Sonen, 5,5 år, är idag helt fri från svår epilepsi och många skolmediciner

0
2465

Efter några fruktansvärt kämpiga år lyckades Vendela Burton få sin son, som idag är 5,5 år, fri från svår epilepsi och mängder av starka skolmediciner. Nu får han homeopatisk behandling för att minska sin hyperaktivitet.

Text: Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

I december 2014 skrev vi om Vendela Burton och hennes enträgna kamp för sin son. I artikeln ”Envis mamma fick sonen fri från mediciner” berättade vi om hur sonen som mest hade fem epilepsimediciner, som istället för att dämpa epilepsianfall orsakade ännu fler och besvärligare anfall, och hur Vendela Burton började ett slitsamt arbete för att hitta en annan lösning.
Det var en kamp mot läkare, och mot en livslång medicinering av sonen, en kamp som många gånger var fruktansvärt tuff för mamman, Vendela Burton.

Inga spår av epilepsin

Men den 29 oktober 2014 visade sonen ett EEG som var helt fri från epileptisk aktivitet. Hennes intuition hade lett dem rätt.
Epilepsin var borta tack vare homeopatisk behandling och Vendelas eget arbete med reiki-healing för sonen. Kvar fanns en hyperaktivitet och svårigheter att koncentrera sig. Nu har det gått långt över ett år sedan EEG-undersökningen. Hur mår sonen idag?
– Jo, idag är det bra. Det finns inga spår av epilepsin alls, berättar Vendela Burton.
– Däremot reagerar han fortfarande starkt på viss mat.

Prövade verkningslöst alternativ

Och hyperaktiviteten, vad hände med den, och hur fungerar koncentrationen?
– Vid tiden för EEG var han jättelugn. Men efter att ha reagerat starkt på ett födoämne blev han återigen jättedålig med grava adhd-liknande symptom. Det var ett ständigt problem att få förskolan att inte ge honom sådant han inte tålde. Men nu lyckades vi under flera månader inte att matcha något homeopatiskt läkemedel för honom.
– Därför bestämde jag mig för att ta en paus från homeopatin ett tag och börja leta mer information, gå fler utbildningar och eventuellt behandla med någon annan metod ett tag innan man provade igen.
– Enligt min uppfattning är det bara bra att ta en paus och låta energin lägga sig. Man ser också saker annorlunda efter en paus. Detta var vid förra årsskiftet, i början av år 2015 som vi gjorde uppehåll med homeopatiska läkemedel.

Sämre av detox

– Efter att ha tagit kontakt med en kinesiolog i syfte att lära mig mer om kinesiologi och muskeltestning så blev jag övertalad att låta denne behandla min son.
– Först skulle det detoxas mikrober, vilket gjorde honom mycket sämre. Humöret växlade och koncentrationen blev sämre. Han kunde både skrika och svära. Han sprang runt och drog i allt, kastade saker och var helt vild. Han slog sönder vår TV, det var inte med flit, men han var så fruktansvärt hyperaktiv och utåtagerande att han svingade iväg något så den sprack.

Lade ut tusentals kronor

Vendela Burton tyckte också att behandlingen blev väldigt dyr.
– Vi skulle på ideliga uppföljningar trots att det inte var så det hade lagts fram från början. Varje gång blev det nya mineraler eller annat sonen skulle ha, för tusentals kronor. Det var medel som skulle stötta njurar. Eller levern. Jag vet vilka organ som var överbelastade och varför han fick medlen, jag förstod hela principen för behandlingen. För mig var det logiskt, och ett skäl till att jag trots tvivel ändå fortsatte. Jag tänkte att jag kan ju ha fel.
– Medlen var av mycket bra kvalitet, de har inte skadat eller gjort honom illa. Och metoden kan säkert vara jättebra för andra. Men den fungerade inte för min son och de symptom jag ville behandla.
– Jag kände att vi var inne på fel spår, men samtidigt blev han bättre i perioder så det var svårt att bedöma om vi skulle nå ett genombrott till slut. Han blev dock aldrig bättre än han hade blivit med homeopatisk behandling. Det var upp och ner och snarlikt, men tjugo gånger dyrare och jobbigare.

Tuggade på sin t-shirt

Efter nio månader hade Vendela Burton definitivt fått nog.
– Ingenting av det som hade utlovats att skulle ske hade skett. Efter sju månader var vi äntligen klara med detoxen som skulle ta sex månader, och som hade kostat dubbelt så mycket som först utlovats. Min son var inte bättre.
– Då började kinesiologen återigen att prata om att mer behövde göras och jag var väldigt arg men tänkte att jag kunde ha fel och kände mig tvungen att fortsätta för min sons skull. Ifall han skulle bli bra om jag bara gjorde detta sista.
– Strax innan julen fick sonen igen något jag skulle ge för att detoxa mikrober och återigen blev han jättesjuk. Då kände jag att nu räcker det. Sonen tuggade på sin t-shirt så den var blöt som en haklapp ända ner till naveln. Han förstörde alla sina kläder och var dyngsur.
– Nu efteråt kan jag se att behandlingen i grunden inte gjorde något direkt positivt med honom. Däremot har den kostat mig enorma summor. Det har inte alls varit värt alla pengar och tårar.
– Om man jämför med homeopatin är homeopatin överlägsen och det som har fungerat bäst för oss.

Blev lugn direkt

Vendela Burton sökte åter kontakt med sonens tidigare behandlande homeopat Gunnar Jansson i Norrköping och fick ett homeopatiskt läkemedel. Denna gång var det enkelt för Gunnar att välja medel.
– Han reagerade direkt på det homeopatiska läkemedlet. Han blev lugn och började pratat normalt i stället för att skrika. Och han slutade att tugga på sina kläder. Det bara försvann!
– Att vi för två år sedan fick bort epilepsin och kunde sätta ut alla de hemska medicinerna var helt underbart. Det jag önskar nu med den homeopatiska behandlingen är att han ska bli lugnare och kunna börja koncentera sig, för att få sitt liv att fungera.
– Ser man till hela vår resa så har vi det oerhört bra idag!

Föräldrar söker hjälp

Vendela Burton ser att behovet av hjälp är stort hos föräldrar med barn med diagnoser. Sedan artikeln publicerades har föräldrar både från Sverige och USA sökt kontakt med henne och hon har lyckats hjälpa flera med både reiki och homeopati att bli helt eller delvis fria från anfall och epilepsi.
– Det är ett stort problem med diagnoser som Dravet och Doose. Föräldrar ber desperat om hjälp och det är alltid samma historia man får från föräldrarna.
– Sjukvården har övermedicinerat och barnen har tagit skada. Man lyssnar inte på föräldrarna och anmäler dem som vågar gå emot sjukvården.
– Mitt råd är alltid att ta det bästa av allt. Sjukvården är bra på akutvård, de är inte värdelösa, men mycket fattas. Homeopatin och reiki är ett fantastiskt komplement och börjar man där kan man förebygga och behandla väldigt mycket så att man kanske aldrig behöver akutvård.

Sök välutbildad klassisk homeopat

Gunnar Jansson, klassisk homeopat i Norrköping, som själv har snart 40 års erfarenhet av att arbeta med klassisk homeopatisk behandling, påpekar att kunskap och erfarenhet är viktig för att nå framgång.
– För att den homeopatiska behandlingen ska fungera krävs att det homeopatiska läkemedlets symtombild överensstämmer med patientens totala symtombild och att patienten, om möjligt, undviker annan behandling.
– Att behandla epilepsi, ADHD och Asperger är svårt även med homeopati. Det kräver en välutbildad klassisk homeopat som bör ha lång erfarenhet, säger Gunnar Jansson.

Vill du läsa den tidigare artikeln? Envis mamma

The first article you will find Stubborn mum.

Kontakt med Vendela Burton: www.vendelaburton.se

Kontakt med homeopat Gunnar Jansson: eller via www.nakh.net

Vill du som förälder höra mer om vad homeopati kan göra? Se mer information på www.klassiskahomeopater.se/forskning, samt på www.vetenskapenomhomeopati.se sök artiklar om Heiner Freis forskning.

Kontakta en välutbildad klassisk homeopat på https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/