När Alec var 3 år blev han skrämd och började stamma – homeopati hjälpte

0
3643
Alec Toselli började stamma efter en skräckupplevelse. Med homeopati pratade han som vanligt igen efter en vecka.

En skräckupplevelse fick Alec, då 3 år, att börja stamma. Efter ett homeopatiskt läkemedel började han snabbt prata flytande igen. I höst flyttar han till Paris för att bli skådespelare.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

När Alec Toselli var i tre-årsåldern blev han väldigt skrämd. Han såg ett annat barn som bråkade med sin mamma. När barnet puffade på sin mamma tappade hon en sockerskål så hela golvet blev vitt.
– De har berättat att jag sprang och gömde mig. Jag hade redan lärt mig prata flytande men nu började jag stamma. Mamma tog mig till en läkare som menade att jag har många ord kvar att lära mig och därför inte pratade rent. Mamma förklarade att jag redan hade pratat flytande. Men läkaren lyssnade inte.
– Jag fortsatte att stamma över hela sommaren. När hösten kom tog mamma med mig till Gunnar Jansson, homeopat.
– Jag fick ett homeopatiskt läkemedel och inom några dagar stammade jag bara på tre bokstäver; m, k och s. En vecka senare pratade jag normalt igen.

Bet på naglar

Några år senare besökte Alec Toselli och mamman Gunnar Jansson igen.
– Jag hade börjat bita på naglarna väldigt mycket. Så pass att det blödde. Det var inte kul alls. Vi hade testat en massa olika knep som att stryka på något så att det smakade illa och att sätta på plåster. Inget hjälpte.
– Gunnar gav ett homeopatiskt läkemedel och naglarna började växa ut. Jag bet aldrig på dem igen.

Har tillit till homeopatin

Alec Toselli minns inte själv så mycket från besöken hos Gunnar men en sak har fastnat.
– När min lillebror var liten åt han väldigt snabbt. Han bokstavligen slängde i sig mat. Det fick han något medel för och än idag sitter han kvar längst vid matbordet. Han äter långsammast av alla i familjen.
– Homeopati är väldigt häftigt! Vi har haft homeopatisk hjälp i familjen i många år både som barn och som vuxna. Det är verkligen något jag lägger stor tillit till. Som vuxen har jag använt homeopati mot nedtryckta känslor som sorg eller ilska.

Tinnitus efter olycka

En allvarlig händelse som hade kunnat sluta illa inträffade när Alec var i 10-årsåldern.
– Jag och en kompis skulle gunga lian och samtidigt skulle kompisen kasta en lasso på mig. Hur det nu gick till så fastnade jag i öglan och blev hängande. Hade inte en fritidsledare sett mig och kommit rusande och lossat repet hade jag dött. Det var en rätt dramatisk händelse.
– Förutom en röd hals ett bra tag så fick jag en besvärlig tinnitus som jag gick till Gunnar med för att få hjälp. Jag kan känna lite av den, men bara ibland.
– Även min morfar Gösta Andrén, som är kiropraktor, hjälpte mig få nacken rätt igen. Jag är övertygad om att det i kombination med Gunnars läkemedel hjälpte mig att inte få bestående men.

Djup förändring

I 10-12-årsåldern skedde djupare förändring hos Alec Toselli.
– Jag gick från att vara den tysta, blyga pojken till att blir tuffare och mer utåt. Jag började med trolleri, buktaleri och musik, och så småningom skådespeleri.
– Det är helt klart att det skedde en vändning. Om det beror på behandlingen hos Gunnar kan naturligtvis ingen säga hundra procentigt säkert. Men jag har fått hjälp både som barn och vuxen. Homeopati är något som jag håller kvar vid.
Nu ser Alec Toselli fram emot att flytta till Paris och börja på en attraktiv 3-årig skådespelarutbildning.

Gunnar Jansson, erfaren homeopat.

Undersöker alltid individuellt

Gunnar Jansson berättar att oavsett vad patienten söker för gäller det att se till hela individen.

– I vår litteratur har vi 98 olika läkemedel, som är tänkbara för att bota stamning. Som alltid gäller en individuell ordination och man måste undersöka patientens hela symtombild.

 

 

 

 

Gunnar Janssons hemsida: www.nakh.net

e-post: info@nakh.net

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

 

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

 

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here