Varför blir man klassisk homeopat?

”Den djupa tillfredsställelsen i arbetet och att det går att klara sig hyfsat ekonomiskt!”, gör att Cecilia Strid Pettersson trivs som klassisk homeopat.

Varför blir man homeopat? Går det att klara sig ekonomiskt som homeopat? Frågan går till Cecilia Strid Pettersson, klassisk homeopat, som direkt efter sin utbildning öppnade en mottagning i Norrköping.

Går det att jobba som klassisk homeopat och leva på det?

– Vilken rörelse man än startar tar mellan tre och fem år innan man har fullt upp och jag känner förtröstan för att mitt företag går samma väg. Jag ser det som en fördel att det inte växer alltför fort eftersom jag behöver tid att samla erfarenhet.

– Det som får mig att tro på att vi har en framtid är den nyfikenhet jag möter från människor som inte vet vad homeopati är. Vi har ett stort ansvar som homeopater att sprida kunskap om vår terapi och det är många som vill veta mer.

– Nu för tiden nöjer sig många inte med vad sjukvården erbjuder utan letar efter andra lösningar. Människor vill ha bot, och inte bara få sina symtom behandlade.

– Här tror jag också att sociala medier inneburit en stor fördel. Det är ett forum där folk söker efter information på ett annat sätt än tidigare. Människor som är intresserade av alternativ hälsa hittar information på nätet och får mängder av tips av andra i liknande situation.

– En hel del av mina patienter kommer efter att de hört eller läst något på sociala medier och många hittar mig via google. Riktigt roligt är det när patienter kommer på rekommendation, när de fått tips av någon de känner, som i sin tur har fått hjälp.


V
arför valde du att utbilda dig till klassisk homeopat?

– Det beror nog på att jag är väldigt nyfiken. Jag hade själv fått hjälp av homeopati och tänkte det här är ju så häftigt att jag måste lära mig mer.

– Ser jag tillbaka har jag egentligen sökt efter alternativa lösningar på hälsoproblem under en stor del av mitt liv. Jag arbetade tidigare med kosttillskott och det fungerade till viss del, men när jag kom i kontakt med homeopatin upplevde jag en helt annan dimension. Den klassiska homeopatiska behandlingen erbjuder en kraftfull läkning som saknar motstycke.

Var utbildade du dig?

– Jag gick den treåriga utbildningen på Medica-skolan i Norrtälje och blev färdig med det tredje avslutande kliniska året våren 2015.

– Samma sommar sade jag upp mig från mitt tidigare arbete, registrerade in min firma och öppnade en egen mottagning under hösten.

– Jag tror man behöver se det på sikt när man startar ett företag. Jag hade ett startkapital för att täcka den första tiden som nyföretagare, det behöver alla som ska starta ett nytt företag. Jag såg ganska snabbt en positiv trend gällande patienttillströmningen vilket gjort mig trygg inför framtiden.

– En fördel för oss är att vi inte har så stora omkostnader eller startkostnader. Det behövs en mottagning, dator, dataprogram och ett lager av läkemedel som man bygger upp med åren.

– En annan stark drivkraft för mig, och en anledning till att jag valt att arbeta med homeopati, är att det ger en helt ny sorts tillfredsställelse jämfört med mina tidigare jobb.

”Djupt tillfreds med mitt arbete”

Cecilia Strid Pettersson är väldigt glad över sitt nya yrke.

– Att kunna hjälpa människor som kommer till oss med hälsoproblem som de dragits med i många år är djupt tillfredsställande. Ibland kommer till oss i ett sista desperat försök.

– Det behöver inte bara handla om fysiska krämpor. Jag ser i många fall att personer, under behandlingens gång, kommer till insikt om vad de behöver göra för att uppnå hälsa, de ser över sina liv och gör nya val, som att till exempel byta jobb eller göra slut på en relation som inte är hälsosam. Vi har ofta svaren inom oss, och under behandlingen hittar man kraft och det blir tydligare vad nästa steg är.

– Jag har inte för en sekund ångrat mitt yrkesval. Det har varit många timmars pluggande, parallellt med arbete och familjeliv, men varje timme har gett mig energi och glädje så det har aldrig känts tungt utan enbart stimulerande och intressant.

– Samma känsla känner jag när jag går till jobbet, äntligen är jag här och får ägna mig åt det mest spännande och utmanande yrke jag vet!

Vill du också utbilda dig till klassisk homeopat?

Se listan över skolor som utbildar i klassisk homeopati: HOMEOPATISKOLOR