Höftsmärta och sömnbesvär försvann med homeopatimedicin

0
7407

Den skarpa smärtan i höften gjorde att Annie Karlsson, 63 år, varken kunde gå eller sova. Med homeopati minskade det onda. Hon slapp opereras. ”Homeopati hjälper kroppen att läka. Den går på orsaken i stället för att ta bort symtom!”.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

– Det började med att jag sökte för en hudåkomma under våren 2017. Jag hade fått finnar i ansiktet och började ta homeopatmedicin för det.
– I den vevan hade jag börjat med yoga. Troligen belastade jag ena höften för mycket med utåtgående rörelser. Jag har en skada i högra höften sedan 20 år tillbaka och i yogan måste jag ha kommit åt den för höften började värka. Jag fick jätteont. Jag gick på Alvedon, men kunde ändå inte sova på grund av värken och smärtan.
– Gunnar sa att vi skulle fokusera på höftskadan med värken och inflammationen och strunta i acnen i ansiktet. ”Vi behöver gå till källan för ditt bekymmer!”, sa han, och jag höll med.
– Smärtan var då så svår att jag nästan inte kunde gå. När jag försökte gå gick det väldigt långsamt. Och även om jag tog värktabletter kunde jag inte sova.

Började sakta läka

Ortopeden utredde Annie Karlssons höftsmärta.
– De såg min gamla skada på höftkulan och började planera för en operation i januari-februari 2018.
– Samtidigt gick jag på Gunnars mediciner, samt på vattenjympa och kiropraktik. Jag blev sakta bättre.
– Varje gång jag tog den homeopatiska medicinen, fick jag först en ökad smärta som successivt minskade till lägre smärtnivå. När jag från sommaren 2018 tog kraftigare dos med längre mellanrum, märktes samma sak ganska tydligt – först ökade smärtan därefter avtog den successivt och blev lindrigare för varje gång.
– Läkningen har tagit tid, drygt ett år. Jag har fortfarande problem med höften. Det är ju en skada som spökar. Så jag kan inte böja ut höften fullt ut. Men när jag nu är 63 år kanske jag inte behöver kunna hoppa och skutta.

Kan gå fort igen

– Som det är idag så har jag inte opererats. Jag äter inga värktabletter. Jag kan gå ganska mycket, och relativt fort också. Det är en stor skillnad mot när jag knappt tog mig runt kvarteret och sov på Alvedon och liknande.
– Visst, jag har kvar lite blemmor i ansiktet, även om de också är färre. Men jag har sagt till Gunnar jag är väldigt nöjd med att jag kan gå. Nu tar jag paus med behandlingen och jobbar på och rör mig så mycket jag kan.

Hur kom det sig att du sökte hjälp hos Gunnar Jansson?

– För många år sen när min äldsta grabb var liten, fick han utslag på händer och armar. Då rekommenderade min mans arbetskamrat oss att gå till homeopatin i stället för en hudklinik. Sonen blev bra, och han har inte haft några problem sedan dess. Idag är han drygt 40 år.
– När jag nu själv fick finnar i vuxen ålder tänkte jag följa samma råd: att gå till homeopat hellre än till hud. Eftersom det sedan blev besvär med höften så gick vi över till att behandla den.

Märkte du någon ytterligare effekt av behandlingen?

– När jag kom till Gunnar hade jag även klimakteriebesvär med mycket svettningar och vallningar som också gav sömnbesvär. De är i princip borta.
– Även blodtrycket var högt. Vårdcentralen ville att jag skulle börja med blodtrycksmedicin, men det sade jag nej till. Nu tar jag regelbundet blodtrycket via en blodtrycksapparat på vårdcentralen och ser att blodtrycket har gått ner. Det är ganska normalt idag.
– En gång i somras fick jag en konstig yrsel. Sådant kan man bli lite orolig av så jag åkte in till akuten. De kollade hjärtat och blodtrycket och allt var helt normalt. Nu efteråt tror jag att yrseln kan ha varit en reaktion av behandlingen. Yrseln försvann under natten och nästa dag var den borta och sedan dess har jag inte känt något.
– Så det har varit en del saker som har hänt under den homeopatiska behandlingen, men inget alarmerande. Jag har känt att det har pågått en läkningsprocess i kroppen. Men det har inte blivit några synliga reaktioner som hudutslag eller liknande. Mina små finnar är bättre idag, men inte helt bra, fast det bryr jag mig inte om.

Blivit mer harmonisk

Annie Karlsson har även märkt av ett bättre humör.
– Jag var ofta nedstämd innan jag kom till Gunnar. Men det är klart, har man ont i kroppen blir man ganska nedstämd. Då mår man inget vidare. Det känner jag inte alls på samma sätt nu. Nu känner jag mig mera harmonisk.
– Idag säger jag till folk att de ska gå till homeopat innan de söker hudklinik eller annan sjukvård, eftersom jag vet att man med hjälp av homeopatin läker ut i kroppen på ett annat sätt. Man tar inte bort symtomen utan man försöker hitta orsaken.
– När folk pratar om olika åkommor, som migrän och hudutslag, rekommenderar jag dem att vända sig till Gunnar!
Snart åker Annie Karlsson till södern och solen.
– Nu känner jag att det är möjligt att åka på semester. Jag kan röra mig igen och då är det lättare att njuta av en resa. När jag hade som mest ont var vi iväg en gång, men det var inte alls njutbart. Smärtan dominerade.

 

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson?
www.nakh.net
info@nakh.net

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig?
Sök på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.