Homeopati triumferande i striden mot ångest och självmordstankar.

0
538
Oroskänslor och ångest lindrades snabbt efter första besöket hos Homeopat Robert Stigborn och
Oliver slappnade av.

Första gången som Oliver träffade en homeopat var han bara 19 år gammal. Studenten närmade sig och dörren ut till världen stod öppen. Likväl, med känslan av frihet kom även framtidsoro och ångest. Något som Oliver hanterade med hjälp av homeopati.

Av Martina Augustinson

Oroskänslor och ångest lindrades snabbt efter första besöket hos Homeopat Robert Stigborn och Oliver slappnade av. Det var nog bara nervositet över att gå ut i livet. Han slutade att gå till Robert redan efter andra besöket för att istället sorglös ägna tiden åt alla aktiviteter inför studenten.

Två år senare var det dags igen. Under de två åren som gått så hade han inte varit helt i balans. Han gick runt med en mindre klump i magen, diffusa känslor och en mindre oro. En känsla av att inte veta vad som ska hända. Något som kom över ett par dagar i veckan för att sedan lägga sig i några dagar. Till sist så tog det över ännu mer. Oro och ångest var känslor som kantade dagarna i Olivers liv. Han beslutade att åter igen ta hjälp av homeopati och Robert. Efter två tillfällen hos Robert och en påbörjad homeopatisk behandling ansåg han sig vara behjälpt och historien upprepade sig. Oliver valde att inte fortsätta. Det blev ju bra för stunden.

Nu dröjde det inte två år. Tankarna tog över ganska snart igen och ångesten blev svårhanterlig. Det kunde starta med en liten oro över framtiden till att spåra ut helt till allt möjligt obehagligt. Från att bli oskyldigt dömd till fängelse eller att någon i familjen skulle råka illa ut och dö. Han var inne i själva ångesten, kände panik och ville fly från sig själv. Katastroftankarna stod på kö och gick till sist inte att tänka bort.

På dagarna i arbete gick det att trycka undan, på kvällarna var det inte längre möjligt att undvika det. Han led nu även av sömnbrist vilket inte varit något problem tidigare.

Oliver valde då att gå till en psykolog via vårdcentralen.

Det första psykologen gjorde var att skriva ut sömntabletter och antidepressiva. Han gick hem och sov i 24 timmar. Det skrämde Oliver att han kunde bli så utslagen av sömntabletter, han tog dem aldrig igen. Dessutom hade han läst på biverkningstabellen av de antidepressiva som skrevs ut. Möjligtvis kan det ses som lite ironi att skriva ut antidepressiva med en så lång lista på biverkningar till någon som lider av katastroftankar. Han tog inte en enda tablett av dem heller. Han bet ihop och fortsatte arbeta på dagarna med katastroftankar och sömnproblem på nätterna.

I slutet av 2020 och början av 2021 blev det riktigt illa. Han hade sin värsta tid någonsin mentalt. Dessutom kom även självmordstankar och katastroftankar nu att prägla hans vardag. Tillika var det inte längre på nätterna han led som värst, nu var det 24 timmar om dygnet. I detta ögonblick fanns det inget att tänka på, han tog ytterligare kontakt med Robert. Det blev en lång resa tillbaks men efter varje besök hos Robert så blev han bättre. Efter ett år så kunde Oliver konstatera att han nu kommit ned till den nivå han startade på vid sitt första besök. Ångestattackerna kom fortfarande men med väldigt låg intensitet och med allt längre mellanrum.

Idag, ytterligare ett år senare är han i princip ångestfri. Han kan inte minnas senaste gången en attack eller katastroftankar kom över honom. Ibland händer det att han kan känna oro. När det händer så har Oliver nu lärt sig att reflektera över vad han känner, att försöka vara i nuet och njuta av det. Det gör att känslorna av oro inte längre utvecklas till ångest.

Att tänka och känna är några av de verktyg han fick från Robert när de startade den sista
behandlingen. Han fick också lära sig om meditation. Dessa verktyg tillsammans med den
homeopatiska behandlingen som fått honom i balans har gjort honom mentalt stark och frisk. Oliver mediterade ett tag varje kväll vilket hjälpte honom direkt vid start med sina sömnproblem. Än idag mediterar han regelbundet. Det hjälper honom att var i nuet.

Det finns också andra positiva effekter som uppstått efter behandling med homeopati. Oliver har mer ork idag. Han led tidigare av besvärlig perspiration som luktade illa vilket gick tillbaks till normal nivå. Klaustrofobi som Oliver alltid lidit av, är en annan del som försvunnit. Idag har han inga problem att åka bil, hiss eller vara i andra trånga utrymmen som tidigare hämmat hans tillvaro. Även hans lindriga OCD – tvångssyndrom – är nästan helt borta. Ett naturligt inslag som påverkan av ångest och oro är att magen tar stryk. Idag fungerar hans mage utmärkt.

För Oliver har det alltid varit viktigt vad andra människor tycker och tänker om honom. Men det är inte något han längre bryr sig om. Han känner sig idag mycket stark mentalt och nyfiken på vad som väntar bakom hörnet och inte längre är rädd för det okända. Han säger att han nu vågar ta för sig och inte låter sig hämmas av onödiga rädslor som bland annat gjort att han gift sig och blivit en superstolt pappa!

Robert Stigborn, klassisk homeopat

Om du vill du ha kontakt med Robert Stigborn, Klassisk Homeopat, Roberts helhetspraktik:
Mobil: 0703-063623

Om du vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig:
KHY – Klassiska homeopaters yrkesförbund
Leta på: https://klassiskahomeopater.se/hitta-din-homeopat/