När Niclas blev fri från den extrema huvudvärken kom orken tillbaka

0
1003

Steg på golvet, skramlande porslin och pappersprassel. Helt normala ljud, ljud som vi andra kanske inte ens lägger märke till. Ljud som för Niclas var öronbedövande och inte gick att fly från.

Sedan sena tonåren har Niclas lidit av frekvent huvudvärk. Mer eller mindre varje dag gjorde värken sig påmind, dovt molande. Ett par gånger varje vecka ökade molandet till tryckande smärta för att ungefär 1 gång per månad stegra upp till migrän. De senaste åren kom topparna allt tätare och till sist så vände sig Niclas till klassisk homeopat Robert Stigborn.

Det var i slutet av februari 2022 som Niclas träffade Robert första gången. Han fick berätta sin historia och ganska snart framträdde ett tydligt mönster av Niclas sjukdomshistorik med nedsatt immunförsvar. Som barn led han av återkommande öroninflammationer och när Niclas var 10 år drabbades han av hjärnhinneinflammation. Han insjuknade snabbt med febertoppar på 42 grader. Det var så illa att han fick ligga i isbad. Förutom detta så angreps han i tidig ålder av blodförgiftning vid tre tillfällen, vid 16 års ålder råkade han ut för en hjärtmuskelinflammation och på toppen av allt detta led han av kraftig överkänslighet mot vete.

Redan i tidiga tonåren började huvudvärken göra sig påmind men det var först ett par år senare som det började uppfattas som ett problem. När Niclas minns tillbaks så kommer han inte ihåg ett liv utan huvudvärk. Även en stel- och orörlighet i nacken blev alltmer påtaglig och blev inte bättre efter att han vurpade med sin motorcykel i 20-årsåldern. Men utmärkande var den extrema ljudkänslighet som utvecklades samman med en bestående aversion mot ”normala” ljud.

Under intervjun med Robert så blev det tydligt att de symptom som uppstått vid det akuta
insjuknandet många år tidigare aldrig helt försvunnit. Förutom huvudvärken så var även
stelheten i nacken och en extrem ljudkänslighet ständigt återkommande. Allt detta är vanliga symptom vid akut hjärnhinneinflammation.
På grund av sina besvär så var Niclas hela tiden väldigt trött, extremt vissa dagar. Han gick
ständigt runt som i en dimma. Både fysiskt och mentalt kände han sig gammal och utmattad trots endast en ålder på 34 år.

Av Robert fick han ett homeopatiskt medel och huvudvärken försvann direkt. Men helt fri från krämpor blev han inte. Inom homeopati pratar vi om förstförsämringar som uppstår när kroppen går igenom en läkningsprocess. Dessa kan uppstå i många olika former. Hos Niclas framträdde de i form av kraftiga diarréer och blodsmak i munnen samt känslan av att vara totalt orkeslös kort tid efter dosen. Detta pågick i nästan fyra hela dagar. Men för honom var det ett lågt pris att betala och enkelt att genomlida med tanke på avsaknaden av huvudvärken.

I nästan två veckor var Niclas fri från sin huvudvärk. Sedan kom det smygandes en eftermiddag och effekten av medlet avtog. Åter igen så kände han tröttheten och värken framträda. Ljud blev allt mer påträngande och besvärande. Han blev också gradvis mer irriterad över småsaker. I slutet av Mars fick han en ny dos. Vilket denna gång resulterade i tjugo minuters hjärtklappning och med tryck och hugg i bröstet. Precis som första intaget av medlet försvann huvudvärken även denna gång. En vecka var han fri.

I April fick Niclas ett nytt medel av Robert baserat på det djupare lager i hans konstitution som hade börjat visa sig. Samma symptom som när han var barn framträdde. Han fick svårt att andas med andningsuppehåll på natten. Helt normalt vid homeopatisk behandling då läkning går bakåt i tiden. Första veckan efter sista intaget var han extremt torr i munnen, törstig och kände sig extremt arg på allting. På hela livet, på vädret som inte blev varmt, på plantor som inte växte i växthuset, på barnen, på världen, på sig själv. Det fanns nog ingenting som han inte var arg på den veckan. Något Niclas tittar tillbaka med ett skratt när han fått distans till allting. Niclas visste att det var medlet som försatt honom i tillståndet men kunde där och då inte göra något åt ilskan som bubblade upp från det förflutna.

– tur att jag har en förstående fru och barn. Säger Niclas med ett skratt. Efter en vecka släppte ilskan som över en natt. Sedan dess har han inte haft några besvär kvar.
Idag är Niclas pigg med en klar hjärna. Kroppen känns lätt och tankarna präglas av en helt
annan skärpa än tidigare. Ungefär som någon lyft av en keps som suttit och tyngt på huvudet. Snabbt gick han även ner i vikt, nästan 4 kilo utan att göra något eftersom metabolismen blev bättre. Veckorna efter att ilskan släppt och huvudvärken helt försvunnit berättar Niclas att han gick in en värld av total lycka och harmoni. Som om kroppen släppt allt gammalt som legat och skräpat och var redo att ta in ny och frisk energi. Niclas berättar att allt upplevdes vackert under en period. Som om han såg på saker med helt nya ögon och fick chansen att återupptäcka livet igen.

Det extrema lyckoruset som Niclas kände de första veckorna har ju såklart mattats ned med tiden men Niclas förblir tacksam för livet då skillnaden före och efter tiden med homeopati har påverkat hela hans tillvaro. Visst händer det att han får lite känningar av sin huvudvärk. En riktigt dålig dag kan innebära ett lätt molande och ett tryck. Vilket som till skillnad mot förut tillhörde en av hans bästa dagar i veckan.

Niclas beskriver sig själv som att han har blivit mer ödmjuk och ser saker ur ett annat perspektiv än tidigare. Hur viktigt det är att inte negligera de symtom vi upplever. De finns där av en anledning. Att det är lätt att tänka; det är bara lite huvudvärk, eller det är bara lite magont. Det är inte bara. Det är kroppen som pratar till oss och vi måste lära oss att lyssna. Det är symtom som vi ska ta på allvar och vi behöver respektera oss själva och ta oss tiden till att fundera över varför symptomen uppstår.

Hos Niclas fanns det också en stark drivkraft till att bli frisk. Och inte bara frisk som i lindring av symptom med hjälp av till exempel smärtstillande, utan att bli frisk på riktigt. Att få bli fri från smärtan och tröttheten. Han är övertygad om att har vi bara den drivkraften så kan vi bota oss från vad som helst. Givetvis med lite starthjälp, som i Niclas fall var av den homeopatiska läran.

 

Robert Stigborn, klassisk homeopat

Om du vill du ha kontakt med Robert Stigborn, klassisk homeopat, Roberts helhetspraktik:
Mobil: 0703-063623
Om du vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig:
KHY – Klassiska homeopaters yrkesförbund
Leta på: https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/