Homeopatin fick bukt med huvudvärken som höll på att förstöra Alexanders barndom

0
2922
Under 1980-talet arbetade Alexander Andrén med skogsavverkning i Klippiga bergen, USA. Då var den svåra huvudvärken redan historia tack vare homeopati.

I sju års tid hade Alexander Andrén dragits med en outhärdlig huvudvärk. Han besökte homeopat Gunnar Jansson och fick ett läkemedel. Några dagar senare hände en märklig sak!

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Idag är Alexander Andrén 50 år, men minns ännu huvudvärken som gjorde att han trodde han skulle bli tokig av smärta.
– Jag var runt 14-15 år när mina föräldrar ordnade så att jag fick träffa Gunnar. Då hade jag dragits med huvudvärken i halva mitt liv. Den bröt ut någon gång i sjuårsåldern. Varannan vecka slog den till.
– Det var inte migrän, men jag blev helt utslagen. Ingenting hjälpte. Inte vanliga huvudvärkstabletter, ingenting. Ändå hade man nog försökt allt på mig.
– Jag minns att jag började undra om det ska vara så här. Nu pratar vi om ett barn som tänkte så.

Provocerande frågor

Alexander Andréns föräldrar hade på något sätt fått kontakt med homeopat Gunnar Jansson i Norrköping och ordnade tid för sin son.
– Det är väl 35 år sedan jag gick till Gunnar för första gången. Han måste nog ha varit i början av sin karriär då!
– Vi satt och pratade en stund. Han ställde frågor. Jag minns fortfarande att vartefter samtalet pågick blev jag allt mer irriterad. Han retade upp mig rejält. Han ställde frågor som inte var roliga att svara på. Jag tyckte att han var provokativ.
– Så råkade han fråga något som fick mig att bli riktigt förbannad så jag fräste till!
– Precis när jag hade gjort det pekade han på mig och sa: ”Bra, nu vet jag vad du ska ha för medel!”. Det blev lite av en antiklimax av situationen!
– Jag fick ett medel med mig därifrån.

Tjockt i näsan

Alexander Andréns familj åkte på semester och vid något tillfälle tog han det homeopatiska läkemedlet han hade fått.
– Jag blev väldigt täppt i näsan. Det blev bara värre. En morgon tog jag en promenad. Jag minns att jag kände att jag behövde snyta mig men att det inte gick. Jag fick inte ut något.
– Jag var helt täppt. Till slut kändes det nästan som att jag kväljdes. Det var otäckt. Till sist lyckades jag på något sätt dra ner slemmet bakvägen till munnen och försökte spotta ut det. Men det var bara en liten del som for ut ur munnen och hängde ut, resten var kvar i munnen. Jag fick ta tag i det med tummen och pekfingret och drog kraftigt. Ut fick jag en 20 cm tjock sträng som var lika tjock som mitt pekfinger, och jag är ingen finlemmad figur. Det hela var väldigt obehagligt.

Segt slem

– Jag lade slemsträngen på en blomkruka och stirrade på det. När jag prövade att dra lite i det var det otroligt segt. Jag hade behövt ta i med kraft för att dra isär det.
– Det märkliga var att sedan dess har jag inte haft någon huvudvärk. Den bara försvann.

Söker homeopatisk hjälp

Idag, 35 år senare, berättar Alexander Andrén att han sedan dess alltid sökt hjälp hos Gunnar Jansson vid problem.
– Ja, inte bara jag, utan hela familjen. Till sjukhus går vi bara om det är något som behöver sys ihop eller om något är brutet.

Engelska kungahuset gör det

Många svenskar gör som engelska kungahuset. I Gunnar Jansson, klassisk homeopat i Norrköping, har de hittat sin ”livmedikus”.

Under de 40 åren som Gunnar Jansson haft mottagning i Norrköping är det fler familjer som valt honom som sin ”husläkare”.
– Många patienter och ibland hela familjer har återkommit till mig genom åren, till exempel då de känt att de behöver stöd för olika stressåkommor. Jag kan hjälpa dem vid sorger, besvikelser eller andra påfrestningar som man kan drabbas av i livet. Med rätt behandling kan man på så sätt förhindra att allvarliga sjukdomar uppkommer.
– Det är således många som gör som engelska kungahuset, det vill säga har en homeopat som livmedikus. Engelska kungahuset har använt sig av homeopatiska läkare i mer än 100 år.

 

 

 

 

 

Gunnar Janssons hemsida: www.nakh.net

e-post: info@nakh.net

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here