Homeopati kan ge snabb effekt vid akuta och kroniska tillstånd

0
1086
Patienten blev fri från extrem oro för cancer och slapp ta antibiotika för en urinvägsinfektion.

Rätt valt homeopatiskt läkemedel kan ge en snabb läkning. Vid akuta tillstånd är det något vi förväntar oss, men, det kan också bli rappa reaktioner under en kronisk behandling. Min patientslapp både extrem dödsångest och att ta antibiotika vid en urinvägsinfektion.

Av Margot Granvik, klassisk homeopat

För några år sedan behandlade jag en patient med stark hälsoångest som var helt övertygad om att hon var allvarligt sjuk, i än det ena, än det andra. Med patientens täta besök på olika akutmottagningar låg det nära till hands att misstänka hypokondri.

Men det var inte helt givet att det handlade om hypokondri. Vården förmådde inte ge någon förklaring till patientens dåliga hälsa och ingen av de behandlingar som gavs ledde till något annat än en försämrad hälsa. När ingen lyssnar, på riktigt, och inte heller något verkar hjälpa, är det lätt hänt att man som patient i desperation överdriver symtom.

Patienten hade mängder av olika symtom och varje gång vi fick ordning på en sak, dök nästa upp. Sällan hann det gå mer än någon vecka emellan. Den värsta hälsoångesten släppte dock ganska snabbt, besöken på olika akutmottagningar upphörde och vi jobbade vidare.

En dag dök en nygammal ångest upp. Patienten blev livrädd för att ha magcancer. Det hjälpte inte att patienten med förnuftet insåg att rädslan handlade om att patientens älskade mamma hade gått bort i just magcancer.

Skräcken för cancer ökade tills den blev olidlig och det blev nödvändigt att behandla. Patienten fick ett homeopatiskt läkemedel och instruktionen att inte ta medlet innan hon hade kommit hem, vilket visade sig vara ett gott råd enligt det meddelande jag fick följande dag.

Oj, oj, oj, den här gången kom effekten snabbt. Blev helt klubbad! Förstår nu varför jag inte skulle gå ut mer efter att jag tagit det. Har sovit väldigt gott. Något har också hänt själsligt. Känner mig lugnare än på mycket länge.”

En vecka senare fick jag följande information:

Det har nog hänt en hel del med det sista medlet. Rädslan för cancer har försvunnit. Känner inget särskilt just nu.”

Efter ett enda intag av rätt homeopatisk medel släpper skräcken för cancer, som hade plågat patienten från och till i åratal, och lett till en rundgång mellan olika undersökningar som koloskopi, röntgen, etcetera. Så effektiv, så snabbverkande kan homeopatin vara. För att inte tala om vilka samhällsresurser homeopatin kan spara in.

Behandlingen fortsatte. Eftersom patientens hälsonivå var låg när vi inledde terapin räknade jag med att det skulle komma en period av akuta fysiska tillstånd innan patienten kunde friskskrivas. Mycket riktigt blev jag en dag kontaktad på grund av en urinvägsinfektion. Dessbättre verkade den ha en mild utveckling och när vi sågs var det tydligt vilket medel patienten behövde. Redan följande morgon fick jag ett meddelande:

Vet inte med det där medlet verkar funka. Känner inget längre när jag kissar och framför allt har jag blivit snäll. Känner mig mycket lugnare.”

Till patientens sjukhistorik hör en överkänslighet för antibiotika som tidigare lett till långa konvalescenser och en märkbart försämrad hälsa. Att nu slippa ta antibiotika förbättrade patientens möjlighet att återhämta sig.

Slutsatsen är att homeopati kan ha snabb effekt, oavsett om det rör sig om kroppsliga eller känslomässiga tillstånd, och oavsett om det handlar om akuta eller kroniska besvär.

FOTNOT: Eftersom patienten arbetar inom vården, namnges hon inte.

Vill du höra mer om homeopati, lyssna på Homeopatipodden! Här berättar jag om vår läkekonst utifrån olika infallsvinklar. Länkar hittar du på www.homeopaticentret.se. Eller sök där poddar finns; Spotify, Google podcasts, Podbean.

Margot Granvik är vetenskapsjournalist och klassisk homeopat.

Margot Granvik

Hon driver sidan www.vetenskapenomhomeopati.se
där hon beskriver vetenskapliga studier.
Mottagningen finns i Gröndal.

Kontakt:
www.homeopaticentret.se
e-post: info@homeopaticentret.se

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.