Cornelias sömnproblem försvann med homeopati

0
5663

I hela sitt liv har Cornelia Dalberg, 60 år, haft sömnproblem. I december 2018 träffade hon en klassisk homeopat, och efter att ha tagit det förskrivna homeopatiska läkemedlet sover hon idag bättre än någonsin.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

– Redan som barn hade jag svårt att somna. Jag kunde ligga vaken en timme, ibland två timmar, innan jag somnade.

När Cornelia Dalberg gick i väggen för cirka 17 år sedan förvärrades sömnproblemen.

– Jag började vakna allt tidigare. Jag kunde vakna vid halv fyra, fyra eller fem och sedan var det helt kört att somna om. I och med att jag också somnade allt senare så krympte natten från båda hållen. Sömnen urholkades helt.

– Sedan dess har jag hankat mig fram och förmodligen prövat allt man kan göra vid sömnproblem. Det finns nog inte det jag inte prövat hos hälsokosten. Jag gick till en antroposofisk läkare.

Sömnmedel hjälpte inte

Till slut sökte Cornelia Dalberg upp sjukvården.

– För fyra år sedan när jag åter hade en svacka gick jag till en vanlig läkare som skrev ut sömnhjälpmedel. Jag prövade det vid tillfälle men inte heller det fungerade.

– Kontentan var att inget hjälpte mig; inte vanliga sömnmedel, inte hälsokostens medel, inte heller något homeopatiskt jag fick av en väninna.

– Jag blev uppgiven. Jag kände att inget kan hjälpa mig. Men då kom jag att tänka på att jag för några år sedan gick med min dotter till homeopaten Gunnar Jansson.

– Eftersom jag skulle ut på en långresa strax innan nyår ville jag gärna få tid snabbt och hade turen att få hoppa in på en avbokning några dagar innan jul.

– Jag visste sedan tidigare att sömnen skulle bli ännu kinkigare med hotellnätter.

– Gunnar skrev ut tio små piller åt mig som jag skulle ta innan jag somnade och ytterligare tio som jag skulle ta nästa morgon innan jag satte igång med dagen.

– Det var allt!

– Jag tänkte att han har nog inte förstått hur illa det är ställt med mig. Men jag gjorde som han sade, tog på kvällen och tog på morgonen.

Kan somna om

För Cornelia Dalberg ledde de två intagen till en total förändring.

– Sedan dess har jag i princip sovit. Jag har inte behövt ta sömnmedel en enda gång efter detta. Det har självklart inte varit jättebra sömn varje natt. Men jag har kunnat somna om när jag vaknat, på ett sätt som det aldrig har gått tidigare.

– Jag är jätteförvånad. Och jättetacksam! Nu rekommenderar jag alla att gå till Gunnar Jansson!

– I dag när jag var hos frisörskan sa hon att jag hade fått tjockare hår. Då berättade jag att jag gått till Gunnar Jansson och fått homeopatibehandling.

Feber vore bra

Resan gick bra och sömnen var hyfsad. Men en sak till hände efter det homeopatiska läkemedlet.

– Det stod på Gunnars recept att man kan bli lite sämre på något sätt i början med homeopati. Det som hände mig var att jag åkte på en riktigt rejäl förkylning under resan. Jag försökte kurera mig med diverse hälsokostpreparat men inget hjälpte. Nu har den släppt. Det var något som skulle ut.

– Gunnar menade att jag får räkna med att blir jag förkyld får jag släppa ut det och får jag feber är det bra. Tyvärr är jag inte febertypen men önskar att jag vore det.

Sömnproblem går att komma till rätta med. Homeopati fungerar.

Söker orsak till sömnbesvär

Homeopat Gunnar Jansson har stor erfarenhet av patienter med sömnproblem.

– Sömnbesvär är för mig ingen sjukdom, utan symtom på någonting. Hittar jag orsaken till sömnrubbningen kan jag ofta hjälpa.

– Orsaken till sömnlösheten kan till exempel vara ängslan, sorg eller skräck. Många grubblar också på gamla oförrätter. Det är dock inte alltid man får så snabb effekt som i detta fall.

– Det är intressant att frisörskan uppmärksammade att håret har blivit tjockare. En korrekt klassisk homeopatisk behandling påverkar hela personen.

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:

www.nakh.net

info@nakh.net

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

VAD ÄR KLASSISK HOMEPATI?

  • Den är alltid individuell.
  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.
  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.
  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.
  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.
  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.