Med klassisk homeopati försvann feber, svullnad och halsböld

0
3718
Therese överraskades av den snabba lindringen.

På tre dagar var halsbölden och febern borta och Therese Lindberg, 42 år, kunde återgå till sitt arbete som hon älskar.
– Även om jag var familjär med klassisk homeopati blev jag positivt överraskad över det snabba resultatet.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Therese Lindberg hade ett tufft år bakom sig med separation och mycket arbete i det egna företaget.
– Jag hade rätt mycket bagage jag skulle släppa. Det blev ingen tid över för att vara ledig eller för att ta hand om mig själv. I februari 2016 fick jag en halsböld.
– Det blev en allvarlig situation. Jag åkte in akut till sjukhuset med väldigt hög feber och jag kunde inte längre svälja. De sade att det blir operation och stark penicillin. Även om jag har ganska hög smärttröskel förstod jag att det enda möjliga var att ta penicillinet.
– Jag har fått väldigt mycket penicillin i mitt liv och var inte så glad i det, men insåg att läget var kritiskt. Jag tänkte att jag får ta itu med hälsan efter kuren.

Symtomen kom tillbaka

Allt gick bra men efter drygt en månad började Therese Lindberg åter känna av halsen. Febern började stiga och symtomen på en ny halsböld med svullnad och ont blev allt tydligare. Denna gång var hon i Stockholm på grund av sitt kringresande arbete.
– Familjen sade direkt att jag måste gå till läkare och ordna mer penicillin. Men jag kände djupt inne i mig att jag inte fick utsätta mitt immunsystem för mer penicillin för det skulle kunna leda till ett sämre hälsotillstånd och till något mer allvarligt än en halsböld.
– Jag kollade runt lite och hittade HomeopatiAkuten och eftersom det var drop-in passade det mig utmärkt. Jag gick dit och fick väl vänta i någon timme innan det blev min tur.
– De behandlande homeopaterna gick verkligen igenom allt och ställde hur många frågor som helst. Nu vet jag ju mycket om klassisk homeopati, tillräckligt mycket för att förstå att jag inte kan behandla mig själv, så det kändes bra. De var otroligt trevliga – och noggranna. Jag tror att jag satt med dem i över en timme innan vi hade hittat rätt medel. Jag fick vara delaktig, och vi var också helt överens om att det var just det läkemedlet jag skulle ha.

Gav snabb effekt

Therese Lindberg fick ett homeopatiskt läkemedel och instruktioner och började behandlingen. Ganska snabbt kände hon att läkemedlet började verka.
– Efter tre dagar var smärtan, svullnaden och febern borta. Även om jag denna gång kom in så tidigt att jag inte hunnit få 39-40 graders feber, så hade jag säkert en bra bit över 38 grader Celcius i feber och då är inte jag stöddig längre. Jag var dålig.
– Jag blev verkligen oerhört positivt överraskad över att det gick så fort. Svullnaden och alla andra symtom på halsböld var borta.
– Däremot började det rinna ur ögon, öron och näsa. Från början formligen vräkte det ut gult var, sen blev det klarare. Men i tre veckor hade jag utsöndringar.

Snorade i veckor

Therese Lindberg berättar att hon som liten, mellan 7 och 17 års ålder, hade minst en halsfluss eller öroninflammation i månaden, och att hon varje gång fick antibiotika.
– Det borde vara olagligt att ge så mycket antibiotika som jag fick under de åren. Det har varit ett mångårigt jobb att reparera mag- och tarmfloran!
Hon kopplade utsöndringarna till sina tidigare infektioner.
– Det var ett halvt livs penicillinkurer som kom ut i form av var och snor. Jag gjorde av med tre gigantiska kleenex-förpackningar på tre veckor.
– Det var också dags för mig att släppa mycket gammalt bagage som skulle ut. Som jag ser det var det inte enbart halsbölden utan mycket annat som lättade och lindrades.

Snabb och djup reaktion

– Jag arbetar själv med hälsofrågor. Det är därför jag kände till homeopati och visste att jag behövde stärka immunsystemet. Jag var också så påläst att jag visste att jag behövde hjälp på djupet, både för halsinfektionen men också för det andra som hade hänt, och att jag inte skulle försöka själv.
– När reaktionen på läkemedlet satte igång var det en otrolig upplevelse.
– Även om jag en gång tidigare under småbarnsåren fått stor hjälp av homeopatisk behandling blev jag överraskad över hur snabb – och hur djup – behandlingen blev denna gång.

Här kan du kontakta den ansvariga behandlande homeopaten Lotta Hölttä: www.holistiskarummet.se
Information om HomeopatiAkuten