”Efter varje intag av homeopatimedicin blir dotter med autismdiagnos allt bättre”

0
3968
Den snart 5-åriga dottern har fått diagnosen autism. Med klassisk homeopati gör hon nu fantastiska framsteg.

En neuropsykiatrisk utredning fördröjde den homeopatiska behandlingen. Men sedan den väl kunde återupptas har den snart 5-åriga dottern utvecklats enormt, berättar en hoppfull Mikaela Schill Jurmu. ”Hon sa till mig: Mamma, vad fin du är!”, efter den senaste homeopatimedicinen. Hon använde ett beskrivande ord och sa en hel mening!”

Artikeln om Mikaela Schill Jurmu i Norrköping ”Fick tillbaka sin dotter efter ett år i autismbubbla” som publicerades i mars 2014 på Dagens homeopati har väckt enorm uppmärksamhet. Många har frågat vad som hände sen.
– Hon har precis nu, i januari 2016, fått diagnosen autism och utvecklingsförsening och kommer senare att utredas för utvecklingsstörning, berättar Mikaela Schill Jurmu.
– Habiliteringen har gjort en ordentlig utredning på henne. De säger att hon har svår autismproblematik.

”Skönt få kvitto”

För Mikaela Schill Jurmu blev diagnosen en lättnad.
– Ja. För fy fasen vad mycket jag har fått höra: att jag har ”självdiagnostiserat”, att jag inte har en aning om hur ett barn med ”riktig autism” beter sig och att det jag har berättat är ett ”hån mot barn med autism”, och så vidare. Allt möjligt har jag fått höra. Det har varit jättejobbigt.
– Särskilt när man är så säker och ser det så tydligt. Jag har hela tiden sagt att hon har jättestora bekymmer.
– På så sätt är det skönt att vi har fått kvitto på att hon har problem. Nu finns det ingen som kan säga något.

Tålde inte nya intryck

Dotterns svåra utbrott gjorde att den neuropsykiatriska utredningen sköts upp gång på gång.
– Jag ville att hon skulle utredas och tänkte att habiliteringen skulle få se hennes problematik som den såg ut.
– När vi började med homeopatisk behandling började hon göra stora framsteg. Plötsligt kunde hon ta ögonkontakt igen, och sedan började hon prata. På habiliteringen påpekade de att hon gjorde otroliga framsteg och var förundrade över att hon från en gång till nästa hade utvecklats så mycket. På grund av detta började vissa ifrågasätta om hon verkligen hade autism.
För att inte påverka utredningen gjorde Mikaela ett uppehåll med den homeopatiska behandlingen.
– Men de kunde inte utreda henne. Hon hade för mycket utbrott. Hon slängde sig på golvet och skrek, hon kröp ihop i fosterställning, hon gömde sig. Hon var jättekänslig för alla intryck. Det var jättesvårt att vara ute bland folk. Hon var ljudkänslig. Hon tålde knappt några nya intryck alls. När vi pausade den homeopatiska behandlingen såg vi klar försämring.
– På habiliteringen sade de att hon var prioriterad. Men ändå sköt de på utredningen hela tiden, eftersom hon hade så mycket utbrott och stor problematik.

Läkare tror det är vaccinationen

Mikaela tog åter upp den homeopatiska behandlingen under hösten 2015.
– Redan efter det första intaget av homeopatiskt läkemedel försvann utbrotten. Först då kunde utredningen fortsätta på riktigt. Pausen från homeopatin var jättedum. Hon hade verkligen behövt att vi hade kunnat fortsätta med den homeopatiska behandlingen.
Parallellt med habiliteringens utredning undersöktes dottern av läkare.
– Idag tror även läkaren att hennes problem beror på vaccinationen. Han hittar ingen annan orsak.

Har börjat växa igen

Efter ett oerhört jobbigt år ser familjen nu framåt.
– Efter att hon fick MPR-sprutan när hon var 1,5 år slutade hon att växa. Ända sedan dess har hon haft storlek 86. Det stod alltså 9-12 månader i hennes kläder ända fram tills hon var fyra år.
– När vi åter kunde träffa vår homeopat Gunnar och fortsätta behandlingen med homeopati fick hon inte bara hjälp med utbrotten som försvann. Hon började även växa, för första gången sedan hon var 1,5 år, med flera centimeter mellan besöken. Nu är hon snart fem år.
– Sist vi kollade hade hon vuxit cirka sex cm. Det är inte mycket om man jämför med andra barn, men för att gälla henne är det enormt. Det är jättehäftigt att kunna byta storlek på kläderna, berättar Mikaela Schill Jurmu.
Andra viktiga framsteg är att dottern lärde sig förstå att hon var kiss- och bajsnödig.
– Hon gick med blöja tills hon var fyra år. Nu har hon lärt sig gå på toa. Det är en stor utveckling för henne, och det har betytt mycket för henne själv.
– Hon har också på sistone börjat måla; hus och bilar. Och oss.
Mikaela Schill Jurmu berättar att dottern också börjat förstå känslor.
– Hon begriper vad det är att vara arg, glad och ledsen.
– Ytterligare en stor förändring hos henne efter ett av de senaste homeopatmedlen är att hon nu vill ha kläder på sig! Detta efter att ha varit naken i flera år. Hon har tidigare inte haft några kläder alls på sig inomhus, men nu ber hon om kläder – till och med pyjamas på natten. Det känns superroligt!

Använder beskrivande ord

Mikaela berättar att det händer saker efter varje nytt intag av homeopatiska läkemedel.
– Hon blir alltid jättedålig strax efter ett medel. Nu senast fick vi ingen kontakt alls med henne, hon blev jättevarm och bara sov. När hon vaknade så sa hon: ”Åh, mamma det är så vackert ute. Vad fin du är mamma!”.
– Hon talade med flerords-meningar och hon använde beskrivande ord. Det har hon inte kunnat innan. Vi kände verkligen: ”Wow, nu lossnar det på riktigt!”.
– Hon fortsätter utvecklas hela tiden. Hon är mer tillfreds. Mer förstående. Klarare i talet.
– Men hon har absolut problematik kvar. Hon har svårt med förändringar, att förstå hur saker ska göras och att läsa andra människor. Hon leker som en 2-3 åring, medan kompisar leker på 5-årsnivå. Det kommer att ta tid.

Hundratals föräldrar har hört av sig

– Men jag är jättehoppfull. Jag har stort förtroende för vår homeopat Gunnar. Han har gjort så himla mycket för henne. Vem vore hon idag om inte han hade hjälpt henne?! När vi började hos Gunnar hade hon inget språk. Vi nådde henne inte. Hon var helt inbunden.
– Det är en otrolig skillnad idag. Hon är öppen och glad. Vi ser den personlighet hon hade innan MPR-sprutan. Även om det har kommit in ett autismproblem, är det som att vi har fått tillbaka henne som den person hon var innan sprutan.
– Alla som har följt henne säger att de ser en otrolig utveckling. På förskolan är de helt förundrade över hennes fantastiska framsteg.
– Sedan den första artikeln publicerades för två år sedan har hundratals föräldrar hört av sig som har barn som fått problem efter MPR-sprutan. Det finns föräldrar som behöver hjälp. Jag ryser i hela kroppen när jag tänker på alla. De behöver hitta sin Gunnar.

Framgångsrik behandling

Gunnar Jansson, klassisk homeopat. -Våra mediciner kan hjälpa barn med autism.
Gunnar Jansson, klassisk homeopat. -Våra mediciner kan hjälpa barn med autism.

Gunnar Jansson, klassisk homeopat som haft mottagning i snart 40 år i Norrköping, är nöjd över flickans tillfrisknande.
– Behandlingen av den här snart 5-åriga flickan har gått fantastiskt bra. Jag behandlar flera andra med autism där tillfriskningen går långsamt. För den här flickan har det gått väldigt fort.
– Det känns mycket bra. Enligt läkarvetenskapen kan man absolut inte göra något åt autism, men här ser vi att våra läkemedel kan hjälpa.

Låt föräldrarna välja

I Sverige får homeopater inte behandla barn under åtta år. Ändå gör du det?
– Vi får behandla, om vi inte tar betalt. Detta enligt en formulering från regeringen. Tar jag inte betalt får jag självklart hjälpa till helt ideellt.
– Dessutom är bestämmelsen fullständigt ologisk. Det finns ingen motivering. Varför säger man åtta år? Varför inte fem år, eller nio år? Det finns ingen logisk förklaring till bestämmelsen. Enligt FNs barnkonvention som Sverige har ratificerat är det föräldrarna som ska få avgöra vilken medicin barnet ska ges. Sverige borde naturligtvis, precis som övriga länder i Europa, tillåta att barn behandlas med alternativa metoder.

 Försvinner in i sin värld

Gunnar Jansson möter många barn som förändrats efter vaccinationer.
– Föräldrarna berättar om likartade problem. Barnen försvinner in i sin värld, de tappar talet, blir okoncentrerade eller helt vilda. De får diagnoser som autism och adhd.
– Jag menar definitivt att de här föräldrarna bör pröva homeopatisk behandling. Men de ska söka sig till homeopater som har riktig klassisk utbildning.
– Börjar man en behandling hos en klassisk homeopat ska man också ge behandlingen tid. Att behandla autism eller liknande besvär är svårt och kräver att homeopaten hittar rätt medel. Det är inte alltid det lättaste. Situationen är komplicerad och svår eftersom problemens art är djupgående. Men det är samma homeopatiska regler som gäller som vid all annan homeopatisk behandling.

Av Margot Granvik, journalist och klassisk homeopat

 

KONTAKTER:
Vill du komma i kontakt med Mikaela?
Sök henne på Facebook: Mikaela Schill Jurmu. Eller skicka e-post på micka_sj@hotmail.com

Kontakt med homeopat Gunnar Jansson: info@nakh.net eller via www.nakh.net

 

HITTA DIN HOMEOPAT:
Vill du som förälder höra mer om vad homeopati kan göra? Kontakta en välutbildad klassisk homeopat! På www.klassiskahomeopater.se eller direkt här Hitta din klassiska homeopat

 

LÄS MER:
Vill du läsa den gripande artikeln från 2014 där Mikaela Schill Jurmu berättar om familjens situation då? Här är artikeln Fick sin dotter tillbaka till livet efter ett år i autismbubbla