”Jag behövde homeopatin för att klara tuff sjukvårdsbehandling”

0
3168
Homeopatin blev en back-up för att Christina Petersson, 66 år, skulle klara tuffa cancerbehandlingar.

I 35 års tid har Christina Petersson, 66 år, gått till sin homeopat. Det har hjälpt henne genom svåra livssituationer och tuffa cancerbehandlingar.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

”År 1985 fick jag sår på tjocktarmen på grund av personliga händelser. Det var skilsmässa och omständigheter i livet. Allt var ett stort kaos.

Jag gick till vårdcentralen och fick Prozac. Medicinen gjorde att värken försvann. Det kändes också som att jag blev lite hög. Men trots Prozac kunde jag fortfarande inte äta.

Maken sa till mig att han kände en homeopat som jag kunde gå till. Då hade jag ätit medicinen i två månader och tänkte att jag kan inte ta medicin resten av livet när den ändå inte fungerar, så varför inte.

Så jag gick till homeopat Gunnar Jansson. Hos honom fick jag berätta vad jag åt och annat om mig själv. Jag minns att han också frågade vilka böcker jag läste och när jag sa att det var Stephen King sa han att oj, sådana böcker är läskiga och att jag kanske inte ska läsa dem.

När vi var klara sa Gunnar att allt är i sin ordning och att det kommer att gå bra. Han skrev ut piller.

När jag tog hans läkemedel gick jag hela första veckan omkring som i ett lyckorus, men sedan damp jag rakt ner. Jag blev ledsen och det var mycket känslor som kom upp. Sakta, sakta blev jag bättre. Det tog ungefär sex månader för mig innan jag var helt frisk.

Då hade jag inte längre några sår på tjocktarmen och jag kunde äta och leva som vanligt igen utan att känna av något från magen. När magen är paj mår hela kroppen dåligt, men nu började jag må bra igen.

Efter det har jag besökt Gunnar vid behov. En gång för att jag hade en fruktansvärd stress på jobbet och jag behövde något för att må bättre och orka med livet.

Sedan fick jag en allvarlig bröstcancer. För att orka med alla cellgifter och behandlingarna gick jag till Gunnar.

Jag har mycket att tacka honom för. Nu senast var jag där i förra veckan. Jag hade åkt iväg för att hälsa på barnbarn men blev så sjuk av rosfeber i vänster arm där lymfkörtlarna är borttagna efter bröstcancern att jag blev inlagd på sjukhus och fick antibiotika.

När jag kom hem ringde jag Gunnar och bad om hjälp för jag kände att jag inte vill bli sjuk igen. Jag fick förstås piller av honom och känner att armen redan är bättre. Jag känner mig lugn över att jag ska bli bra igen.

Hur har du upplevt att både gå till sjukvården och homeopat samtidigt?

Jag har använt dem hand i hand. Jag har berättat för alla läkare att jag även går hos en homeopat. De har hela tiden vetat om det och det enda de har sagt är att om jag känner mig trygg med det är det ok för dem. Mina läkare har accepterat det. För dem har huvudsaken varit att jag mår bra.

Att få homeopati samtidigt har varit min räddning. Jag hade aldrig vågat sluta med cancermedicinen, men jag behövde Gunnars homeopatbehandling för att orka med cellgifter och strålbehandling. Jag fick tillbaka bröstcancern två gånger och har gått igenom väldigt tuffa behandlingar.

Att veta att Gunnar fanns gav en trygghetskänsla. När jag behövt back-up har jag ringt och sagt att nu behöver jag något för att orka. Det stödet har jag fått.

Överhuvudtaget har det varit så ända sedan år 1985 att varje gång jag känt att något är fel i kroppen, men läkarna inte har kunnat hitta något, har jag ringt till Gunnar. Med homeopatin har problemen försvunnit på några månader.

Det är många mäniskor som inte tror på homeopatin eller som kanske tycker det är för dyrt eftersom man måste betala för det själv. Homeopatin får inga statliga bidrag. Men frågan är om det ändå inte är värt att lägga ner pengarna på homeopatin.

Mediciner man får av läkarna kan ge biverkningar och slita på kroppen utan att man blir bra. Av homeopatin blir du frisk utan biverkningar.”

Homeopatin kan göra mycket, säger Gunnar Jansson, homeopat i Norrköping.

Gunnar Jansson i Norrköping, som har 42 års erfarenhet av homeopatisk behandling, ser positivt på att arbeta parallellt med sjukvården.

–Homeopati utförd av en välutbildad homeopat är ofta ett alternativ till vanlig vård. Dock botar homeopati inte allt. Men precis som min patient berättar om är homeopatisk behandling ofta ett mycket värdefullt komplement till vanlig vård.

 

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:
www.nakh.net
info@nakh.net

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.