”Jag mådde bättre direkt av homeopatin! Det var helt sanslöst!”

0
13952
– Det blev en helt sanslöst bra reaktion av homeopatimedicinen, säger Ronny Magnusson, 68 år, som åter jobbar för fullt efter att ha legat däckad i åratal.

Inom ett dygn efter homeopatmedicinen vände det totalt för Ronny Magnusson, 68 år. Han slutade sova 16 timmar per dygn och började arbeta. ”Det var helt sanslöst, rena trolleriet!”

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

När jag ringer Ronny Magnusson börjar han med att säga att det är en lång historia, och en lycklig slump som gjorde att han till slut hittar rätt ställe att få hjälp på, efter att i åratal ha ätit läkemedel som mest gjort honom trött, hängig och låg.
– Jag gick i väggen år 2011. Då visste jag inte vad det var och jag fick det aldrig erkänt. Först trodde läkare att det var Alzheimer, och sedan trodde de att det var en hjärntumör. De gav mig en massa psykmedicin som jag skulle ta.
– Jag blev inte sjukskriven. Eftersom jag var egenföretagare blev det jättesvårt. Men jag fortsatte att arbeta. Det gick väl ett år men efter det kände jag att nu går det inte längre. Jag var precis slutkörd.

Tog ut pensionen

Ronny Magnusson sökte upp läkare igen.
– Det här var på hösten 2012. De proppade på mig en massa mediciner, men sen hörde jag aldrig mer. De hade inte en aning om hur det gick för en eller hur man reagerade och mådde.
– Jag blev tvungen att ta ut min pension. Det gick inte att gå och arbeta. I och med att jag inte blev sjukskriven fick jag egentligen ingen hjälp.
Under flera år åt Ronny Magnusson mediciner. Han mådde allt sämre.
– I januari 2018 orkade jag ingenting. Jag hade inte lust med något. Det var väl en form av depression. Jag gick tillbaka till läkaren som åter igen skrev ut en massa nervmediciner. När det inte blev bättre med mig, ökade de på medicinerna så att jag fick dubbel dos.
– Men jag sov 16 timmar om dygnet och var lika trött för det. Jag var som en zombie.
– Nu ville läkaren att jag skulle börja med blodtrycksmediner. Men där satte jag emot. Börjar man så leder det till än det ena än det andra.

Läste om Viktoria

Ronny Magnussons hustru har prenumeration på tidningen Alma Nova.
– Av en slump slog jag upp tidningen en dag och började läsa om en tjej, Viktoria, i Norrköping. Det hon berättade var ju precis som det var för mig. Jag kände igen allt.
– Jag såg då att hon fått hjälp av Gunnar Jansson här i Norrköping. Då tänkte vi att vad fasen, är det i Norrköping beställer vi tid så får vi se.
– När gumman ringde och bokade in mig visade det sig att jag hade varit hos honom för 18 år sedan för eksem i öronen. Det kom jag inte ihåg. Men eftersom jag hade varit där tidigare fick jag snabbt en tid.

Vände direkt

Ronny Magnusson gick till konsultationen.
– Vi gick igenom allt kring min situation. När Gunnar var klar fick jag små kapslar med homeopatmediciner. Jag tog dem och inom ett dygn hade det vänt nästan totalt för mig.
– Det är helt sanslöst. Helt sanslöst! Rena trolleriet! Jag fick någon sorts homeopatmedicin, jag vet inte precis vad det var, och sedan bara pang, blev jag som en ny människa.

På vilket sätt blev du som en ny människa?

– Jag blev som en normal människa som orkar leva och vara med. Nu jobbar jag heltid med grabben. Att jobba var ju fullständigt otänkbart tidigare. Då hade jag jämt göra med att klara dagen.
– Jag kände verkligen skillnaden på ett dygn. Direkt. Efter det har det successivt bara blivit bättre och bättre. Jag har slutat helt med nervmedicinerna.
– Alla har klagat den här sommaren över att det har varit varmt. Jag har jobbat hela sommaren med köksmontering. Inga problem! Jag arbetar med grabben. Tidigare lärde jag upp honom när jag hade företag, nu är det min tur att hjälpa honom.
– Jag mår jättebra. Det är helt otroligt. Även hustrun säger att det inte går att jämföra. Tidigare var jag knappt kontakbar. Ilsken och tvär på alla sätt och vis.

Alla hade vunnit på tidigare hjälp

– När jag träffade Gunnar frågade han varför jag inte kom till honom direkt när jag blev trött. Det hade jag gjort om jag bara hade kommit på det. Men den tanken slog mig överhuvudtaget inte. När man inte mår bra kan man inte tänka klart. Hade någon av läkarna sagt: ”Gå till Gunnar!” hade jag gjort det!
– Då hade jag inte förlorat så många år. Hade jag kunnat jobba och sluppit ta ut pensionen hade alla vunnit på det.

Besvär försvinner odramatiskt

Gunnar Jansson har arbetat i över 40 år som klassisk homeopat i Norrköping.

Alla, både han själv, familjen, och samhället, hade vunnit, säger Ronny Magnusson, om han hade fått riktig hjälp tidigare. Vad säger du om det?

– Ja. Han har helt rätt. Definitivt! Kostnaden för Ronnys två besök hos mig gick på 1 800 kronor med arvode och medicin. Det kan man jämföra med vad hans läkemedel har kostat genom åren. Men ännu värre är ju att han inte har kunnat jobba under alla dessa år.
– Det är vansinnigt att man inte utnyttjar vår kompetens inom sjukvården. Vi har lagen om fritt vårdval, LOV, men det är ju egentligen inte fritt. Det är som om man bara skulle få rösta på ett enda parti.
– Även om vem som helst kan komma till oss så är det inte alla som har den möjligheten. Jag får mail varje vecka där patienter tackar för att de har börjat må mycket bättre, och beklagar att de inte har råd att fortsätta. För att inte tala om alla ”barn” som ringer och vill ha hjälp och som vi inte yrkesmässigt får behandla.

Varför tror du patienter som fått bra hjälp av homeopatin inte tänker på att gå tillbaka till homeopaten när de får nya besvär?

Klassisk homeopat, Gunnar Jansson: – I en homeopatisk behandling försvinner besvären ofta så odramatiskt att många tror att de har blivit naturligt botade. Homeopati stimulerar den egna försvarsmekanismen.

– De glömmer. I en homeopatisk behandling försvinner besvären ofta omärkligt.

– Hade vi arbetat som läkare och gett medicin hela tiden hade patienter kommit regelbundet till oss. Men de som kommer till mig kommer vanligtvis på två till tio besök. Sedan är de botade eller mycket bättre. Tyvärr botar jag inte alla.

– Besvären har ofta försvunnit helt odramatiskt. Det är en så mjuk behandlingsterapi att många tror att de blev naturligt bra. De kan till och med uppleva att de nog hade blivit bra även utan den av mig ordinerade medicinen.

– För 35 år sedan sa en tjänsteman från Socialstyrelsen på en kongress att det finns få läkemedel som botar, de tar bara bort symtomen och patienten blir inte frisk.

CITAT: ”Det finns endast några få läkemedel, som är avsedda att bota. De tar bara bort symtomen. Man blir oftast ej frisk av läkemedel, men symtomen dämpas.”

Per Manell, Socialstyrelsen

– Han har ju rätt. Patienter som går till läkare blir sällan botade. Frågar en patient sin läkare hur länge han ska ta blodtrycksmedicin blir svaret ofta resten av livet. Det betyder ju att blodtrycksmedicinen inte botar. Patienten är fortsatt sjuk, även om hon eller han blir symtomfri. Det konstiga är att patienter inte ens förväntar sig att bli botade när de går till läkare.

Vad tror du behövs för att läkare ska rekommendera andra behandlingsmetoder när de själva inte kommer någonstans med sina läkemedel?

– De måste få erfarenheter av andra terapimetoder. Tyvärr vill många läkare inte höra talas om andra behandlingsmetoder eller mediciner. De slogs ju med näbbar och klor för att akupunktur inte skulle komma in. För läkemedelsindustrin skulle det innebära en katastrof om folk började ta läkemedel som faktiskt botar.

Den homeopatiska behandlingsmetoden beskrivs i boken Organon. Paragraf två anger behandlingens mål:

Foto: Amanda Karlsson

”Botandets högsta ideal är hälsans hastiga, milda och varaktiga återställande.”

Samuel Hahemann, homeopatins grundare, Organon, §2

 

 

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:
www.nakh.net
info@nakh.net

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig.
Leta på www.klassiskahomeopater.se

Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.