Dunkande tinnitus försvann snabbt vid homeopatibehandling

0
1531
En envis plågsam tinnitus kan få vem som helst att vilja köra in huvudet i väggen. Men det finns hjälp att få! Underbart!, säger Marianne efter sin homeopatibehandling.

 

Marianne Montan, 75 år, hörde sin egen puls dag och natt som ett dunkande pulserande ljud i öronen. Med homeopatisk behandling försvann den besvärliga tinnitusen. ”Det är underbart!”

Av Margot Granvik, journalist

Marianne Montan har varit sportintresserad och aktiv under hela sitt 75-åriga liv. Bland mycket annat har hon arbetat som skid- och simlärare och hållit sig i form. Visserligen har en och annan krämpa dykt upp genom åren, men tinnitusen som drabbade henne nu senast blev nog det mest plågsamma hon upplevt.

– Jag tänkte jag måste få hjälp, jag orkar inte med det här. Jag hade en ganska jobbig tinnitus. Den innebar att jag hörde min egen puls både natt och dag. Jag hade något liknande en gång tidigare i livet, men då försvann den. Men nu när den dunkande tinnitusen kom tillbaka blev det riktigt jobbigt.

Marianne letade överallt efter vad som skulle kunna hjälpa henne.

– Jag kom på att jag hade stött ihop med Monika Swärd en gång när hon satt och arbetade i tjocka böcker tillsammans med en av sina elever och att jag då frågade vad de höll på med. Monika berättade att det var homeopati.

– Jag kände till homeopati eftersom jag för många år sedan prövade några homeopatiska droppar som hjälpte mig med armsvett som började rinna när jag blev nervös. De hjälpte mig så fantastiskt bra.

Intresset för alternativmedicin har alltid varit starkt hos Marianne Montana och det hon ofta sökt i första hand. Hon bokade in en tid hos Monika Swärd för att få hjälp med sin tinnitus.

– Monika gick igenom alla mina små åkommor. Hon lyssnade och skrev. När man berättar om sin hälsa kommer man hela tiden på mer sakar. Så jag hade väl mer än vad jag trodde och vi gick igenom allt.

– Jag fick en medicin som jag skulle ta varje kväll så den började jag med. Redan efter två veckor kände jag att något hände. Tinnitusen började avta. Det var så skönt. Jag hoppades verkligen att den skulle fortsätta minska.

Till hennes lättnad var det precis det som hände. När Marianne Montan gick på återbesök var tinnitusen helt borta.

– Den avtog faktiskt snabbt med medicinen jag hade fått.

Ett år tidigare hade Marianne opererat bort ett malignt melanom och kunde ibland få tillbaka en känsla av ont i nerverna.

– Monika sa att det också kommer att gå bort, men att det tar lite tid. Nu fortsätter jag med mina droppar och hoppas på att den också ska försvinna. Men tinnitusen är borta. Det är alldeles tyst. Det är helt underbart. En dunkande ständig tinnitus vill nog ingen ha.

Monika Swärd som har homeopatklinik i Visby har haft en jämn ström av patienter som sökt för tinnitus under de 30 år hon arbetat. Hon har inte märkt av vare sig en ökning eller minskning av tinnitus.

– Däremot är det min erfarenhet att det är väldigt olika hur snabb läkningen blir. I vissa fall läks symptomen förhållandevis snabbt och i andra fall kan det dröja flera år av behandling innan oljudet tystnar. Det beror på att livskraften med sin inneboende intelligens botar de viktigaste organen först. Om det finns symptom från nervsystemet, hjärta, lungor och så vidare kommer organismen att först läka dem. Tinnitus är inte ett symptom som hotar livet, även om det kan vara klart störande och jobbigt. Det kommer långt ner på prioritetslistan för läkeordningen.

– I det här fallet försvann tinnitusen först. Efter det började äldre symtom och besvär ge sig tillkänna.

– Inom homeopatin har vi cirka 400 olika läkemedel som kan förskrivas vid besvär med tinnitus, men endast ett fåtal av dem kan lindra eller bota åkomman. Som homeopat behöver jag utreda patientens övriga symtom och vad som förbättrar eller försämrar åkomman för att kunna särskilja vilket läkemedel jag ska ge.

Monika Swärd

Vill du ha kontakt med Monika Swärd, sök henne på www.phenix.se eller maila på monika@phenix.se

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig, sök på: https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/