Eksem och migrän läkte ut med homeopati

0
4623

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Dotterns eksem och Åsa-Pias migrän. Båda botades med klassisk homeopati.

Läkare ville skriva ut morfin till Åsa-Pias dotter som hade eksem med sådan klåda och smärta att hon inte kunde sova. Åsa-Pia gick i stället till en homeopat och eksemet läkte ut. När en hemsk migrän började däcka Åsa-Pia varje månad sökte hon åter hjälp från homeopatin – och upplevde en oväntad och extra ordinär förbättring.

Åsa-Pia Folkesdotter, 57 år, har två berättelser om hur klassisk homeopati hjälpt. Först hennes dotter, och sedan henne själv. Båda gångerna har den vanliga sjukvården sagt att det inte gick att göra något.

– Det började med att mina döttrar föddes och vaccinerades som bebisar. Det hände inget med första dottern, men efter vaccinationen började min andra dotter utveckla böjveckseksem. Det blev värre och värre. Hon hade eksem i armvecken och ljumskarna. Hon fick öppna sår bakom öronen.

– Jag gick med henne till den vanliga sjukvården och fick kortison och penicillinsalva. Hon blev naturligtvis snabbt jättebra. Men så fort jag slutade kom utslagen tillbaka.

– En dag åkte jag med en väninna till simskolan med barnen. Min dotter stod i duschen med ryggen mot oss. Då säger min väninna: ”Titta på det barnet, som det ser ut!”. Hon såg inte att det var min dotter. Det hon såg var ett barn som var helt fjällig i huden och blålila av kyla och fukt.

Klådan störde sömnen

– Under den här perioden fick jag byta lakan och blöta upp pyjamasen varje kväll. Hon kliade sig och hade svårt att sova. När vi åter gick till läkare fick vi beskedet att min dotter aldrig skulle bli av med eksemet och klådan, men att det möjligen kunde bli lite lugnare när hon kom upp i puberteten.

– När dottern närmade sig skolåldern sökte vi åter hjälp för klådan som störde hennes nätter. Då ringde läkaren och sa att han kunde skriva ut morfinpreparat så att hon skulle kunna sova. Jag var på jobbet när samtalet kom. Jag bröt ihop totalt och började gråta. Hur kan de ens tänka på att skriva ut morfin åt någon i den åldern? Där gick gränsen för mig.

– Jag visste varken ut eller in. Vad skulle jag göra? När jag berättade för mina kollegor fick jag en folder om homeopati av en arbetskamrat. Hon hade varit och lyssnat på Robert Stigborn.

Utslagen blommade upp

– ”Homeopati?”, sa jag som inte hade en aning om vad det var. Lappen låg väl i en låda ett tag. Men en dag ringde jag till Robert och vi fick tid för konsultation.

– Jag var jätteskeptisk och visste knappt vad homeopati var. När hudutslagen en vecka efter läkemedlet blommade upp och blev värre än någonsin ringde jag till Robert och var inte särskilt trevlig. Men han är ju lugn och förklarade att det är normalt att hudbesvär kan bli värre innan de börjar läka ut och lägga sig. Han bad mig ringa igen om det hände mer innan vårt bokade återbesök.

– Redan när vi gick till återbesöket några veckor senare hade hudutslagen försvunnit helt och hållet. Min dotter hade aldrig varit så bra i huden.

– Efteråt när jag analyserade blev det väldigt tydligt för mig att det var 3-månaders vaccinationen som satte igång hennes eksem. Ingen av mina döttrar fick fler vaccinationer. På den tiden var det inte okay att inte vaccinera sina barn. Jag fick gå i samtal hos rektorn och skriva på papper. Det var stor kalabalik. Men jag skrev på en massa papper och döttrarna slapp ytterligare sprutor.

– När det hade gått 1,5 mån efter det homeopatiska läkemedlet kunde man inte längre se att hon någonsin hade haft hudproblem. Så stor skillnad blev det. Huden blev silkesmjuk, fjällen var helt borta och såren bakom öronen hade läkte ihop fint.

– Huden har varit fin sedan dess, bortsett från några gånger när det kommit tillbaka lite, lite. Då har hon gått till Robert och fått fylla på. Om hon blir stressad vet hon att huden kan reagera och då vet hon att det gäller att ta det lugnt.

Migränattacker varje månad

Tiden gick och allt var bra för Åsa-Pia Folkesdotter och hennes barn. Eller nästan bra.

– Jag började få en allt värre migrän. Varje månad fick jag sjukskriva mig i 2-3 dagar. Jag blev sängliggande, ingen fick komma in rummet, jag kräktes. Hade huset brunnit ner hade jag legat kvar. Så hemskt var det. Jag ville bara ligga i min kokong.

– Till saken hör att jag aldrig haft en regelbunden mens. Ibland har den kommit tre gånger per år, ibland en gång per år. Jag har gått till gynekologer och blivit undersökt och fått besked att så ser det ut för en del kvinnor och att det inte går att göra något åt det.

– Nu började jag fundera på om det fanns en koppling mellan migränen en gång i månaden och den uteblivna mensen. För när jag väl fick mens så hade jag ingen migrän den månaden. Jag gick till Robert för att höra om han kunde hjälpa mig.

Får regelbunden mens

– Under den homeopatiska behandlingen blev migränen snabbt bättre. Sedan tog det ett år eller så innan den var helt borta. Nu var jag runt 40 år och hade inte haft en normal mens i hela mitt liv. Vad händer? Jo, jag börjar få regelbunden mens. Något jag inte hade ens som tonåring.

– Efter detta är jag helt konverterad. Jag väljer homeopatin. Jag har mist förtroendet för den vanliga sjukvården. Dit går jag bara om jag bryter benet. Ändå är jag inskolad i den vanliga medicinen. Jag läste till undersköterska för att jag ville bli barnmorska. Men för mig idag är homeopatin den sanna läkekonsten.

Över en miljon svenskar har huvudvärk och migrän! Jag har hjälpt många att bli helt av med sin migrän, säger Robert Stigborn, klassisk homeopat.

Behöver ha tålamod och envishet

Robert Stigborn har goda erfarenheter av homeopati när det gäller både huvudvärk och eksem.

– Migrän, inklusive Hortons sjukdom, är något som otroligt många lider av. Enlig Hjärnfonden är över 1 miljon svenskar drabbade! Men nästan ingen av alla dessa människor vet att de kan få hjälp av homeopati.

– Jag har själv hjälpt många att helt bli av med sin migrän. Den samlade världsliga erfarenheten bland homeopater är att vi har mycket goda och bestående resultat.

– När det gäller hudproblem är det mycket vanligt att vi homeopater får människor som söker för alla typer av eksem, bölder, acne, etcetera och inte så sällan efter vaccinationer (som även kan ge många andra symtom). Återigen ger homeopatin mycket goda resultat.

– Med eksem måste vi vara extra försiktiga för många gånger har eksemet under lång tid blivit hämmat med salvor och antibiotika, ibland kanske upp till 20-30 år eller längre. Det gör att när kroppen släpper ut allt den har lagrat kan det bli en rejäl utmaning för klienten. Så tålamod, envishet och kontinuitet är något vi måsta eftersträva.

– Vaccin och eksem var något homeopater iakttog redan under 1800-talet. På den tiden efter ympning* av kokoppor kunde patienter få kroniska komplikationer, däribland eksem.

*Så kallad ympning/inokulation av kokoppor var en föregångare till vaccinering för att framkalla immunitet mot smittkoppor genom att utsätta personen för smittat sekret. Man hade sett hos bland annat mjölkerskor som blivit smittade naturligt via händerna med kokoppor att de blivit immuna mot smittkoppor. Detta var bra eftersom smittkoppor var en allvarlig sjukdom och blev man ympad med smittkoppor kunde man dö. Detta började man med i Europa i slutet av 1700-talet i liten skala tack vare upphovsmannen Benjamin Jesty. Vacca betyder ko på latin.

Vill du ha kontakt med Robert Stigborn, klassisk homeopat?

Sök honom via Facebook på: Roberts Helhetspraktik

Eller beställ tid på 0703-06 36 23

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.
  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.
  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.
  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.
  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.
  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.