Intensiv träning blev för mycket för magen

0
1741
Intensiv träning blev för mycket för magen

När Alec började styrketräna intensivt var han 24 år. Magen fick en chock av alla måltider och problemen lät sig inte väntas på.

Vid första besöket hos en homeopat så visade det sig att det inte bara var den senaste tiden som det varit bekymmer med magen. Sedan fyra år tillbaka hade Alec lidit av svåra kramper som knivhugg i buken upp mot ett par gånger i veckan. Varje gång han fick en förkylning så kom det förkylningsblåsor. De senaste tre åren hade han även lidit av en ytterst stel nacke som ledde till ryckande ticks. Och på toppen av allt detta så kom det även fram att Alec led av ansträngningsastma sedan nästan tio år tillbaka.
Innan tiden med intensivträning var mat inte något som Alec fokuserade på. Han åt när han blev tvungen. Ofta bara ett litet mål mat om dagen. När han började hårdträna så blev också kosten viktig. Viktig på så sätt att han insåg att kroppen behöver energi. Magen fick från en dag till en annan ta emot hela fem stora portioner mat istället för den enda lilla portionen den var van vid.
Kroppens fysiologi ställdes om då den helt plötsligt tvingades i hård träning.
Magen mådde såklart inte bättre av att kosten var ensidig och bestod nästan enbart av köttfärs och ris. Valet av mat var av en enda anledning. Det var enkelt att laga.
Ganska snart började Alec känna av magproblemen. Inom en månad så började det smärta och diarréer blev en daglig vana. Till sist efter ungefär tre månader blev han tvungen att minska med träningen då det blev för jobbigt för magen. I samband med dessa besvär så led han även av yrsel varje dag.
Tack vare att Alec är uppväxt i en familj med en mamma som gärna använder homeopati blev steget inte så stort att googla efter en homeopat. Det kändes naturligt att kontakta en
homeopat. Det tog såklart några månader efter att besvären kommit, men inte längre fyra månader till att han fått kontakt med Klassiska Homeopaten Robert Stigborn i Helsingborg och fick komma på en konsultation.
Hos Robert fick Alec den hjälp han behövde och Robert hjälpte honom även med
kostrådgivning. Alec slutade snusa och började att äta bättre. Han fick upp intresset och
förståelse över vikten av vad vi äter. Han ändrade kosten helt med hjälp av Robert. Givetvis fick han också ett homeopatiskt medel.
Efter medlet tog det en stund innan han blev bättre men sedan vände det snabbt, och lite drygt en månad senare var magen helt okej. Under resans gång så har också de gamla besvären som Alec inte sökte hjälp för försvunnit. De tidigare kramperna i buken, den jobbiga yrseln, förkylningsblåsorna, ansträngningsastman och nacksymtomen är nu också borta.
Med hjälp av Robert och homeopati har även hans allergi mot katter förbättrats. De eksem som brukade dyka med jämna mellanrum har även de blivit bättre.
Det har gått ungefär två år sedan första besöket hos Robert. En gång under denna tid blev Alec akut dålig i magen. Han vände sig då direkt till Robert, fick hjälp och magen blev bra direkt.
Ett plus i det hela, säger Alec, är att han också känner sig lugnare och har fått mer
självförtroende.

Robert Stigborn, klassisk homeopat

Om du vill du ha kontakt med Robert Stigborn,
klassisk homeopat, Roberts helhetspraktik:

Mobil: 0703-063623

 

 

Om du vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig:
KHY – Klassiska homeopaters yrkesförbund
Leta på: https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/