Fick livslusten tillbaka med hjälp av klassisk homeopati

0
8825
– Jag är gladare och lugnare idag, säger Pia Westman, som fick högt blodtryck när mamman gick bort.

Tung sorg när flera anhöriga gick bort tätt efter varandra fick Pia Westmans blodtryck att skjuta i höjden. Efter klassisk homeopatisk behandling blev hon gladare och lugnare.

Av Margot Granvik, klassisk homeopat och vetenskapsjournalist

Pia Westman, 67 år, arbetade som massör, samtidigt som hon tog hand om sin mamma som drabbats av Alzheimer.
– Jag hyrde in mig i samma lokal som Lotta Hölttä. Vi blev arbetskollegor för cirka 5-6 år sedan. Hon berättade att hon arbetade som homeopat och jag blev väldigt intresserad. Hälsa och naturprodukter har alltid intresserat mig. Jag har ju också ett yrke som gör att man tänker i de banorna.

Blodtrycket sköt i höjden

År 2005 dog Pia Westmans mamma i sviterna av Alzheimer.
– Då hade jag tagit hand om henne i 15 års tid. Som anhörig tar man på sig en stålkostym för att klara av allt det jobbiga. När hon dog gick mitt blodtryck upp något enormt.
– Jag gick till läkaren som sade att jag måste äta blodtrycksmedicin, annars riskerade jag att få stroke. Eftersom jag inte ätit mediciner i hela mitt liv jag var jag emot det men började ändå med läkarmedicinen.
– Blodtrycket gick ner, men jag fick en massa konstiga blödningar under huden. En dag frågade jag Lotta om hon kunde hjälpa mig. Hon gjorde en konsultation och jag fick ett homeopatiskt läkemedel av henne.

Trappade ut

Året innan Pia Westman bokade tid hos Lotta Hölttä hade hon börjat trappa ner sin blodtrycksmedicin.
– Blodtrycket höll sig ändå stabilt. Jag kontaktade min läkare och sa att så här gör jag nu. Han kontrollerade mitt blodtryck och såg att det låg väldigt bra så han gick med på att jag fortsatte minska på medicinen.
– Samtidigt som jag började med Lottas behandling trappade jag ut det sista av läkartabletterna. Jag hade skaffat en egen blodtrycksmätare och tog blodtrycket varje dag och antecknade det i en journal. Under den homeopatiska behandlingen förblev blodtrycket stabilt. Jag kunde visa Lotta att blodtrycket var bra.

Tung sorg i kroppen

– Efter att min mamma dog sov jag 12-14 timmar per dygn i flera år. Men eftersom jag är egen företagare och måste tjäna mitt levebröd var jag tvungen att jobba.
– Det tog nog tre år efter mammas död innan jag började sova normalt igen, och ytterligare flera år innan jag kom upp ur den mörka tunneln.
Ganska snart efter att mamman hade gått bort förlorade Pia Westman tre till nära anhöriga.
– Under en period var det som att jag mest fick ägna mig åt att ordna begravningar.
– Lotta gick igenom min historia och förstod att jag hade väldigt mycket sorg i kroppen. Det förstod jag också. Någonstans är man ju sin egen läkare.

Vad hände under den homeopatiska behandlingen?

– Jag blev piggare och mycket gladare. Förut var man lite deprimerad och tänkte negativt.
– Efter den homeopatiska medicin jag fick av Lotta kände jag att jag blev gladare och började tänka mer positivt. Jag blev också lugnare på något sätt.

Homeopatin når djupt ner

– Sorg kan yttra sig genom många fysiska symtom. Vanligen försvinner symtomen och patienter får mer energi och livslust efter en homeopatisk behandling, säger Lotta Hölttä, klassisk homeopat.

Enligt Lotta Hölttä, som arbetat som klassisk homeopat i många år, är en homeopatisk behandling oftast väldigt effektiv vid sorg.
– Min erfarenhet av klassisk homeopati och sorg är att behandlingen verkligen går på djupet hos patienterna.
– Sorg kan påverka en organism djupt. Även om sörjande patienter gått i olika terapier, och kanske har blivit lite bättre, är det inte alltid de kommit åt själva kärnan. Där kan den klassiska homeopatin göra underverk.
– Jag har behandlat många som av olika anledningar har burit på en inneboende sorg, och där själva symtombilden har yttrat sig olika hos varje enskild individ. De kan ha sökt för migrän, utmattningssyndrom eller magåkommor. Egentligen kan det handla om vilka symtom som helst.
– Min erfarenhet är att de fysiska symtomen som patienten sökt för försvinner och att patienten börjar känna sig lugnare och gladare. Patienten får mer energi och framförallt lust att göra saker igen.

 

Vill du ha kontakt med Lotta Hölttä:
holistiska.rummet@gmail.com
www.holistiskarummet.se

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig?
Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.