Med homeopati gick Josefina från mörk ångest till glädje över livet

0
8451
Josefina, 42 år, blev av med sin ångest genom homeopati.

Mörk ångest och sömnproblem som medicineras utan resultat. Så såg det ut för Josefina, 42 år, när hon kom på sitt första möte med sin homeopat. Idag är hon fri och känner djup glädje över sitt liv.

Jag kom i kontakt med homeopaten Robert Stigborn via en meditationskurs som han höll i. På den den vägen började min resa. Det blev en lång och tuff resa, som jag idag är oerhört stolt över.

Jag hade något år tidigare blivit tipsad om Robert och att jag skulle ge homeopati en chans. Men då kände jag mig inte redo. Jag visste inte heller någonting om homeopati vid det tillfället.

Under meditationskursen fick jag ett starkt förtroende för Robert och bokade in mitt första homeopatbesök till den 29 oktober 2016.

När jag kom till Robert hade jag under många års tid kämpat och krigat mot en mörk ångest. Jag hade stora sömnproblem och levde med ständig oro i hela kroppen. Det kändes som att tankarna och kroppen gick på högvarv dygnet runt.

Jag kunde inte finna lugn och frid och jag tyckte inte om mig själv eller den person jag hade blivit.

Åren fylldes med antidepressiva mediciner och sömntabletter. Doserna höjdes och ändrades och jag fick prova olika mediciner vilket stundtals fick mig att känna mig som en zombie. Jag var varken förmögen att känna glädje eller sorg och hade svårt att ta in och känna känslor.

Det blev långa sjukskrivningar, fyllda med möten med psykoterapeuter, läkare inom allmänpsykiatrin, KBT, etecera. Men det var inget som riktigt hjälpte mig på djupet.

Jag trodde och kände att jag förtjänade att må så dåligt och att det var så mitt liv såg ut och skulle se ut!

De första homeopatiska dropparna som jag tog den 29 oktober 2016 blev en början på många och täta besök hos Robert. En fördel var att jag alltid kunde ringa Robert och rådfråga och ventilera.

Genom de djupa och långa samtalen började jag inse och förstå vad som påverkade mitt mående negativt och vad jag aktivt behövde göra och arbeta med för att kunna förändra mitt mående och min hälsa. Längs resans gång började jag sakta men säkert hitta verktyg som fungerade för mig.

Det blev tydligt vilka medvetna val jag behövde göra för att påverka mitt mående och vad jag behöver för att känna mig hel och få ett lugn i kropp och själ. Jag kunde så småningom, väldigt försiktigt, börja fasa ut de antidepressiva medicinerna.

Den 18 juli 2017 var jag helt fri från antidepressiva och idag tar jag inte heller sömnmedicin sedan snart ett halvt år. Numera sover jag gott om nätterna. Jag somnar med en lugn och fridfull känsla.

Idag känner jag en enormt stor tacksamhet till livet. Det är inte alltid en självklarhet att kunna känna tacksamhet och att uppskatta en ny dag. Genom homeopatibehandlingarna och med mötena med Robert har jag lärt mig att våga möta känslor, sitta med dem och acceptera dem. Jag är inte längre rädd för en operfekt obalans. Jag är medveten om vilka verktyg jag behöver använda mig av längs livets resa och de olika utmaningar som vi ställs inför.

Jag är oändligt tacksam för mitt första möte med min homeopat Robert Stigborn. Då vågade jag inte drömma om att jag skulle kunna, eller förtjänade att, må bra, och leva utan ständig ångest och oro.

Idag känner jag äkta glädje och stor kärlek till livet. Jag är redo att möta livets utmaningar och jag ÄR där jag VILL vara.

Den klassiske homeopaten Robert Stigborn har märkt att allt fler drabbas av psykiska besvär.

Den psykiska ohälsan ökar

Robert Stigborns erfarenhet är att allt fler människor i Sverige börjat må psykiskt dåligt.

Det är som en epidemi och det har ökat mycket kraftigt de senaste decenniet. Idag äter nästan en (1) miljon svenskar antidepressiva, som till och med ges till 6-9-åringar!

I USA har det gått så långt att trots att de enbart har cirka sex procent av världens befolkning intar de 60 procent av alla antidepressiva medel i världen. Många av de mediciner som vi har på våra apotek kommer från USA.

När det gäller Josefina, och andra patienter som jag möter, så jobbar vi som ett team. Det vill säga att personen som söker hjälp behöver vara delaktig i sitt läkande. Annars blir det oftast inte riktigt bra.

Vi gör alltid vår bästa tillsammans för att få resultat och då behövs tre åtagande:

  • Kommunikation. Ingenting görs eller förändras förrän vi har pratat om det.
  • Kontinuitet. Det behövs en längre period där vi träffas regelbundet så att vi får grepp om besvären.
  • Ett stort tålamod. Kroniska fall går oftast inte att förändra över en natt.

Min erfarenhet är att dessa tre faktorer är avgörande för att få ett resultat. Det händer då och då att personen faller ned i en svacka. Om det gör honom/henne för missmodig finns risken att personen hoppar av fast vi ser att personen egentligen är på väg genom en process, ett genombrott. Det är mycket viktigt att kunna härda ut. Alla är inte beredda på det, utan hoppas på en enkel lösning, vilken inte finns.

En annan viktig faktor är att man känner förtroende för varandra och att energin känns bra så att samtalen kan flyta på. Det skapar trygghet och tillit. Då kan vi få de bästa resultaten. Josefina är ett bra exempel på när allt detta har funkat och jag vill här passa på att berömma henne för att hon har varit dedikerad, enveten och delaktig.

Vill du ha kontakt med Robert Stigborn, klassisk homeopat?

Sök honom via Facebook på: Roberts Helhetspraktik

Eller beställ tid på 0703-06 36 23

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig?
Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.
  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.
  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.
  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.
  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.
  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.