Helt fri från ulcerös kolit med klassisk homeopati

0
5209
Homeopatiska läkemedel
Homeopatiska läkemedel

 

Efter tre månaders homeopatisk behandling var Gun Nilsson, 64 år, helt fri från ulcerös kolit som hon haft sedan 20-årsåldern. Som värst hade hon 15 dagliga diarréanfall och var helt orkeslös. Läkaren ville gå in med lätt cellgift för att hämma immunförsvaret.

– Jag var 51 år när jag första gången besökte Margaretha Orvelius. Då hade jag haft besvär i 14 års tid. Nästan hela tjocktarmen var inflammerad.
Gun Nilsson hade då ätit kortison och ett sulfapreparat för sin ulcerösa kolit sedan år 1989.
– Jag hade tagit massor av kurer, men det blev aldrig riktigt bra. Vid den här tidpunkten hade jag fått så mycket kortison att jag började få hemska utslag. Min läkare sa att vi var tvungna att sätta ut kortisonet.
Nu blev Gun Nilsson sjukskriven av sin läkare.
– Jag hade diarréer upp till 15 gånger per dygn. Jag orkade absolut ingenting. Jag bara låg. Gick jag ut blev jag utmattad redan efter en kort promenad. Diarréerna tog all kraft ifrån mig. Eftersom jag hade ont tog det också på humöret.

Gick ner i vikt

Gun_Nilsson_2016-03-15
I stället för lätt cellgift var det homeopatisk behandling som gjorde Gun Nilsson i Malmö frisk från en svår ulcerös kolit.

Gun Nilsson tappade i vikt. Läget var förtvivlat. En av hennes söner, som också hade haft problem med magen, hade fått behandling av en homeopat i Göteborg. Han föreslog att hon skulle kontakta en homeopat i Malmö. Gun Nilsson sökte upp Margaretha Orvelius.
– Jag gick till Margaretha och började med hennes droppar. Men ingenting hände och jag tänkte att det här fungerar ju inte. Men så, kanske runt tre veckor efter att jag inledde behandlingen, började antalet diarréer per dag minska. Jag var snart nere på bara två per dag. Det började kännas allt bättre.
– Men det tog närmare en månad innan det svängde ordentligt. Så det gäller att man inte ger sig utan håller på ett tag.
– Även om antalet diarréanfall per dag minskade hade jag fortfarande blod i avföringen. Men jag kände mig mycket piggare. Så jag fortsatte med det homeopatiska läkemedlet och med uppföljningar hos Margaretha.

Helt fri från symtom

När Gun Nilsson hade varit sjukskriven i tre månader hade allt vänt.
– Jag hade inte längre några blödningar eller diarréer. Jag var redo att gå tillbaka till mitt arbete på halvtid. Det var helt fantastiskt!
I samma veva kallades hon till sin läkare på besök.
– Min läkare berättade att han ville börja med lätta cellgifter för att ersätta kortisonet vi hade satt ut. Jag förklarade då att jag ville börja jobba halvtid! Han blev väldigt förvånad och utbrast spontant: ”Men, det klarar ju inte du!”. När jag berättade hur bra jag mådde och att både blödningar och diarréer hade upphört tyckte han att det var fantastiskt. ”Börja jobba, så får vi se hur det går.”, sa han.
Efter tre veckor på halvtid gick Gun Nilsson upp på heltid.
– Jag mådde alldeles utmärkt. Min tarm fungerade helt perfekt. Nu hade jag inte heller längre några vanliga mediciner. Men jag fortsatte att regelbundet gå hos Margaretha för att följa upp hur jag skulle göra med det homeopatiska läkemedlet.
– Numera tar jag dropparna en gång i veckan, jämfört med två gånger om dagen i början av behandlingen.

Regelbundna kontroller

Gun Nilsson går fortfarande regelbundet och kontrollerar tjocktarmen med koloskopi.
– Nu sist när jag var där berättade läkaren att han såg massor av de gamla ärren, men att det annars såg helt fantastiskt ut. Inga inflammationer. Men eftersom jag hade haft ulcerös kolit så länge, och det både kan hända att något gammalt ärr blossar upp, och att många års inflammationer kan ge cancer så kallar han mig vartannat år för koloskopi. Han tar då också biopsiprov för att se att allt är bra.
Gun Nilsson är mycket nöjd med sin läkare, som är väldigt öppen och positiv till att hon sökte homeopatisk behandling.

Samarbete skulle gynna patienter

Sjukvården och homeopatin borde samarbeta menar Gun Nilsson:
– Margaretha har ju arbetat ihop med läkare när hon var verksam i Tyskland. För mig är det en trygghet, hon har så mycket kunskap och kan hela medicinbiten. Hon är också väldigt ärlig och säger till när hon känner att det är saker hon inte kan behandla med homeopati. Jag har ju skickat många av mina bekanta till henne och ibland kan det vara besvär där hon inte tror att homeopatin kan fungera. Då är hon tydlig med det.
– Jag tror att i framtiden måste vi skapa möjlighet för både sjukvården och homeopatin att arbeta ihop. Det är också konstigt att man i Sverige inte får behandla barn under åtta år. Kan man behandla barn har de chans att bli av med besvären tidigt i sina liv.
– När jag ser tillbaka på min sjukdomshistoria är det tydligt att jag hade besvär med min mage redan från 20-årsåldern. Jag kunde få kramper och diarréer, men trodde att det var något jag hade ätit. Sen var det bra ett tag, men kom tillbaka. Det hade ju varit bra om jag sökt homeopatisk hjälp på en gång!

Margaretha_Orvelius
– Det är fantastiskt att vi med homeopati kan hjälpa patienter med ulcerös kolit, säger Margaretha Orvelius, klassisk homeopat i Malmö.

Vill du ha kontakt med Margaretha Orvelius: www.homeopatimalmo.se

 

Vill du fråga Gun Nilsson något:

 

Vill du hitta en klassisk homeopat när där du bor:
klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/