Svåra magkramper släppte med homeopatimedicin

0
4296
Lena Bergströms mage lugnade sig efter homeopatisk behandling

Efter sju år med svåra magkramper sökte Lena Bergström, 59 år, homeopatisk behandling. Åtta månader senare är hon frisk. ”Jag känner mig som man gör som barn; helt fri och att allt är möjligt. Homeopater arbetar på ett fascinerande sätt!”

Av Margot Granvik, klassisk homeopat

–År 2012 började jag få kramper i magen. Det onda satt på samma ställe i magen. Till slut blev kramperna så svåra att om jag råkade köra bil var jag tvungen att stanna, om det gick, för att försöka sträcka ut magen.

–Jag tänkte att jag måste gå till läkare. På vårdcentralen tog de en massa prover men allt såg bra ut. Läkaren skickade mig på kontraströntgen men också det såg bra ut. Så läkaren sa att ”Ja, du får nog leva med det här!”.

–Nu efteråt förstår jag hur jag har mått på insidan. Det handlar inte enbart om mat utan om stress, oro,… ja, allt! Magen var så gott som paj.

Under en lång period testade Lena Bergström allt möjligt. Hon lade om kosten och prövade olika dieter. Hon gick hos naturläkare.

–Jag har alltid varit intresserad av det alternativa och läst mycket på nätet och i böcker. Ibland blev det bättre. Sedan blev det sämre igen.

–I stort sett har jag haft kramper i magen mellan en och tio gånger i veckan sedan 2012.

–När jag kom in i klimakteriet och hormonerna satte igång blev det ännu värre. Jag var nog inte riktigt mig själv. Men jag tänkte att jag undviker att söka läkare för de ger bara en massa konstgjorda saker. Jag bestämde mig för att försöka reda ut det själv.

Lena Bergström började läsa på om homeopati och hittade homeopat Gunnar Jansson.

–Jag bokade in mig och i oktober 2019 gjorde jag det första besöket. Nu ett halvår och sex besök senare är jag färdigbehandlad.

–Det första som hände när jag fick ett medel var att jag började sova. Jag har alltid tyckt att jag har sovit bra, men nu blev sömnen något helt annat; mycket bättre.

–Jag blev också lugnare i humöret. Jag kan vara lite eldfängd och kan bli fly förbaskad. Nu tänker jag efter före, även när jag blir arg.

–Idag känner jag mig tillfreds med mig själv. Det känns bra!

–Det är som när man var liten och inte hade några problem och man kände sig helt fri och att allt är möjligt. Det är en känsla vi behöver också som vuxna eftersom det är lätt att man begränsar sig själv med arbete och plikter.

–Jag är också mycket gladare numera och jag skrattar mycket.

–Magen? Jo, magen fungerar. Jag har inte längre några kramper. De började minska under de första månaderna under behandlingen och är idag helt borta. Det tog lite tid men kroppen måste få ta tid på sig att läka.

Lena Bergström är imponerad av homeopatins sätt att arbeta.

–Ni homeopater lyssnar på både insidan och utsidan, även om man som patient ibland har svårt att beskriva olika saker. Ni är som detektiver och ni är otroliga människokännare.

–Jag är fascinerad av homeopatin! Det är så många som skulle kunna få hjälp av er! Så känner jag det.

Homeopat Gunnar Jansson

Gunnar Jansson har haft homeopatisk mottagning i Norrköping i över 40 år och enligt honom kräver en homeopatisk behandling gedigen kunskap.

– Lena säger i inledningen av sin berättelse att hon haft kramper i magen i sju år. Min uppgift som homeopat, eller för att använda Lenas ord, som detektiv, är att försöka utröna eller förstå varför en patient blev sjuk. Enligt min uppfattning blir man inte sjuk av en slump utan sjukdomar beror på, som vår lärare Hahnemann säger, en förstämning av livskraften.

–Olika påfrestningar i livet gör oss mer eller mindre mottagliga för att sjukdomssymtom ska uppkomma.

–För att hitta rätt medel till Lena, och mina övriga patienter, måste jag hitta den ”röda tråden”.

–Hittar jag sjukdomens utlösande orsak och patientens unika individuella symtom är det högst troligt att jag lyckas bota patienten eller som i detta fall Lena.

–För krampartad smärta i buken har vi inom homeopatin hela 386 olika läkemedel att välja på. Ett av dessa medel kunde bota Lena.

–Flera av dessa 386 medel hade säkert tillfälligt hjälpt mot kramperna, men det hade då varit så kallad palliativ behandling, det vill säga en behandling som inte botar. Rätt homeopatisk behandling stärker hela människan och förbättrar eller botar, som i detta fall, även övriga symtom.

–Som vanligt nämner jag inte vilket medel som botade Lena därför att en korrekt homeopatisk behandling kräver alltid en individuell ordination. Att som på nätet, till exempel på facebook, rekommendera olika homeopatiska läkemedel för viss åkomma, utan att ta en fullständig anamnes, anser jag vara helt förkastligt.

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:

www.nakh.net

info@nakh.net

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig:

Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.