Värk i leder, akne och humöret blev bättre med homeopati

0
3363
Jenny tog makten över sitt liv.

”Jag började reflektera över hela min situation och vad jag ville av livet. Samtidigt blev de fysiska symtomen bättre!”, berättar Jenny Pommer, 47 år. Hon är tacksam över den homeopatiska behandlingen.

 

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

 

– Jag var lite orolig, mådde halvbra i kroppen och hade ont i mina leder. Jag hade haft problem med mitt vänstra ben i många år med en smärta som gick ner i benet. Ibland blev benet så svullet att jag inte kunde springa. En sjukgymnast kollade att det inte var ischias. Jag sökte hos flera läkare men fick aldrig något svar på vad det kunde vara.

– När jag för drygt sex år sedan började med yoga kände jag att jag inte ville inte ha en massa onödigt i kroppen så jag tog bort p-sprutan för att inte få in hormoner. Det blev som en avvänjning som påverkade hela mig. Aknen blossade upp och humöret blev sämre.

Jenny Pommer sökte hjälp hos homeopat Robert Stigborn.

– Han kollade mina fysiska symtom. Benet och tumleder. Jag hade artros i tumbaserna efter många år på ett slitigt arbete där jag lyfte och vred händerna mycket.

– Vi gick också igenom hur jag mådde på det stora hela, med ett arbete som jag inte mådde bra av. Att min arbetssituation hade blivit ohållbar gjorde förstås att de fysiska smärtorna ökade.

– Under behandlingen hos Robert började jag analysera mig själv och mitt liv. De fysiska symtomen som värken i tummarna, och aknen jag fick när jag tog bort hormontillskottet. När p-sprutan togs bort var det som att alla skydd försvann. Jag blev väldigt ledsen, känslig, förbannad och otålig. Det fanns mycket att fundera på.

– Det som hände sedan var att de fysiska smärtorna blev bättre med homeopati. Men nu efteråt kan jag se att den stora fördelen med att gå hos Robert var att jag fick hjälp att hantera den psykologiska biten; hur jag mådde. Så även om jag såg hur de fysiska symtomen sakta minskade var den stora vinsten att jag allmänt började må bättre.

– Jag tror att det finns en stark koppling mellan det psykologiska och fysiska besvär. Idag känner jag ingen oro även om jag får kroppsliga symtom.

– Jag är 47 år och i min ålder ska man inte längre ha akne. När det blossar upp finnar några dagar varje månad så accepterar jag det idag och undrar inte längre över hur jag ska bli av med de förbaskade utslagen.

– Detsamma gäller smärtan i tummarna. Det har varit en process som gått upp och ner. Ibland har jag fått mer ont igen under behandlingen.

– Jag är idag övertygad om att det som hänt mig har mycket att göra med den reflektionsprocess som började redan under första besöket hos Robert. Att dels få en dos medicin och dels få någon som lyssnar är som att slå två flugor i en smäll. Detta att någon lyssnar på det man har att säga har en läkande effekt. Där är Robert ett föredöme. Jag har stort förtroende för honom.

Behandlingen startade i februari 2019 och Jenny hade sitt sista inbokade besök i september 2020.

– Under behandlingen fick jag flera olika medel. Jag har ingen aning om vilken som eventuellt skulle hjälpa mig idag. Nu vet jag att skulle jag bli sämre på något sätt skulle jag konsultera Robert igen för att gå igenom helheten.

– Idag tar jag ingen homeopatisk medicin. Jag har inget behov av att ändra på något mer. Många av mina tidigare symtom har blivit mycket bättre. Några är helt borta.

– En gång sa Robert att antingen märker jag inte av något utan det rättar till sig successivt, eller också kan jag känna en effekt på några minuter. Det hände en gång. Jag kände på direkten att jag fick effekt. Det var nästan som att dricka kaffe, som att kroppen bara sa att oh vad skönt och vaknade till. Som att kroppen hittade vägar som den inte visste att fanns. Kroppen fick hjälp att bygga upp en egen strategi.

– Min familj märkte att jag blev mycket gladare och mer positiv av behandlingen. Nu litar jag på att min kropp sköter det den ska. Jag har sett att homeopati kan göra stor skillnad och är glad – och tacksam – för den här resan. Jag tror på framtiden och tror på mig själv. Det behöver inte vara krångligare än så.

 

Robert Stigborn, klassisk homeopat

Vill du ha kontakt med Robert Stigborn, klassisk homeopat?

Sök honom via Facebook på:
Roberts Helhetspraktik

Eller beställ tid på 0703-06 36 23

 

 

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig?
Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.