Klassisk homeopati botade migränen Agneta haft sen barnsben

0
7739
Migrän är ett gissel för många. Med klassisk homeopati blev Agneta, 38 år, av med migrän och huvudvärk.

Agneta, 38 år, plågades av migrän och huvudvärk i närmare 30 år. Efter sex månaders behandling med klassisk homeopati blev hon besvärsfri.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Agneta har sökt hjälp i olika omgånger för den migrän och huvudvärk som plågat henne sedan hon var tio, tolv år.
– Jag har varit hos vårdcentralen och inom sjukvården. Jag har träffat smärtspecialister och olika terapeuter. Jag har arbetat med sjukgymnaster och en stressterapeut, samt gått kbt.
– Men inget av allt det jag har fått, eller prövat på, har gett någon egentlig effekt. Traditionella migränmediciner har fungerat till en del, men ju mer problemen ökat ju mer har man ökat på dosen. Jag har inte fått hjälp med att bli av med själva problematiken och huvudvärken.

Svarade på frågor

För snart två år sedan blev Agneta tipsad av en väninna att ta kontakt med den klassiska homeopaten Cecilia Strid Pettersson i Norrköping.
– Eftersom jag själv har arbetat med hälsokost kändes det inte främmande att ge det en chans.
– Jag var på ett första besök och fick svara på massor av frågor om mig själv, mitt liv och om min kropp. Det resulterade i att vi startade en behandling.

Färre och lindrigare attacker

Under det kommande halvåret började det sakta men säkert hända saker med Agnetas migrän och huvudvärk.
– Först minskade intensiteten och frekvensen av migränanfallen och huvudvärken. Efter ungefär ett halvårs behandling började jag känna mig nästan besvärsfri. Och idag, ytterligare ett år senare, har jag ingen migrän.
– Sedan det första halvåret med behandling har jag inte tagit en enda migräntablett!
– Detta var något jag absolut inte hade kunnat förvänta mig.

”Kunde bli den jag är”

Till sin förtjusning märkte Agneta att fler saker hände med henne.
– Jag fick ett jämnare och gladare humör. Och en bättre hy! Även självförtroendet blev bättre. Det kan hänga ihop med att jag blev av med en värk och en smärta som hade begränsat mig i hela mitt liv! Nu fick jag bli den person jag är.
– Även om jag inte hade det som främsta syfte så märkte jag att jag blev positivt påverkad på ett personligt plan. Eftersom jag vet att homeopati kan ta bort rädslor och fobier, så förstår jag att den också kan stötta en personlighetsutveckling på ett djupare plan, på det sättet jag upplevde det.
– Nu när jag berättar om det blir jag nästan gråtmild. Det är en stark känsla att uppleva att något äntligen kunde hjälpa i min situation.

Urinvägsinfektion försvann direkt

För några veckor sedan fick Agneta söka upp sin homeopat akut.
– Jag drabbades av en urinvägsinfektion som jag hade känt av under några dagar. Eftersom vårdcentralen inte hade kunnat hjälpa mig med huvudvärken och jag inte heller hade minsta lust att ta antibiotika så valde jag att söka upp Cecilia Strid Pettersson igen.
– Inom hälsokostgrenen finns många tips på egenvård vid urinvägsinfektioner. Jag har även läst om hur homeopatin kan hjälpa vid många andra typer av tillstånd utöver huvudvärk, så för mig var det ganska naturligt att söka upp min homeopat.

Tre piller gjorde susen

Mycket riktigt. Agneta fick helt rätt i sitt antagande:
– Jag fick tre piller och tog dem direkt samma eftermiddag. Urinvägsinfektionen bara försvann. Samma kväll var den helt borta!
– Det är bara helt magiskt! Jag förstår inte riktigt hur homeopati fungerar, men jag förstår att den kan vara väldigt effektfull och hjälpa till vid många besvär.
– Jag önskar att fler får upp ögonen för homeopati!
– Mitt nästa steg blir att ta med mig min dotter till Cecilia. Dottern har börjat visa tecken på laktosintolerans. Så får vi se vad vi kan få för hjälp av homeopatin.
– Men framför allt skulle jag önska att alla som har problem med huvudvärk och migrän tar kontakt med Cecilia eller någon annan homeopat.
– Det är verkligen något jag rekommenderar å det varmaste!

Migrän är ett gissel för många 

Cecilia Strid Petterssons erfarenhet är att patienter med migrän får effektiv hjälp av en klassisk homeopatisk behandling.

– Inom klassisk homeopati säger vi att kroniskt betyder långvarigt, inte obotligt, säger Cecilia Strid Pettersson, som har goda erfarenheter av att behandla migrän.

– Migrän är verkligen ett gissel för så många människor. Man beräknar att cirka 15 procent av Sveriges befolkning lider av det.
– Många som kommer till mig har fått höra av sjukvården att migrän är en kronisk åkomma som de får lära sig att leva med. Det är djupt beklagligt tycker jag.
– Inom homeopatin säger vi att kroniskt betyder långvarigt, inte att det betyder obotligt.
– Den homeopatiska behandlingen går på djupet och det är inte ovanligt att man, precis som Agneta själv upplevt, känner positiva bieffekter som ett jämnare humör, bättre självförtroende osv.
– När det gäller urinvägsinfektionen är det ett ypperligt exempel på hur snabbt våra homeopatiska medel verkar i ett akut läte. Det är något som hjälper både människa och natur eftersom vi kan undvika antibiotika.

Vill du ha kontakt med Cecilia Strid Pettersson:
www.homeopatica.se
cecilia@homeopatica.se

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på: www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.