Ingers långvariga utmattning släppte med homeopati

0
2799
Inger Majlöf tillfrisknade från total utmattning med hjälp av homeopati.

Inger, 53 år, hann inte sörja när flera anhöriga insjuknade och gick bort. Hon fick allt mer att ansvara för. Kroppen gick sönder. En klassisk homeopatisk behandling blev räddningen. Idag är hon lycklig över att leva ett vanligt liv igen. ”Jag kan äta, arbeta, cykla och gå till affären!”.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Inger Majlöf, 53 år, har alltid varit en duktig flicka.

–Typiskt högpresterande. Tog jag på mig något så ville jag göra det bra.

–Jag jobbade inom handeln som butiksanvarig och älskade mitt jobb när min pappa fick en stroke. Han blev halvt förlamad och hamnade i rullstol. Vi bodde grannar så både jag och min bror, som också bodde nära, hjälptes åt. Båda föräldrarna var i 75-årsåldern så det blev mycket vi fick hjälpa dem med. Ibland var det nästan övermäktigt.

–Min pappa och min bror drev också ett företag ihop som skulle skötas.

När Inger och brodern hittat ett sätt att hantera den nya vardagen kom fler oväntade dråpslag.

–Min svärmor fick besked om en svår cancer och gick bort efter en kort tid. Sedan dog pappa.

Nu hade Inger tre hushåll att sköta. Hon hade varit sjukskriven i ett år och precis börjat arbetsträna. Nu inträffade flera tunga saker slag i slag.

–Två månader efter att pappa gick bort fick min bror en stroke. Nu skulle även det företaget skötas.

–Mamma gick in i en demenssjukdom. Affären där jag hade jobbat i 30 år stängde. Det blev en övermäktig sorg.

Inger blev åter sjukskriven på heltid. Det blev en sjukskrivning som varade i fyra år.

Under de sammanlagt fem år som Inger Majlöv var sjukskriven prövade hon det sjukvården hade att erbjuda, som psykologsamtal, mindfullness och ett multimodalt team.

–Hur ska man bli frisk när det hela tiden kommer nya olyckor och tragedier. Jag hann aldrig sörja något på riktigt. Jag var så utmattad som man kan bli.

–Min kropp gick sönder. Jag hade konstiga symtom. Ryggen var svag. Jag vågade inte böja mig. I perioder var jag tvungen att ha foglossningsbälte för att hålla ihop bäckenet. Det var så skört. Jag kunde inte lyfta armarna, läsa en bok eller handarbeta. Jag tålde knappt någon mat. Att gå till affären gick inte, då hade jag svimmat.

Till slut hade sjukvården inget kvar att erbjuda.

–En sjukgymnast sa att jag måste acceptera smärtorna, men jag tänkte, jag kan ju för f-n inte acceptera att inte ha något liv. Någon annan sade att jag bar på lika mycket sorg, stress och trauman som en krigsinvalid.

Inger sökte alternativa vägar.

–Jag gick till kiropraktorer och naprapater. Jag prövade healing och kinesologi. Droppar, vitaminer och tillskott.

En dag rekommenderade en kiropraktor Inger att kontakta homeopaten Päivi Barsk i Haparanda.

–Nu mådde jag så dåligt att jag knappt kunde gå från sängen till toaletten. Jag var rädd för att stressa kroppen ännu mer.

–Första gången tror jag att jag satt hos Päivi i närmare tre timmar. Hon ville tänka över natten vilket medel jag skulle få.

–Direkt när jag tog den första dosen av läkemedlet kände jag att ryggen stärktes upp. Efter ett tag fick jag ett medel som kickade igång sorgen.

–Jag är vad man kan kalla för högkänslig. Under behandlingen har jag tydligt känt var läkningen pågår och när medlet slutar arbeta. Det blev allt klarare vad som hände i kroppen. Jag minns att kroppen under nästan ett års tid, nästan som ett mantra upprepade att ”jag läker och släpper”. Jag släppte ut sorgen. Grejer från barndomen kom upp och läkte ut.

–Det är nu länge sedan jag tog den senaste dosen, men jag känner fortfarande att den jobbar i min kropp. Nu tänker jag ”go with the flow”, så får vi se om jag behöver mer någon dag.

–Ser jag tillbaka så har det varit en mycket lång resa.

När Inger Majlöf blev starkare började hon fundera på att förverkliga en dröm.

–Jag har alltid velat arbeta med ungdomar. I dagsläget arbetar jag på en fritidsgård på 70 procent. Ibland blir jag alldeles euforisk över att kunna gå till mitt jobb.

–Homeopatin har varit skonsam. Skolmedicinen kan dämpa men det finns saker man måste få ut ur kroppen. Jag bar på stress och sorg och trauman. Det hände för mycket samtidigt, som krävde det yttersta av mig. Jag satte mig själv allra sist.

–Homeopatin jag fick av Päivi hjälpte mig att läka ut det jag bar på. Jag blev lugnare i sinnet och fick lättare att leva.

–Det är otroligt när man tänker på det. I fem år kunde jag inte jobba. Nu kan jag.

–Jag bli faktiskt väldigt irriterad när folk säger att det blir så dyrt. Vad är kanske de 5 000 kronor jag lagt ut mot att jag fått livet tillbaka?!

–Dessutom har jag säkert lagt 50 000 kronor på alla behandlingar jag sprungit på i alla år innan.

–Idag är jag tacksam över att jag kan gå och handla. När det var som värst kunde jag inte cykla. Nu cyklar jag. Jag äter som vanligt. Jag går till arbetet. Jag gör vanliga saker igen. Jag är så otroligt glad över det. Det är magiskt.

 

”Det är fantastiskt att se patienter få sina liv tillbaka”. Päivi Barsk är klassisk homeopat i Haparanda.

Päivi Barsk är klassisk homeopat med mottagning i Haparanda, dit patienter kommer även från Finland.

–Det händer att de lägger in ett besök hos mig samtidigt med att de ska till Ikea.

–Allt fler söker för utbrändhet. Tre av fyra patienter kommer med utmattningsdiagnoser. Det handlar inte om allmänt trötta, lata eller slöa människor. Min erfarenhet är att de som verkligen ”brinner” för sitt jobb, sina relationer, intressen, och som vill prestera, de ”duktiga flickorna”, är de som drabbas. Som Inger beskriver det; ”jag satte alltid mig själv i sista hand”.

–Den homeopatiska behandlingen är alltid individuell och täcker hela den sjuka människan. Det kan ta lång tid att bli frisk. Men betänk då att utmattningen inte heller kom plötsligt. Ofta har den byggts på under en lång tid. Det måste få ta tid att läka.

–Att människor börjar må bättre och får vardagen att fungera är fantastiskt. Den ekonomiska vinningen ligger inte enbart på det personliga planet, utan det blir även samhällsekonomiskt lönsamt: ingen sjukskrivning, ingen förtidspension. Patienter börjar arbeta igen.

–Det finns så mycket homeopati kan göra för sjuka människor så jag önskar att fler söker vår hjälp!

Vill du ha kontakt med Päivi Barsk, klassisk homeopat:
Maila: paivi@likamedlika.se eller ring på 070-200 79 35
www.likamedlika.se
Konsultationer även via Skype, Face-time, Messenger och telefon.

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.