Homeopatin hjälpte mig upp ur det svarta

0
2815
Tomas mår idag bättre än någonsin. Han trivs med att spela padel.

”Homeopatin hjälpte mig att självläka!” Det säger Tomas, 45 år, som först blev av med en fruktansvärd värk i leder och muskelfästen, regnbågshinneinflammation och allergier. Några år senare blev han hjälpt igen när han var på väg att bli psykiskt knäckt under en tuff period i livet.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Tomas Lilja hade passerat 30-årsåldern och värken i leder och muskler blev allt svårare.

–När det var som värst kunde jag knappt gå. Jag hade ont i ryggen. Värst var det i ländryggen.

–Jag hade också ont under fötterna och i handlederna. Några gånger per år fick jag kortisonsprutor i handlederna. Jag hade så fruktansvärt ont och var totalt kraftlös i händerna. Ville jag måla på huset gick det inte, jag kunde inte ens greppa rollern.

Han fick även upprepade inflammationer i ögonen.

–Hade jag stress på jobbet fick jag regnbågshinneinflammation. Varje gång jag gick på semester och kroppen började slappna av blev det inflammation. Den kom som ett brev på posten.

Tomas fick diagnosen Bechterews sjukdom, som numera kallas ankyloserande spondylit, som ger inflammation i muskelfästen och leder. Sjukdomen gör att man blir trött och stel.

–Jag fick olika sorters mediciner som skulle hjälpa. Men jag mådde dåligt av medicinerna jag fick, samtidigt som jag inte tyckte de var till någon större hjälp. Jag ville bli frisk.

–Jag hade tre småbarn som jag ville vara fysisk med.

–Jag blev tvungen att sluta med fotbollen. En i fotbollslaget tipsade mig om homeopaten Robert Stigborn.

–Första gången vi sågs tror jag att Robert skrev en hel A4-sida över var jag hade ont i kroppen, diverse allergier, samt att jag var beroende av Coca-cola och snus. Ganska snabbt efter att jag började behandlingen med homeopati började värken i kroppen försvinna, liksom allergierna. Jag kunde trappa ner på medicinerna.

–Det svåraste var att bli fri från smärtan i ländryggen som jag tog antiinflammatoriska mediciner för. Ryggen är inte hundra procent bra idag, men så pass okej att jag kan göra det jag vill.

Efter några års behandling tyckte Tomas Lilja det var dags att avsluta den homeopatiska behandlingen.

–Värken hade försvnnit och jag mådde bra mentalt också.

Våren 2019 hände dock något.

–Man kan säga att jag gick på en mina. Så psykiskt dåligt som jag mådde då har jag aldrig upplevt tidigare. Jag tänkte att det hade varit enklare om jag inte levt. Min fru sa att det var dags för mig att gå tillbaka till Robert.

Tomas Lilja följde rådet.

–Nu blev det både samtal och homeopatiska mediciner. Under den här perioden lärde Robert mig också att meditera. Jag hade tappat verklighetsanknytningen och hade tankar om att jag inte dög eller räckte till. Allt kändes overkligt.

–Efterhand började det släppa. Robert fick mig att leva i nuet och att börja fokusera på det som jag gör bra. Jag lärde mig känna efter vilken känsla jag själv hade när jag skulle ta beslut.

–Det var egentligen ganska enkla saker det handlade om, men som är svåra att praktisera när man mår dåligt.

Idag är Tomas Lilja uppe ur mörkret.

–Ja, så bra som jag mår nu har jag aldrig tidigare mått. Jag har även blivit av med beroendet av Coca-Cola och snus. Det är också därför jag gärna berättar om hur det var för mig. Kan jag hjälpa en av alla de tiotusen eller hundratusen som mår dåligt, till att göra sådana förändringar som jag har lyckats göra under de senaste 1,5 åren, är jag nöjd.

Tomas Lilja kommer denna gång inte att släppa kontakten med Robert Stigborn.

–Även om det kanske enbart blir en en träff per år vill jag fortsätta underhålla behandlingen. Jag tror på detta.

–Den här sista vändan hos Robert handlade det inte om alls om värk, utan om mitt psykiska tillstånd. Han gick till botten med varför jag mådde dåligt och arbetade för att jag skulle självläka. Det tror jag på till hundra procent.

–Idag har vi ett samhälle där allt fler mår dåligt. Tänk att man då kan bli hjälpt på det här sättet, i stället för att ta ångestdämpande som tar bort känslor. Det blir man ju inte frisk av. Om jag idag träffar någon som mår psykiskt dåligt så berättar jag om min erfarenhet. Sen är det upp till var och en att själva välja hur de vill göra.

 

Robert Stigborn, klassisk homeopat

Vill du ha kontakt med Robert Stigborn, klassisk homeopat?

Sök honom via Facebook på: Roberts Helhetspraktik

Eller beställ tid på 0703-06 36 23

 

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig.
Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.