Slapp svår halsbränna

0
2740
Homeopatiska läkemedel
Homeopatiska läkemedel

När Connie, 72 år, började få ont i magen efter att hon hade ätit sökte hon hjälp av en klassisk homeopat.
– Det homeopatiska samtalet är väldigt fruktbart, säger Connie, som själv haft samtal som sitt viktigaste arbetsinstrument.

Efter en tarmoperation fick Connie besvär med magen, särskilt efter att hon hade ätit.
– Det var en sorts halsbränna. När jag åt något fick jag otroligt ont i magen. När man har haft en sjukdom som cancer blir man väldigt rädd när kroppen reagerar så där kraftigt på något.
– Jag gick till min vanliga husläkare som är oerhört bra och som tar mig på allvar. När de gjorde en kontroll upptäckte de en väldigt liten gallsten. De ville inte operera. En operation hade blivit aktuell först om jag fått riktigt akuta smärtor.
– Förmodligen var det gallstenen som gav smärtor när jag hade ätit svårsmält och fet mat.

Långt samtal
Connie hade fått
rekommendationer om den klassiska homeopaten Lotta Hölttä.
– Jag tänkte att jag går till Lotta. Vi hade ett långt mycket långt och bra samtal. Jag fick också piller. Samtalet och pillrena hjälpte mig.
Under Connies yrkesverksamma liv har samtalet varit centralt. Hon har använt det i en mängd olika situationer och möten med olika människor inom vården, skolan och omsorgen.
– Jag är van vid samtal. Jag har mött människor med alla problem du kan läsa om i tidningen. I mitt yrke har samtalet har varit mitt viktigaste instrument.
Därför fann hon det homeopatiska samtalet, när homeopaten tar en anamnes, alltså tecknar ner sjukdomshistorien hos en patient, oväntat intressant.
– I det homeopatiska samtalet utgår man ifrån kroppen. När jag gjorde utvikningar och gav bakgrundsinformation förde Lotta åter tillbaka samtalet till min kropp.
– Det är väldigt fruktbart tycker jag. En kropp reagerar, oavsett vad det beror på och oavsett vad det är för problem. Sedan utgår homeopaten ifrån det.

Ser till alla delar
Under behandlingen
av cancern vistades Connie en period på Vidarkliniken.
– Även där använder man flera ingångsvinklar till människan, som att se människan ifrån olika håll; som det fysiska, psykiska, sociala och andliga. Man kan börja med vilken ingång som helst, men det gäller att du får med alla områdena i samtalet. Sedan kan det ena eller det andra vara övervägande viktigt för patienten just nu.
– I ett sådant samtal utgår man ifrån hela människan, samtidigt som man tar avstamp och utgår ifrån just den kroppsdel och den kroppsreaktion som du har haft i livet just i det sammanhanget.

Talar med
Connie har reflekterat
över fler saker som kännetecknar det homeopatiska samtalet.
– Genom samtalet kan du göra en analys av vad du har för människa framför dig. Du tar in människan och hennes liv och reaktioner.
– Det blir också ett ömsesidigt samtal. Homeopaten pratar inte till mig, utan med mig. Vi lyssnar på varandra. Det blir en helhet i samtalet!

Är restriktiv
Connie har sällan
tagit vanlig skolmedicin.
– Jag är helt enkelt en person som är restriktiv. Jag har tagit antibiotika vid en lunginflammation. Det var ett självklart val eftersom jag var så sjuk.
– Annars har jag inte behövt så mycket. Jag har väl också tänkt att det är onödigt om man inte absolut behöver det. Men de gånger jag inte blivit frisk av mig själv har jag gått till läkare och följt deras råd.

Klåda efter myggbett
Connie har inte känt
av besvären med magen sedan hon tog det homeopatiska läkemedlet. Däremot har hon besökt Lotta Hölttä igen för ett annat besvär.
– Jag var på Tobago förra julen och fick massor av myggstick så jag fick någon slags allergisk reaktion. Värst var det på handleden som kliade något hemskt. Efter ett tag gick det över, men i somras fick jag tillbaka klådan.
– Så nu har jag besökt Lotta och fått homeopatiskt läkemedel för att det ska läka ut. Jag har varit hos husläkaren och de har tagit prover, men de säger att de inte vet vad det är och att proverna inte visar något. De rekommenderar kortisonsalva.
– Efter det senaste besöket hos Lotta och de piller jag fick har jag inte längre några hudutslag eller någon klåda.

Lotta Hölttä
Lotta Hölttä, klassisk homeopat.

 

Vill du få kontakt med Lotta Hölttä: www.holistiskarummet.se