Med homeopati fick Lisa ett inre lugn och blev av med sina kliande utslag

0
6706
Lisa Eklund, 45 år, uppskattar att den klassiska homeopatiska behandlingen tagit tag i både hennes känslor och hudutslag. – Hela jag har fått hjälp.

Stress i samband med en stor livsförändring fick Lisa Eklunds eksem att blossa upp. ”Jag kliade sönder huden! Den homeopatiska medicinen tog tag i hela mig. Utslagen på ytan försvann, men jag fick också ett inre lugn.”

– Jag har haft eksem i flera omgångar på underarmen och handryggen. Utslagen har sett ut som små blåsor, som gett stark klåda. Jag har kliat frenetiskt tills de gått sönder.
Under år 2014 försvann utslagen så gott som helt, innan de åter dök upp hösten 2016.
– Då hade jag gått igenom flera olika svårigheter och levt med en inre stress. I november i höstas blossade utslagen upp igen. Jag fick tips om att gå till en homeopat och fick kontakt med Charlotta Hölttä.

Fick djup reaktion

Lisa Eklund bokade in ett besök och fick ett homeopatiskt läkemedel.
– Efter läkemedlet har utslagen kommit och gått, de har blossat upp och sedan försvunnit och sedan kommit tillbaka igen.
– Men jag kände att läkemedlet arbetade på ett djupare plan. Den första medicinen jag fick av Charlotta tog jag på kvällen och nästa morgon när jag vaknade kände jag ett lugn i kroppen och en djup frid.
– Bakom mig hade jag ett stort uppbrott. Jag har flyttat hundra mil från norra Sverige till Gävle. Nu upplevde jag att jag började landa i min nya situation.
– Jag fick en styrka på ett nytt sätt och att jag kunde landa i den process jag gjort i mitt privatliv. Läkemedlet gick på alla plan. Eksemet var ytligt, men jag fick en djupare läkning för känslomässiga saker.

Rensade ut

Kliande utslag.

Lisa Eklund som själv arbetar som terapeut tycker det var spännande att pröva homeopatisk behandling.
– Jag har läkt mig själv på olika sätt under åren. Det är fascinerande att man kan hitta olika metoder. I höstas fick jag vägledning att välja homeopati och det blev verkligen en input från ett nytt håll för mig. Behandlingen kom åt på ett annat sätt. Den gick på alla plan.
– Behandlingen kan verka väldigt enkel. Men det låg ett gediget arbete bakom Charlottas behandling. Homeopati kräver mycket kunskap. Det jag uppskattade var den långa konversationen under det första mötet där man som patient får prata och berätta, så att behandlaren får en helhetsbild av personen för att sen kunna vägleda och ge rätt mediciner.
– För mig är det viktigt att se till helheten och inte enbart till ytan. I mitt fall kan man fråga sig varför jag fick eksem? För någon annan kan det handla om att ha ont i magen eller vad det nu kan vara. Men det finns alltid en koppling till något djupare.
– Som jag ser det handlar det om saker som lagras i kroppen som ska ut. När det blir för mycket för kroppen måste den få hjälp att kunna släppa och gå vidare. Jag kände verkligen att behandlingen rensade på djupet i mig.

Utslagen läkte ut

Eksemet flyttade sig till knogarna.

Det som lugnade Lisa Eklund när utslagen kom och gick var att Charlotta Hölttä förklarat att det kunde hända.
– Hon berättade att homeopatin läker uppifrån och ner, och inifrån och ut, och att den också arbetar på alla plan, med både det ytliga som utslag, men också med känslor och hur man mår.
– Hur läkningen sker stämde på mina utslag. Under läkningsprocessen flyttade sig utslagen från underarmarna och handryggarna till knogarna. Då tänkte jag att nu håller det på att släppa. Utslagen kommer att försvinna genom fingrarna.

Börjar landa

Lisa Eklund följer med stort intresse det som sker under behandlingen.
– Även efter det senaste intaget av en dos homeopatisk medicin händer det saker. Jag fick en ny kur förra veckan och då kände jag verkligen att läkemedlet började gå in på djupet. Eksemet var ytligt. Nu händer det saker på ett mycket djupare plan, innanför mitt skal.
– Jag börjar hitta min plattform och landa.

Charlotta Hölttä, klassisk homeopat: – Våra patienter blir delaktiga i sin egen läkningsprocess!

Patienten delaktig i läkningen

Charlotta Hölttä är nöjd med behandlingen.
– Det är verkligen tillfredställande när vi ser resultaten hos våra patienter. Människan är en integrerad helhet vilket innebär att vi behandlar det mentala, känslomässiga och fysiska planet.
– När vi träffar våra patienter väver vi in alla tre plan i vår behandling, oberoende av symptomorsak. Det är därför som behandlingen blir så djupgående och läkande med klassisk homeopati.
– Läkeprocessen i klassisk homeopati följer bestämda principer och lagar. Till exempel sker läkningen inifrån patienten, och också uppifrån och ner. När vi förklarar detta för en patient blir det en trygghet för patienten. Det innebär även att personen själv kan vara och känner sig delaktig i sin egen läkningsprocess.

 

 

 

 

 

Här kan du kontakta den ansvariga behandlande homeopaten Lotta Hölttä: www.holistiskarummet.se

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/

 

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Våra klassiska homeopater har alla minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati!

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.