Besvärlig akne läkte ut med homeopatimedicin

0
4837
Ryouf Gharib fri från svår akne med homeopati.
Ryouf Gharib fick sitt ”ansikte tillbaka”. Med homeopatisk behandling blev hon av med en besvärande akne. Även migränen försvann.

 

”Aknen i ansiktet var förfärlig. Jag fick hormoner, krämer och salvor. Inget hjälpte. Först när jag fick homeopatisk behandling blev ansiktet bra igen!”. Det är med fasa som Ryouf Gharib, 54 år, minns åren med akne, innan hon äntligen fick hjälp.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

År 1984 kom Ryouf Gharib till Sverige.
– Då hade jag en jättefin hy. Men efter några månader började jag få akne. Det var så fult. Men jag visste inte vart jag skulle vända mig, jag kunde ingen svenska.
Ryouf Gharib började må dåligt av sin akne.
– Jag klämde och pressade dem. Det kom blod och vatten och var. Det var äckligt. På vårdcentralerna fick jag kräver och salvor. Huden blev torr. Inget hjälpte. Aknen kom tillbaka gång efter gång.
– Jag blev skickad till hudmottagningar och gick även privat till hudläkare. Det enda de sa var att det inte var något fel på mig!

Fick tips om en homeopat

En dag när Ryouf var på en praktikplats träffade hon en ung svensk tjej.
– Vi var några som satt och pratade. Hon tittade på mitt ansikte och förstod hur jag mådde. Hon sa: ”Du, jag ska rekommendera någon som kan hjälpa dig!”. Jag tackade och sa: ”Snälla, vem som helst, bara någon kan bota mig! Jag vill ha mitt ansikte tillbaka”.
– Jag mådde verkligen dåligt av aknen. Jag var irriterad, arg, ledsen.
– Hon förklarade att det var en homeopat och att hans läkemedel inte skadar kroppen utan hjälper den att läka.

”Sockerbitarna” gav effekt

Ryouf Gharib bokade tid.
– Jag kunde i alla fall så mycket svenska att han förstod mig. Vid första besöket fick jag små piller. Jag brukar kalla dem för Gunnars ”sockerbitar”.
– När jag kom tillbaka på ett nytt besök några veckor senare hade jag börjat känna en effekt. Jag fick nya piller. Vid tredje besöket gav han mig en dos till, men sa också att nu behöver du nog inte komma tillbaka fler gånger. Mitt ansikte hade redan då blivit jättefint.
– Alla mina kompisar var jätteförvånade och frågade mig vad jag hade gjort!

Migränen försvann

Det är 22 år sedan, berättar Ryouf Gharib, året var 1995.
– Sedan dess har jag inte haft akne eller finnar i ansiktet. Jag har kvar små märken i huden efter mina naglar eftersom jag höll på och klämde så mycket. Men aknen har hållit sig helt borta.
Hon berättar att även den migrän hon alltid drabbades av före mens försvann samtidigt som aknen.

Blev gravid

Några år senare bokade Ryouf Gharib åter tid för en homeopatisk behandling.
– När jag kom till Sverige var jag gravid med tvillingar. Vi ville ha fler barn men tre gånger hade jag missfall. På sjukhuset sa de att det är naturligt att foster kan stötas bort. De gav mig massor av hormonbehandlingar. De sa också att det inte var något fel på mig eller min man.
– Jag bokade tid hos Gunnar igen och berättade för honom att jag ville ha ett syskon till barnen. Han sa du kommer att bli gravid. Jag minns att jag tänkte att nu skojar han med mig.
– Jag fick hans sockerpiller igen och blev mycket lugnare. Jag hade mått ganska dåligt under en period och blev till exempel jätteledsen när jag såg andra kvinnor som var gravida. Ett år senare föddes min lilla E. Det var som en gåva från gud!
Efter det försökte Ryouf Gharib få ännu ett barn.
– Jag ville så gärna ha ett syskon till henne, eftersom hon var så mycket yngre än tvillingarna och jag ville att hon skulle få någon att leka med. De gav mig återigen en massa hormoner. Men det blev inget.
– Jag har förlorat två av mina systrar i cancer så till sist blev jag rädd för allt de gav mig så till sist sa jag att jag struntar i det. Egentligen förstår jag inte nu varför jag inte gick till Gunnar!

Aknen borta

Däremot har hon skickat både vänner, släkt och kollegor till Gunnar Jansson, en välkänd homeopat i Norrköping som arbetar med klassisk homeopatisk behandling.
– Jag tog en släkting till min man till honom. Hon hade blivit röd som en tomat i ansiktet. När Gunnar såg vilka mediciner hon tog och läste vilka biverkningar de ger kunde han se att en biverkan är att blodkärlden svullnar. Det var därför hon lyser som en tomat.
Även sonen fick hjälp.
– Han fick en besvärlig akne vid 14-15 års ålder. Han gick till Gunnar och finnarna försvann.

Vill kunna somna

Ryouf Gharib har nu bokat in sig för ännu en behandling.
– Det har blivit svårt för mig att somna på kvällarna och jag vill inte bli beroende av insomningstabletter. Så han får nog ta och hjälpa mig en gång till.

Konstant stress ger besvär

Med åren har Gunnar Jansson hunnit behandla många kvinnor som önskat bli gravida.
– Det beror alltid på något fysiskt eller psykiskt fel. Friska människor får barn tillsammans. Oftast hittar jag orsaken, den kan vara psykisk, men är också ofta fysisk. Det kan till exempel handla om att kvinnan tidigare har haft besvär med underlivet eller att hon har haft ett långvarigt bruk av p-piller.
– Den moderna människan lever under en konstant stress. Många jobbar hårt och många lever med stora skulder. Att många dessutom känner sig tvungna att ständigt vara uppkopplade på nätet eller hålla på med sin mobil minskar möjligheten till vila. Om en person under denna konstanta stress till exempel drabbas av arbetslöshet eller sorg kollapsar kroppen och personen blir sjuk.

Det är många som genom åren fått hjälp med akne eller barnlöshet av Gunnar Jansson, klassisk homeopat.

Gör som engelska drottningen

Gunnar Jansson rekommenderar dem som drabbas av besvär att göra som kungligheterna gör i England.
– Det engelska kungahuset har i mer än 100 år fått homeopatisk behandling. Sök en klassisk homeopat när du börjar känna dig dålig, så har du stor chans att förbli frisk – och till och med bli 100 år! Rätt valt homeopatiskt medel stärker dig så att du klarar dina påfrestningar bättre.

 

 

 

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:

www.nakh.net

info@nakh.net

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here