Homeopatin räddade Christer: ”Jag slapp amputera mina ben!”

0
6391
Foto: Amanda Karlsson

 

För 20 år sedan fick Christer Eriksson beskedet att han troligen skulle behöva amputera båda benen. Idag har han benen kvar med full rörlighet och balans. En klassisk homeopatisk behandling läkte bensåren.

 Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Christer Eriksson är idag 76 år. På 1980-talet började han få problem med sina ben.
– De blev mörka, lite blåsvarta. Några år in på 1990-talet fick jag väldiga problem med benen. Något gjorde att benen blev stenhårda. Det blev som ett tjockt skal omkring dem och de värkte och hade sig.

Svullnade upp av penicillin

Christer Eriksson sökte hjälp i Linköping.
– Jag hade haft flera proppar i benen. Men den första läkaren som undersökte mig trodde inte att det var proppar. En äldre läkare såg till att jag fick benen lindade och att jag blev inlagd.
Nästa dag röntgades benen.
– Egentligen tror jag inte att de kom fram till vad det kunde vara men de skrev ut penicillin. Efter tre kurer satte jag stopp. Jag svullnade upp och såg ut som ett månlandskap i ansiktet. Jag kände inte igen mig i spegeln.

Besked om amputation

Christer Eriksson skickades till en annan klinik och en annan läkare.
– Hon sa direkt att det var rosfeber.
– Det besked jag fick var att jag skulle få gå med lindande ben och stödstrumpor så länge det gick. När det inte längre gick så skulle det bli amputation – av båda benen.
– Jag vägrade att nöja mig med det och började söka andra vägar. Min envishet fick mig att agera. Jag var runt hos flera men fick tyvärr inget förtroende för dem jag träffade.

Fick tips av en patient

Lösningen kom när Christer Eriksson blev bjuden på ett födelsedagskalas i Åby. Värdinnan berättade att hon hade haft en hälsporre som inte kunde opereras på grund av riskerna med en operation.
– Hon berättade att hon sökt kontakt med homeopaten Gunnar Jansson. Hon hade frågat honom om han kunde göra något åt hälsporren och han hade svarat ja. När hon frågade hur lång tid det kunde ta, svarade han ett halvt år. Ett halvår senare var hennes hälsporre botad. Då kände jag automatiskt stort förtroende.
– Det första jag gjorde dagen därpå var att ringa upp Gunnar Jansson. Jag ställde samma fråga: Trodde han att han kunde göra något åt mina ben. Svaret blev ja. Sedan sa han att jag skulle få lära mig att stå ut.
– Han fick rätt. Det tog flera år innan bensåren läkt ut. Men jag såg hela tiden att det gick åt rätt håll. Därför höll jag ut.

Djupa öppna sår

homeopati läkte bensår
De djupa bensåren började läka med homeopati.

Christer Erikssons ben var helt blåsvarta, med stora djupa öppna sår.
– Under Gunnars behandling började det att vända.
– Jag hade också problem med att gå i motlut och var tvungen att ta omvägar när jag skulle gå uppför.

Har benen i behåll

Nu, år 2018 och närmare 20 år senare, är Christer Eriksson tacksam för att han envisades med att hitta alternativ.
– Hade de amputerat båda benen hade jag varit bunden till sängen eller rullstol.
Nu fick jag ha benen kvar. Även om jag gick med bensår var det mer värdefullt än att båda benen hade amputerats. Jag kunde röra mig, och jag såg att såren började läka. Och jag kunde fortsätta att arbeta under behandlingen.
– Idag rör jag mig som vanligt. Det enda man kan se idag är att benen har en lite annorlunda färg. Men benen är kvar. Jag rör mig smidigt och har bra balans.

 

Vill du ha kontakt med Gunnar Jansson, klassisk homeopat:

www.nakh.net

info@nakh.net

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig. Leta på www.klassiskahomeopater.se

Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den för att utföras rätt en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.