Homeopati lugnade ner Irenés oroliga stressmage

0
4840

Foto: Amanda Karlsson

Efter fyra månaders homeopatisk behandling stabiliserades Irené Sibgårds oroliga stressmage. Den hade besvärat henne från och till under snart tre årtionden. Irené, 63 år, tror på homeopatin.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

–Jag hade gått hos en homeopat lite nu och då under 25 år. När han gick bort så letade jag och min dotter efter en annan homeopat. Vi hittade Jeanette och jag bokade tid.

–Jag har sedan länge haft en nervös mage och oro över anhöriga gjorde att magen började krångla igen. Jag fick stressmage och behövde gå på toa hela tiden. Värst var det på morgnarna men varje gång jag gick på toa resten av dagen kom det små korvar.

–Det blev väldigt jobbigt och jag gick ner mig.

–När jag kom till Jeanette i april 2018 fick jag berätta hur jag hade det och hur jag kände. Jeanette hade ett annat upplägg än min tidigare homeopat, de hade olika system. Hon var duktig på att låta mig prata och på att gå igenom mina problem.

–Jag upplevde att hon hade ett bra upplägg. Att jag satt hos henne och berättade mycket om mig själv gjorde att hon fick en bra bild av mig. Det gör mycket. Jag kände verkligen att hon kunde sin sak.

–Jag fick ett medel och det blev bättre under några veckor men sedan försvann effekten. När vi hade kontakt via telefon skickade hon en dos till och sedan dess har magen varit bra. Efter fyra månader hade magen stabiliserat sig helt. Det trycker inte alls på hela tiden längre.

–Jag har varit på ett uppföljningsbesök och Jeanette har ringt mig efter det för att höra hur det går. Allt har varit bra så jag har inte behövt gå dit igen.

–Min mage fungerar och är lugn.

Irené Sibgård hade även sedan länge ont i ena höften och har fått konstaterad artros i höfter och handleder, samt en tendens till diskbråck.

–Det är nog en följd av överbelastning och slitage från mitt arbete. Min mamma hade mycket värk av artros. Jag har också värk och det gör till exempel ont när jag ska vända mig i sängen. Det blev lite bättre efter behandlingen hos Jeanette.

–Mitt humör är bättre idag. När man går ner sig känner man inte det själv, utan det är först nu när jag har blivit bättre jag märker skillnaden. Jag är mycket piggare. Det är ju klart att när man inte måste gå på toaletten jämt och magen mår bättre så mår man själv bättre på alla sätt.

–Jag har alltid trott på homeopatin. Första gången magen ballade ur och jag sökte homeopat hjälpte homeopatin mig. Då var jag riktigt dålig och nästan uttorkad. Nu sökte jag hjälp mycket tidigare innan jag hann bli så nergången.

–Det som är bra med att ha en homeopat är att man kan söka hjälp när problemen kommer.

 

Jeanette Andersson, klassisk homeopat

Jeanette Andersson är klassisk homeopat och har sin mottagning i Alingsås.

–Artros kan vara besvärligt att komma tillrätta med. Men med hjälp av homeopati kan man många gånger få ökad rörlighet och minskad smärta.

–Hos Irené minskade smärtorna under behandlingen samtidigt som magen stabiliserades helt. Organismen prioriterade matsmältningskanalen. Om patienten återvänder för att jobba med smärtorna i lederna är det möjligt att detta ytterligare kan förbättras.

 

Vill du ha kontakt med Jeanette Andersson, klassisk homeopat:
www.jkhomeopati.se
0707-909179
jeanette@jkhomeopati.se

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig?
Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

 

Vad är klassisk homeopati:

– Den är alltid individuell.

– Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

– Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

– Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

– Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

– Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.