För första gången i sitt liv mår Anita, 54 år, riktigt bra – tack vare klassisk homeopati

0
3852

 

Anita Freij
”Tack vare behandlingen har jag för första gången i mitt liv fått uppleva hur det är att må bra”, säger Anita Freij.

”Den människa som gick till den klassiska homeopaten finns inte mer!”. Det säger Anita Freij, 54 år, som sökte hjälp för eksem, men fick en så mycket djupare och mer omvälvande behandling. ”Jag har förändrats väldigt mycket som människa.”

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

– I 25 år hade jag eksem, som bara blev värre och värre. Jag har varit hos olika hudläkare och fått omgångar med olika sorters kortisonsalvor och jag har ordinerats att sola. Inget har hjälpt.
– Hudbesvären eskalerade efter varje barn! Utöver eksem blev det utslag och bölder.
– Vad jag inte förstod och ingen talade om för mig, var att jag höll på att köra kroppen i botten, konstaterar Anita Freij med facit i hand.

Känslig mage

Anita Freij berättar att långt innan besvären med hudslagen började hade hon problem med magen.
– Ända sedan tonåren har jag haft väldigt lätt för att kräkas. Det behövdes bara en liten störning så kunde jag kräkas en hel dag. Det räckte med att jag skulle ha mens. För att inte tala om när jag väntade barn. Jag har spytt mig genom tre graviditeter.
– Men jag kopplade aldrig ihop magproblemen med eksemet! Det gjorde inte heller någon av alla de läkare jag träffat. Eller någon av de hudexperter jag gått till. En av de sista var en professor som började med att konstatera att något liknande som mina hudeksem i ansiktet hade han aldrig tidigare sett.

Lyssnade och frågade

Vid det här laget hade Anita Freij nästan gett upp hoppet.
– Då var det någon på arbetet som nämnde Robert Stigborns namn för mig och tyckte jag skulle söka kontakt.
– Jag grep efter halmstrån. Min situation var ohållbar.
– Jag hade ingen aning om vad det innebar att gå till en klassisk homeopat. Men redan under första besöket hos Robert upplevde jag att han lyssnade på mig och att det jag sa var viktigt. Det var första gången jag kände att någon verkligen brydde sig.
– Första gången satt vi nog i två timmar och pratade. Han frågade mycket. Så fick jag droppar med mig hem.
– Lite tänkte jag väl då att ja, ja, vad kan de här dropparna göra. Men det gick bara några dagar innan jag fick en väldig reaktion. Jag svullnade upp kring ögonen och runt munnen. Hela ansiktet blev svullet.

Kunde ringa och fråga

Anita Freij blev orolig över reaktionen.
– Robert hade sagt att ”ring mig om det är något”. Jag ringde. Det har varit väldigt bra under behandlingen att han har varit tillgänglig. Utan att ha fått kontakta honom och prata kring olika reaktioner hade jag aldrig klarat av att fortsätta behandlingen.
– När jag berättat om nya symtom och reaktioner har han alltid frågat om jag kände igen symtomen och om jag haft dem tidigare i mitt liv. Många gånger var det så. Jag började förstå hur saker skulle läka ut och hur behandlingen gick till.

Behandling på djupet

Det tog flera månader innan huden läkte. Parallellt började behandlingen påverka på djupare plan, berättar Anita Freij:
– Lungorna, magen och tarmarna reagerade. Ett tag kändes som att jag höll på att få lunginflammation, sen försvann känslan. Armarna svullnade upp och blev tjocka och varma och stela som pinnar.
Symtom dök upp och försvann. Ibland ganska snabbt, ibland hängde de kvar ett tag. Bröstkorgen var konstig ett tag, ena sidan av magen svullnade upp.
– Det var mycket som hände. När det var som värst låg jag mest och kunde knappt ta mig ut till affären en gång i veckan. Robert var försiktig och gav mig aldrig mer droppar än att jag orkade med reaktionerna.

Utvecklades som människa

Utöver de fysiska reaktionerna hände saker på mycket djupare plan hos Anita Freij.
– Jag förändrades väldigt mycket som människa. Jag kom till insikt om hur jag levt och hur jag ville leva och vad jag tyckte var viktigt.
– Jag har i hela mitt liv jobbat hårt på att vara alla till lags för att folk skulle tycka om mig. Jag kämpade för att vara duktig, för att ha ett perfekt hem, laga god middag, vara duktig på jobbet och allt sånt. Samtidigt mådde jag hela tiden dåligt, var det inte eksem så var det magen. Men jag trodde alltid att det var mig det var fel på.
– När jag kom till Robert hade jag kört hela mig i botten. Ingen i omgivningen hade förstått hur dåligt jag mådde, och när jag gick till läkare så fick jag inte någon riktig hjälp.

Ny känsla att få må bra

För Anita Freij blev det en långsam omläggning av livet, där gamla beteenden och värderingar ersattes av det som mognade fram. På plussidan fanns att meditera, att lägga om kosten och att ge sig tid; på minussidan en skilsmässa och arbetslöshet.
Idag har hon fått ett liv i bättre balans.
– Jag har börjat arbetsträna på ett bra ställe där människor är förstående.
– Jag känner mig väldigt trygg i mig själv numera och är inte rädd längre. Jag har släppt bitterhet och hat. Jag har fått ett lugn, och jag känner mig hel.
– Eftersom jag egentligen aldrig har mått bra i hela mitt liv, ja, utom möjligtvis när jag var riktigt liten, är det något helt nytt för mig att faktiskt må bra.
– Det bästa som har hänt mig i mitt liv är att få träffa en klassisk homeopat. Jag hoppas verkligen att fler människor ska få uppleva hur det är att må bra.

Patienten är delaktig

Enligt den behandlande klassiske homeopaten Robert Stigborn behöver en lyckad behandling även ett engagemang från patienten. Minst tre saker krävs:

  • tålamod – att patienten är uthållig och modig
  • kontinuitet – att patienten kommer regelbundet så att homeopaten får möjlighet att följa fallet och därmed ändra dosering, eller kanske byta medel, med mera, och
  • kommunikation – att patienten alltid hör av sig när det blir något akut eller inträffar förändringar som gör patienten fundersam.

– Detta görs enbart för klientens bästa och så att hon eller han hela tiden får den bästa uppföljningen och vården som kan uppbringas under hela läkningstiden, förklarar Robert Stigborn.
– Då blir det seriöst och klienten blir delaktig i sin läkning, istället för att lägga hela ansvaret i homeopatens händer.
– Resultatet ska ju bli att patienter inte behöver komma tillbaka för det de sökte för. Det de kan komma tillbaka för är för symtom som dyker upp som legat under de symtom patienten först sökte hjälp för.
– Ända sedan homeopatin började etableras för över 200 år sedan har vi sett att gamla symtom kommer upp till ytan när de som ligger närmast i tiden har läkt ut.
– Detta var något Anita också fick erfara och som vi ser i hennes berättelse. I och med att kroppen bara kan handskas med det mest allvarligaste för stunden så trycks automatiskt de mindre allvarliga besvären ned!

Läkningen följer en naturlag

Robert Stigborn, klassisk homeopat
”När vi ser att läkningen följer den naturliga läkningslagen vet vi att behandlingen är verksam!”, konstaterar den klassiske homeopaten Robert Stigborn i Helsingborg.

Robert Stigborn beskriver logiken för hur läkeprocessen i en klassisk homeopatisk behandling:
– Personer läker inifrån och ut: från det mentala och känslomässiga ut mot det fysiska, från de inre organen ut mot huden, från huvud och bål mot armar och ben, och bakåt i tiden; gamla symtom kommer upp när de senaste läkt ut. Detta är en naturlag* som jag ser hos mina klienter när en läkning sker.
– Den här naturlagen är en av de mest viktigaste bekräftelser vi kan få på att kroppen läker i rätt riktning! Om ovanstående sker i omvänd ordning så blir det så klart i en sjukare riktning. Om varje person som är sjuk tittar tillbaka på sin sjukdomshistoria så tror jag att de flesta kan se att detta är precis det förlopp som skett i deras liv. Från att varit mer friska tidigare i livet så har det sedan gått inåt, uppåt och besvären har gått mot allvarligare art.
Homeopatins fader Samuel Hahnemann sa att en behandlingsform ska vara effektiv (behandla orsaken), mild (medföra så lite lidande som möjligt) och bestående (besvären ska läka ut helt).

 

*Denna naturliga läkningslag kan vi se ha sitt förlopp i alla seriösa och verkningsfulla behandlingsformer. Den är inte förbehållen enbart klassisk homeopati. Men för att den ska ske måste så klart terapin eller behandlingen gå på orsaken annars blir det symtombehandling och då händer inget bestående eller som vi ofta ser att naturlagen går i fel riktning, dvs det blir värre med tiden = varningsklocka!

 

Vill du ha kontakt med Robert Stigborn, Helsingborg:

Sök Roberts Helhetspraktik på Facebook

Eller ring 0703-06 36 23

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Våra klassiska homeopater har alla minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.