Sade nej till botox. Valde homeopati mot migrän!

0
4058

”Huvudvärken blev bara värre. Jag hade ingen fungerande vardag. Det sista året innan jag fick hjälp var förfärligt”, berättar Benin Al-Shamary, 25 år. Ett besök hos den klassiska homeopaten Jeanette Andersson blev räddningen.

Av Margot Granvik, klassisk homeopat och vetenskapsjournalist

Redan som 15-åring började Benin Al-Shamary besväras av huvudvärk någon gång i månaden. Med tiden kom huvudvärken allt oftare och när Benin Al-Shamary sjukskrevs våren 2015 på grund av utbrändhet och stress blev situationen outhärdlig.
– Jag hade huvudvärk nästan varje dag. Kraftig värk. Jag var tvungen att ligga i ett mörkt rum, det måste vara absolut tyst och jag hade alltid en påse bredvid sängen om jag behövde kräkas.

Benin Al-Shamary
Med tre doser homeopatiska läkemedel försvann Benin Al-Shamary handikappande migrän. – Jag sade nej till botox. Homeopatin är ett naturligt sätt för kroppen att läka.

– Jag klarade inte lukter från mat eller rök, eller sol eller värme. Nästan allt kunde sätta igång värken. Jag behövde frisk luft. Även om det var jättekallt ute behövde jag ha fönstret öppet.

Ville ge botox

Läkare hade under flera år skrivit ut olika mediciner.
– Jag åt starka tabletter. Jag fick betablockerare som skulle sänka pulsen. Av dem fick jag ont i huvudet vid minsta lilla ansträngning, till exempel av att gå i trappor.
– Sedan fick jag en medicin som man ger till personer med epilepsi. Den hade biverkningar. Jag kunde börja skrika åt mina klasskamrater för ingenting. Eller så fick jag konstiga skrattattacker. Jag blev helt personlighetsförändrad, berättar Benin Al-Shamary.
– Inga mediciner hjälpte. Då föreslog läkaren att jag skulle börja med botox-behandlingar. De skulle ge mig sprutor i pannan under ett års tid. De sa att det tar ett år att se om det har någon effekt.
– Eftersom jag var så dålig höll jag nästan på att gå med på det, men det kändes ändå fel. Så jag sa nej.

Homeopatiskt läkemedel

Genom en bekant fick Benin Al-Shamary höra talas om homeopaten Jeanette Andersson i Alingsås.
– Jag tog kontakt med Jeanette och bokade in mig men jag hade inga förhoppningar när jag gick dit.
Benin Al-Shamary fick ett homeopatiskt läkemedel att inta en enda gång och märkte inte av någon förstförsämring.
– Det som hände var att det mesta av min huvudvärk försvann i stort sett på bara några veckor!

Väntade ut reaktionen

Vid uppföljande besök hos homeopaten fick Benin Al-Shamary upprepa samma medel och vid det tredje besöket i högre potens så att läkningen skulle gå djupare.
– Nu fick jag en jättestark reaktion. Under en hel vecka hade jag huvudvärk. Men det var en huvudvärk som jag inte kände igen från tidigare. Det var inte alls samma sorts värk som jag hade tidigare, utan mer som en vanlig spänningshuvudvärk.
– För säkerhets skull tog jag kontakt med Jeanette. Vi bestämde att det bästa var att vänta ut reaktionen. Sen en dag var huvudvärken borta. Rakt upp och ner. Helt borta!

Sedan migränen försvann med homeopati kan Benin Al-Shamary träna igen.
Sedan migränen försvann med homeopati kan Benin Al-Shamary träna igen.

Kan hantera stress

Idag kan Benin Al-Shamary bli påmind om huvudvärken om hon missar att äta eller dricka under en dag.
– Idag har jag en fungerande vardag. Jag får inte längre ont av matdofter eller värme.
Jag har också märkt jättestora förändringar i mitt humör. Behandlingen har hjälpt mig att bli mer lugn och balanserad i kropp och själ. Nu kan jag hantera stress på ett annat sätt.
– Jag känner mig som en helt annan människa. Förr kunde jag aldrig planera in något eftersom jag inte visste om jag var tvungen att stänga in mig i ett mörkt rum. Mina kompisar är glada för att jag slipper ha ont varje dag och för att det går att umgås med mig igen.
– Det jag önskar är att jag hade hittat homeopatin tidigare och fått möta Jeanette och den kunskap hon har redan från början. Särskilt när det blev tydligt att läkarna inte visste vad de skulle göra och inte kunde hjälpa mig.

Naturligt sätt att läka

Benin Al-Shamary har börjat studera igen.
– Jag mår jättebra. Jag pluggar på högskolan. Jag har börjat träna. Tidigare fick jag alltid ansträngningsmigrän, nu kan jag träna löpning och styrka utan att må dåligt.
– Jag är så himla tacksam för Jeanette och homeopatin. Det är ett naturligt sätt för kroppen att läka. Jag vill att fler människor ska få upp ögonen för vad homeopati är så att de kan bli hjälpta.

Vill du ha kontakt med Jeanette Andersson: http://www.jkhomeopati.se

 

– Det är sådant här som gör att jag vill fortsätta jobba som homeopat, säger Jeanette Andersson, klassisk homeopat med mottagning i Alingsås.
– Det är sådant här som gör att jag vill fortsätta jobba som homeopat, säger Jeanette Andersson, klassisk homeopat med mottagning i Alingsås.