Brännande eksem läkte ut med homeopati

0
4786
Eksemet före och efter den homeopatiska behandlingen.

Eksemet på händerna kliade och vätskade sig. Huden sprack och såren gjorde ont. Det blev outhärdligt på jobbet där Johanna måste ha handskar.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Johanna, 26 år, älskar sitt jobb med att sköta mjölkkor så trots ett besvärligt eksem, framför allt på händerna, ville hon inte byta jobb.

–Värst var det när korna kalvade och jag skulle mjölka ut råmjölken för hand. Jag försökte med bomullshandskar och sedan plasthandskar utanpå men händerna blev blöta inuti handskarna. Det gjorde att huden brände och sved.

Det vattniga eksemet gjorde att huden på händerna flagnade och sprack.

–Jag hade många sår som gjorde jätteont. På morgnarna kändes det bättre när såren hade hunnit läka lite på natten men när jag började röra händerna sprack såren upp igen och började blöda. Det var smärtsamt.

Det var redan i början av 2000-talet som eksemet bröt ut, men när Johanna började arbeta med mjölkkor blev hudbesvären värre. I sju år kämpade Johanna med de smärtsamma eksemen, innan hon under försommaren 2018 påbörjade en behandling hos homeopat Carin Roessler.

–Det gick lite upp och ner men sakta började huden bli bättre.

Så här såg eksemet ut före den homeopatiska behandlingen…

 

 

 

 

 

 

… och så här bra blev det efter homeopatiska läkemedel.

 

 

 

 

 

 

Carin Roessler, klassisk homeopat

Homeopat Carin Roessler blev överraskad av hur snabbt Johanna svarade på den homeopatiska behandlingen efter att i så många år haft eksemet.

–Johanna reagerade direkt på det första homeopatiska läkemedlet och redan efter två månader hade eksemet blivit iögonfallande bättre. Jag var själv förvånad.

–Även om hon använde handskar i sitt arbete och svettades så fick hon inga nya utbrott av eksemet. De blossade upp lite igen under en svår period. Hon kom till mig igen och jag fortsatte den klassiska homeopatibehandlingen för hela henne.

–Min erfarenhet är att det kan ta lång tid att bli av med besvärliga eksem. Det som framför allt avgör hur lång tid det tar att läka ut eksem är hur länge man haft dem och om man använt starka salvor för att hämma eksemen.

–Inom homeopati ser vi eksem som något som kroppen vill bli av med och stöta ut, inifrån och ut. Salvor, speciellt starka salvor som cortison, åstadkommer motsatsen. Vår erfarenhet är att salvorna ”trycker in” eksemen, och kroppen får svårare att bli av med dem. Därför blir läkningsprocessen längre om man har använt salvor flitigt under många år.

–Det är helt förståeligt att man använder salvor eftersom salvorna ger lindring av eksemen. Men tyvärr skapar de ofta mer problem och värre eksem på lång sikt. Vi ser också att eksem kan komma på fler ställen.

–Under läkningen kan utslagen under en kort tid också bli värre, innan de blir bättre. Men rätt utvalt homeopatiskt läkemedel gör att eksemet läker ut. Patienten måste ha tålamod under läkningsprocessen.

Vill du ha kontakt med Carin Roessler: www.carin-roessler.com
info@carin-roessler.com

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.