Bakom den gröna dörren väntade en smärtfri vardag

0
578
Idag är Lena på en plats i livet som gör henne glad och hon mår bra. Hon känner sig i balans
och kärleken till livet är tillbaks.

Under flera års tid passerade Lena den gröna dörren tillhörande ett hus i hennes område. Efter en tid drog den hennes nyfikenhet till sig som en magnet. Det stod Robert Stigborn, Roberts helhetspraktik och Klassisk Homeopat på porten. Lena visste inte då vad en homeopat var och vandrade vidare.

Av Martina Augustinson

I barndomen så var Lena, idag 56 år, med om ett fruktansvärt trauma vilket bearbetades med hjälp utifrån i samband av händelsen och flera år framåt. Mentalt så ansåg hon sig länge vara läkt. Fysiskt, så hade kroppen aldrig riktigt återhämtat sig.

När Lena befann sig i 30-års åldern drabbades hon av utmattningsdepression med panikångest. Det började i form av huvudvärk och aversion mot ljud vilket snabbt eskalerade. Känslan beskrevs som om det satt ett spännband med tusen nålar runt huvudet. Hennes vardag hämmades och hon kunde inte vara ute i folksamlingar på grund av hur smärtorna i huvudet påverkades av yttre ljud.

Det blev slutligen svårt att få vardagen till att fungera. Första året åt hon receptfria smärtstillande varje dag. Året därpå ökades det upp till muskelavslappnande, antidepressiva, sömn och insomningstabletter. Det gick så långt att hon till slut inte kunde skilja mellan vad som var sjukdom och vad som var biverkningar från alla mediciner hon intog. Långt om länge ringde hon sin läkare och bad om alternativ till medicinering. Svaret hon fick var; Det finns ingen hjälp för dig!

Det resulterade i en överdos. Lena ville leva, men orkade inte.

Att vakna upp efter en magpumpning var brutalt, trots detta så var beslutet fattat. Inga fler mediciner. Det blev samtalskontakt och meditation. I samma veva så flyttade hela familjen från en ort till en annan. Uppbrottet från det gamla till det nya hjälpte så pass att självmord inte längre ansågs vara ett alternativ.

Fyra år efter flytten och med drygt fyra års heltidssjukskrivning var Lena så stark att hon kunde ta sig ut i samhället. Det tog ett år med arbetsträning och att vänja sig med människor för kroppen att orka komma upp till tio stabila arbetstimmar i veckan. Efter ytterligare en tid så hade Lena lyckats återhämta sig så pass att hon slutligen kunde fungera på en dräglig nivå i vardagen och arbeta halvtid. Hon kände sig lite friskare och accepterade det som inte gick att förändra.

En morgon många år senare vaknade Lena som då hunnit bli 53 år och kunde inte ta sig upp ur sängen. Hon fick lägga sig på mage och backa ut. Hennes höfter och ben hade över en natt blivit så stela att det inte gick att röra sig. Hon fick krypa runt tills kroppen mjuknat så pass att det gick komma upp till ståendes. Detta upprepade sig varje morgon och smärtorna höll sig kvar i flera månader dygnet runt. Tack vare ett arbete i rörelse förmådde hon uthärda dagarna genom att stretcha, röra och tänja så kroppen efter ett par timmar varje dag mjukades upp lite.

Senhösten 2020 försöker Lena desperat att finna hjälp. Plötsligt så kommer Roberts namn och den gröna dörren som hon sett så många gånger in i hennes tankar. Hon vet fortfarande inte vad en homeopat är eller gör men bokar trots detta en tid. Det är nu det vänder.

Omedelbart i starten av den homeopatiska behandlingen kände Lena att det hände något i
kroppen. Smärtorna ökade än mer samtidigt som en diffus känsla av lättnad spreds i kroppen. I takt med att smärtan steg så lossnade stelheten en aning och spänningen släppte i liten grad. Inom homeopati kallas det för förstförsämring. För att kroppen skall kunna komma i balans behöver den först nudda vid det som är i obalans.

Resan till att bli frisk har inte varit lätt för Lena. Allt som funnits där och allt som burits på i det undermedvetna behöver komma upp till ytan, bejakas och släppas för att en läkning skall kunna ske helt och hållet. Att genomgå en homeopatisk behandling från sjukdom till god hälsa tar tid. Successiva förbättringar gör dock varje dag lättare och med stöd från Robert har hon tagit sig igenom en besvärlig läkningsprocess.

Numera är Lena stark både mentalt och fysiskt. Hon känner sig mycket mer trygg i sig själv och har lärt sig att be om hjälp och blivit bättre på att sätta gränser och att känna av när något inte är rätt. Tidigare kände hon sig ofta utnyttjad och nedtryckt. Idag säger hon ifrån och agerar direkt.

Smärtorna i kroppen och den fruktansvärda huvudvärken är så gott som borta. Det kan komma förnimmelser av det men inte mer än så.

I takt med att kroppen läkt så har även magen blivit bättre. Bekymmer med magen började tidigt i livet men idag är det inte något hon tänker på. Andra symtom som också blivit bra är utmattningssymtom som djup trötthet, dåligt minne och tappa ord när hon skulle prata.

Förra sommaren var hon så stark att hon sa upp sig från sin arbetsplats som gjorde henne sjuk. Det är det bästa som hänt henne, säger hon.

Idag är Lena på en plats i livet som gör henne glad och hon mår bra. Hon känner sig i balans och kärleken till livet är tillbaks.
Hos Robert har hon funnit en styrka att tro på sig och att tro på livet.

Robert Stigborn, klassisk homeopat

Om du vill du ha kontakt med Robert Stigborn, klassisk homeopat, Roberts helhetspraktik:
Mobil: 0703-063623

 

 

Om du vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig:
KHY – Klassiska homeopaters yrkesförbund
Leta på: https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/