Klassisk homeopati gav Camilla orken tillbaka efter utbrändhet

0
3723
Camilla Mårtensberg var högpresterande. Till slut rasade kroppen ihop. Homeopatisk behandling har fått henne på fötter igen. – Nu är hela jag tillbaka i ett friskt normalläge.

 

”Hjärntrötthet, utmattning och flera kollapser. Hela jag var i obalans!”, säger Camilla Mårtensberg, 48 år. Med klassisk homeopati kom vändningen. ”Nu är kroppen tillbaka i ett friskt normalläge.”

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

I december 2015 rasade Camilla Mårtensberg ihop på arbetet och vaknade på sjukhuset.
– Jag fattade ingenting och förstod inte varför jag var där. De tog EKG och andra prov och sade att alla värden var bra och att det inte var något fel på mitt hjärta. ”Du är nog bara lite trött. Det var nog bara en ångestattack!”, sa de åt mig samtidigt som jag kämpade för att kunna andas, jag fick ingen luft.

Körde på

Camilla Mårtensberg åkte hem och fortsatte jobba.
– Redan året innan hade jag känt att det inte var riktigt som det skulle och gick till en läkare. Då fick jag höra att det nog berodde på klimakteriet! Eftersom det inte finns i min värld att man inte jobbar så bet jag ihop och fortsatte.
– Det var en enorm tidspress på arbetet. Du vänder in och ut på dig själv. När vi någon gång ifrågasatte fick vi höra att det var fel på oss. Då lägger man in nästa växel och kör, även om det sunda förnuftet säger att det är fel.

Kollapsade igen

Situationen på arbetsplatsen var stressig, det fanns knappt tid att äta eller gå på toa. Efter ett tag kom nästa kollaps. En chef skickade hem henne från jobbet och denna gång blev Camilla Mårtensberg sjukskriven. Då hände nästa olycka.
– Jag har hästar att sköta men jag klarade inte av att rida dem så jag brukade ta promenader där jag ledde hästen. En dag när det var isigt och halt ute snubblade en av hästarna i en grop på vägen och hamnade över mig. Då fick jag frakturer i foten.
Våren 2016 blev eländig. En extrem trötthet och på det värk i den brutna foten.
– Då slog hjärntröttheten till. Det var hemskt. Läkaren ville att jag skulle äta lyckopiller. När jag ville minska på dem ville sjukvården i stället att jag skulle ta mera. Men jag gillade inte riktigt det där med lyckopiller.

Allt hänger ihop

En dag pratade Camilla Mårtensberg med en väninna som blev behandlad av Gunnar Jansson, klassisk homeopat i Norrköping.
– Jag blev intresserad och när hon ringde honom för att byta tid frågade hon om jag också kunde få tid. Självklart ska hon med, svarade han.
Hösten 2016 började den homeopatiska behandlingen.
– Jag hade varit nere under isen ett bra tag. Sjukskrivning, utmattning, hjärntrötthet, frakturer och en bra arbetsträning som drogs in. Ibland var det som att åka ner i stort svart hål som totalt slukar en. Samtidigt inträffade det flera dödsfall i familjen. Det är många saker som bidrar till att man hamnar där man gör.
– När jag kom till Gunnar gick han igenom allt som hänt mig. Han förklarade för mig vad som händer i kroppen och hur allt hänger ihop.

Fick tillbaka sömnen

Det första som hände under den homeopatiska behandlingen var att Camilla Mårtensberg började känna sig lugnare. Sen följde fler saker.
– Jag som aldrig har kunnat sova ordentligt började sova mer än jag någonsin gjort förut. Jag fick tillbaka smaksinnet. Nu kunde jag känna hur maten smakade igen.
– Innan jag började hos Gunnar åt jag hur mycket salt som helst; jordnötter, chips, allt med salt. Och när jag hade ont i huvudet dämpade jag det med cocacola. De begären försvann.
– Det jag hade trott var klåda från tvättmedel i arbetskläderna var i stället stressklåda. Den försvann också.
– Besvären från klimakteriet förändrades. Får jag en flash nu är det en helt annan sorts klimakterievallning än jag hade innan.
– Jag kände att det långsamt började vända och att jag började få tillbaka lusten till livet. Kroppen som hade varit så i obalans på alla sätt började sakta få tillbaka en balans.

Börjar kännas hel

Enligt Camilla Mårtensberg började hela kroppen sakta balansera upp sig. Hon satte ut lyckopillrena.
– I samtalen med Gunnar har han gått till grunden med mitt tillstånd. Han förklarade för mig hur dåligt det var ställt med min kropp och hur allt hänger ihop. Det har varit fantastiskt bra. En gång efter ett av besöken hos honom satt jag hemma och funderade igenom vårt samtal och förstod på djupet att det är okej att vara trasig. Det blev en vändpunkt.
– Nu orkar min kropp ta hand om sig även om den inte är fullt återställd. Men jämfört med hur det var förut så upplever jag att kroppen är med mig till 150 procent.
– När jag var som sämst var det som att kroppen gav upp. Även om jag knappt hann äta gick jag upp i vikt. Jag visste att jag sprang omkring som en gnu både på jobbet och i privatlivet och till slut sa ju kroppen ifrån. En dag kunde jag inte lyfta armar och ben längre.
– Idag har jag en helt annan känsla i kroppen. Den börjar kännas hel!

Kan säga stopp

Enligt Camilla Mårtensberg har den klassiska homeopatiska behandlingen gett kroppen verktyg att komma tillbaka och återskapa en balans.
– För första gången i hela mitt liv får jag idag upp en stor inre stoppskylt som säger att nu gör du inget mer idag, när jag börjar närma mig gränsen för vad jag orkar och hinner!
– Jag tänker på att redan året innan jag rasade ihop fick jag tydliga signaler från kroppen om att den inte längre orkar. Jag sökte doktorn, och du ska veta att det inte är något en sådan som jag gör i första taget för smågrejor, men fick hör att det bara var klimakteriet. Fastän det var klockrena signaler på att jag skulle bromsa. Kroppen sa ifrån: nu ska du ta det lite lugnt!
– Nu är kroppen tillbaka i ett friskt normalläge. Kanske för första gången sen jag var liten!

Stärker patienten


– Utbrändhet går att bota med klassisk homeopati. Men det är inte alltid lätt, säger Gunnar Jansson, klassisk homeopat i Norrköping.

Gunnar Jansson har arbetat i 40 år som klassisk homeopat.

– Att kvinnor kommer i klimakteriet är en naturlig process. Mår någon dåligt under klimakteriet finns det alltid en annan orsak. Hittar man orsaken är klimakteriebesvär oftast lätta att bota.
– Utbrändhet, eller som man säger på engelska, chronic fatigue syndrom, är betydligt svårare att bota. Hittar vi en utlösande orsak och får fram tydliga symtom när vi tar anamensen kan vi få mycket goda resultat.
– Korrekt utförd klassisk homeopati stärker patienten både fysiskt och psykiskt så att patienten inte längre accepterar negativ stress, vare sig på sin arbetsplats eller i sin sociala situation.
– Utbrändhet går att bota med klassisk homeopati. Men det är inte alltid lätt, säger Gunnar Jansson, klassisk homeopat i Norrköping.

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:
www.nakh.net
info@nakh.net

 

SAKH – Svenska Akademin för Klassisk homeopati

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig.
Leta på https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod.
Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.
Våra klassiska homeopater har alla minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.
När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.