Monique väljer klassisk homeopati för sina besvär

0
5947
Monique går hellre till en homeopat än till vårdcentralen. Till hennes glädje finns det en klassisk homeopat på Gotland. Foto: Amanda Karlsson

En lyckad homeopatisk behandling tog hand om sköra naglar och besvär i hårbotten. Monique Peer, 66 år, är glad över att ha tillgång till en klassisk homeopat på Gotland.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Monique Peer har aldrig ätit vanliga skolmediciner. Får hon besvär letar hon efter andra lösningar.
– Jag hade under en längre tid problem med naglarna och håret. Naglarna skivade sig eller sprack för minsta lilla sak och jag var tvungen att ha handskar när jag skulle göra något. Jag hade även någon sorts beläggning eller eksem i hårbotten.
– Eftersom jag går på akupunktur varje månad i förebyggande syfte och vet att akupunktören känner folk frågade jag om hon kunde tipsa om någon homeopat. Jag tänkte att detta kan nog bara en homeopat, eller en antroposof, reda ut.
– Men det är inte så lätt här på Gotland att hitta en klassisk homeopat. Jag fick tips om Lotta Hölttä.

Lyckad behandling

Monique Peer och Lotta Hölttä bokade in en konsultation.
– Lotta hade en frågestund på en och en halv timme med mig och berättade sedan att jag skulle få börja med ett homeopatiskt läkemedel. Hon sa att hon hade tre medel som kunde stämma på mina symtom och att vi nu skulle följa vad som hände efter det första medlet.
– Det första medlet hjälpte! Det blev direkt en lyckad behandling. Naglarna som var så spröda att de splittrades av minsta lilla är idag starka och kraftiga. Håret är tjockt och hårbotten normal. Beläggningen har försvunnit.
– Det här hände i våras så jag kommer inte längre ihåg exakt vilka reaktioner jag fick, men en sak minns jag. Efter tredje gången jag tog läkemedlet blev jag yr och vinglig och fick ligga ner. Det kändes som att vara sjösjuk. Det gick över. Lotta sa att det hör till medlet.
– Under behandlingen blev jag också väldigt lös i magen under en kort period. Det kändes som om hela kroppen rensades.

Går hellre till homeopat än vårdcentralen

Hur kommer det sig att du frågade din akupunktör efter en homeopat?

– År 1976 började jag arbeta som lärare i antroposofi i Holland. Det nästbästa efter antroposofi är homeopatisk behandling. Det finns tyvärr ingen antroposofisk mottagning på Gotland. Därför frågade jag efter en homeopat.
– Jag kom till Gotland för 24 år sedan och arbetade på ett antroposofiskt hem för vuxna med autism. Det är en livsstil, inte bara ett sätt att undervisa och det tar många år innan man har det i sig.
– Några gånger gick jag till vårdcentralen när jag hade fått fästingar som jag inte kunde nå själv. Det första de frågade är om jag ville ha antibiotika eller kortison. Jag saknar förtroende för den vanliga medicinen. Inte har de tid att prata eller lyssna heller! Så jag har klarat mig själv.
– Sedan jag kom till Gotland för 24 år sedan har jag inte varit hos en vanlig läkare. Jag löser det mesta själv och har ett eget apotek. Men jag är glad att det finns en klassisk homeopat på Gotland som kan ta sig an lite svårare saker.

– Inom den klassiska homeopatin kan man ge en snabb och effektiv läkning med ett och samma medel, säger Lotta Hölttä, klassisk homeopat.

 

 

 

Vill du ha kontakt med Lotta Hölttä:

holistiska.rummet@gmail.com

www.holistiskarummet.se

 

 

 

Vill du söka en klassisk homeopat nära dig?
Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning i klassisk homeopati, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 högskolepoäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig alltid om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati!

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.