Homeopatisk medicin räddade Katarinas biobesök

0
4414

En svår urinvägsinfektion höll på att förstöra ett biobesök för Katarina Ejdemo, 53 år. ”Jag hann precis träffa min homeopat och få piller innan bion. På mindre än tio minuter försvann smärtan. Jag klarade hela biobesöket utan toalettbesök.”.

katarina_ejdemo
På mindre än tio minuter blev urinvägsinfektionen så bra att Katarina Ejdemo kunde njuta av sitt inplanerade biobesök.

Katarina Ejdemo, 53 år, bor i Korpikylä norr om Haparanda. Hon och maken hade bestämt att åka in till Haparanda för att gå på bio en söndagkväll.
– Några dagar innan började jag få besvär med blåskatarr. Jag blev sämre och sämre. Jag fick gå på toaletten hela tiden. Fast jag just hade varit där fick jag gå igen.
– Det var en söndag och jag tänkte att man egentligen inte ska störa folk på helger, men jag ringde ändå till Päivi Barsk som jag känner sedan tidigare. Jag visste att hon gav homeopatisk behandling.
– Hon sa: ”Kom hit!” Då var jag så dålig att jag kissade blod. Och det gjorde ont. Det var som att kissa taggtråd.
– När jag kom till Päivi ställde hon många exakta frågor, men det gick ändå rätt så snabbt. Sedan gav hon mig piller som jag tog direkt.
– Jag var skeptisk och undrade hur det skulle gå att sitta på bion. Jag var inställd på att vi skulle få åka hem, man kan inte springa fram och tillbaka på toaletten under en hel föreställning. Vi hade sett till att jag hade platsen längst ut.

Lade sig som bomull

Katarina Ejdemo var rejält missmodig. Hon hade verkligen sett fram emot att se filmen.
– Det tog inte många minuter innan vi satt på bion efter att vi lämnat Päivis praktik. Då kände jag att allt började lägga sig. Det började kännas som bomull i blåsan. Jag blev jättepaff.
– Sedan blev det bara bättre och bättre. På mindre än tio minuter hade behovet att hela tiden springa på toa, fullständigt gått över. Det var som trolleri.
– Min man viskade: ”Hur är det?” Jag sa: ”Det är helt otroligt, Päivi trollade bort det!”.

Tog ett helt år att bli bra

Det var inte första gången Katarina Ejdemo hade liknande besvär.
– En gång i ungdomsåren hade jag en jättesvår blåskatarr, med liknande symtom. Jag fick penicillin den gången och blev ganska fri från infektionen, men det tog ett helt år innan jag var helt utan besvär.
– Den här gången var blåskatarren minst lika hemsk, men som sagt, allt släppte på mindre än tio minuter. Folk tror mig inte när jag säger det.
– Efteråt ringde jag till Päivi och berättade vad som hade hänt. Hon bad mig att ta en dos till ifall besvären skulle komma tillbaka. Några dagar senare fick jag åter lite känningar. Då tog jag en dos till och sedan dess har jag inte haft några besvär alls. Och nu har det gått över ett år.

Sömnen blev bättre

Det hände fler saker med Katarina Ejdemo under den homeopatiska behandlingen.
– Efter mitt fjärde barn hade jag haft lite krångel med magen, men nu rättade det till sig.
– Först satte jag det inte alls i samband med den homeopatiska medicinen. Det är först efteråt jag kommit på att det var ungefär samtidigt med blåskatarren jag blev bra i magen.
– Det hände även saker med sömnen. Förr sov jag alltid bra. Men med oron över tonårsbarn började sömnen krångla. Det har också rättat till sig.
– De gånger jag blir riktigt utarbetad och stressad brukar jag få förkylningsblåsor på näsvingen. Det brukade komma som ett brev på posten. Men så är det inte längre. Jag kan känna att det är på väg, men i regel bryter de inte ut. Så visst har jag fått ett mycket bättre immunförsvar.

Snabb effekt vid akuta besvär

Päivi Barsk är utbildad klassisk homeopat och har sin mottagning i Haparanda. 1-2 veckor i månaden arbetar hon också på HomeopatiAkuten i centrala Stockholm. Hon är en av de tre grundarna till kliniken, där patienter med akuta besvär behandlas.

Är det vanligt att se så snabb effekt och lindring vid akuta besvär, som Katarina Ejdemo berättar om?
– Ja, när symptomen är tydliga och det ordinerade medlet är rätt kommer effekten fort.

– Klassisk homeopati är ett kraftigt, biverkningsfritt verktyg vid akuta infektioner, säger Päivi Barsk, klassisk homeopat.
– Klassisk homeopati är ett kraftigt, biverkningsfritt verktyg vid akuta infektioner, säger Päivi Barsk, klassisk homeopat.

Vid vilka akuta besvär fungerar homeopatisk behandling?
– Det flesta, till exempel öron-, ögon-, hals- och bihåleinflammation, samt hosta. Homeopati fungerar vid både bakterie- och virusinfektioner. Det är ett mycket bra alternativ till antibiotika. Genom att välja klassisk homeopatisk behandling minskar vi antibiotikaresistensen och kan då spara på den viktiga medicinen till allvarliga infektioner.

Hur tänker du kring det Katarina Ejdemo berättar att lindringen sker så snabbt att folk inte tror på det patienten berättar?
– Folk är inte van vid så snabba resultat, men vi ser ju det ofta på våra mottagningar, speciellt på HomeopatiAkuten. Sedan finns det ju de som inte VILL tro att det fungerar. Det är synd, men inget kan övertyga bättre än egen erfarenhet, så jag uppmanar folk: ”Våga prova!”.

 

 

 

 

Vill du ha kontakt med Päivi Barsk?
Hon har mottagning både i Haparanda och Luleå, samt tar emot via Skype:
www.likamedlika.se
paivi@likamedlika.se
Mobil: 070-200 79 35