra att det var helt normalt att jag som hade fyra barn var trött. Men jag kände att något inte stämde. Även med fyra barn där livet går i ett, bör man väl åtminstone någon gång vakna utvilad.

Bet ihop och körde på

I samband med en skilsmässa för sex år sedan fick Viktoria antidepressiv medicin.
– Just där och då tyckte jag att medicinen gjorde nytta. Jag fick knappt upp huvudet över vattenytan, och dippade ofta. Men jag hoppades att tabletterna skulle fungera. Jag bet ihop och körde på med barn och familj. Men jag hade absolut ingen energi till något annat än vardagen och det blev mycket sitta hemma i soffan.
– Sedan fortsatte det. Varje gång jag sökte hjälp fortsatte läkare att skriva diagnosen depression och gav antidepressiva läkemedel. Under åren så höjde eller sänkte läkarna dosen eftersom jag inte mådde bra. Jag tycke inte att medicinen hjälpte.
– Jag kunde sova hur mycket som helst. Dessutom hade jag konstant ont och värk i kroppen och funderade själv på om det kunde vara fibromyalgi. Jag hade ont i flera av de punkter man brukar testas på.
– Det enda jag fått till svar är att det tar ett tag innan man vänjer sig. En gång tittade läkaren på mig och sa: ”Lilla vän, du har fyra barn. Småbarnsåren är tuffa. Det är inte konstigt att du är trött.”

Sökte andra vägar

När Viktoria återigen i våras än en gång sökte hjälp och läkaren skrev depression började hon söka efter alternativ.
– Ingen lyssnar inom den vanliga vården. Antingen avskrivs man med någon diagnos eller så blir man dumförklarad. Patienter tas inte på allvar.
Hon sökte på internet och läste om andra patienter som berättade om hur de blivit hjälpta utanför den vanliga sjukvården.
– På det sättet hittade jag Gunnar Jansson som är klassisk homeopat i Norrköping. Jag ringde och bokade tid. Det var lång väntetid. Jag tänkte att han är säkert väldigt populär och det kändes tryggt.

Fick homeopatisk behandling

I maj var det dags för besöket.
– Jag berättade för honom vad jag hade för besvär och hur jag mådde. Han kollade runt i sin dator och ställde följdfrågor. Jag berättade också att jag gick på antidepressiv medicin. Vi pratade om att den medicinen gör att man lägger locket på alla känslor.
– När jag gick därifrån fick jag fyra små rör med piller at ta med mig hem som jag skulle ta. Ärligt talat var jag lite skeptisk och tänkte som så många andra att det är lite av hokus pokus. Men jag tänkte att han kan väl sitt jobb och litade på honom. Samma kväll tog jag pillren i det första röret.

Trappade ut

Viktoria hade redan tidigare i samråd med sin skolmedicinska läkare lagt upp ett uttrappningsschema för sin antidepressiva medicin. Efter besöket hos Gunnar började hon en försiktig nedtrappning.
– Det tog lite över två månader innan jag helt hade satt ut den antidepressiva medicinen.

Blev piggare

Parallellt med det började hon den homeopatiska behandlingen – som gav ett oväntat snabbt resultat.
– Det första jag märkte var att jag började få tillbaka energin. Sömnbehovet minskade. Idag räcker det faktiskt med sex timmar per natt. Förr kunde jag sova hur mycket som helst.
– Jag har börjat träna igen. Värken i kroppen är inte kvar på samma sätt.
– Men det bästa är att jag åter känner saker. Jag kan bli riktigt glad. Och riktigt ledsen. Efter en separation när mitt ex flyttade ut grät jag hysteriskt tre kvällar i rad på ett sätt som jag inte har gråtit under de senaste tio åren. Jag grät med hela kroppen. Det kändes i bröstkorgen att något lättade. Det var något helt annat än att snyfta lite till en film.
– Idag är jag mer välmående än någonsin. Jag har huvudet långt uppe över ytan. Även mina vänner och bekanta säger att jag ser fräsch ut. Rent allmänt mår jag jättebra.

Har kvar en biverkning

Ett besvär kvarstår dock och det är pigmentförändringar i ansiktet.
– Det är biverkningar från en långvarig användning av de antidepressiva läkemedlen. Jag gjorde som så många andra, läste inte bipacksedeln och vilka biverkningar de ger. Jag gjorde som doktorn sade och sen satt jag fast. Gunnar läste under konsultationen i Fass under den medicin jag har använt, och där står det som biverkan hudreaktion av solen.
– Idag säger jag till alla att om man tror på homeopati ska man definitivt pröva. Har man viljan att bli frisk och modet att våga är det bara att köra! För mig blev det litet av ett, ja även om det är ett starkt ord, skulle jag vilja säga ”mirakel”.

Bra hjälp vid sorg och depression

”Rätt valt homeopatiskt läkemedel som passar det tillstånd en person i sorg befinner sig i är oerhört effektivt”, säger den erfarna homeopaten Gunnar Jansson.

Gunnar Jansson har arbetat med klassisk homeopatisk behandling i över 40 år. Hans erfarenhet är att homeopati är effektivt vid tillstånd som sorg och depression.
– Sorg eller depression är något de flesta av oss drabbas av. Sorg är en del av livet. Med en stark försvarsmekanism kommer de flesta av oss över sorgen så småningom. Andra som drabbas kan hamna i ett depressivt stadium.
– Homeopati är en fantastiskt bra terapiform för sorg och ju tidigare man tar ett homeopatiskt medel, med utgångspunkt från den drabbades individuella symtom, desto snabbare kommer den stärkande effekten. Man slipper att hamna i en depression.
– Inom homeopatin har vi över 700 medel att välja på mot sorg så det gäller att varje person får precis det medel som kan hjälpa henne eller honom. Därför är det bra att söka sig till en välutbildad klassisk homeopat.
– Den homeopatiska medicinen stärker den egna försvarsmekanismen och den drabbade klarar av och går igenom traumat, oftast utan följdverkningar.

 

 

 

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:

www.nakh.net

info@nakh.net

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig:
Leta på https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/

 

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Våra klassiska homeopater har alla minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.

 

 

 

1 KOMMENTAR

Comments are closed.