Homeopati hjälpte Tina bryta sitt medberoende

0
2482
Med homeopati fick Tina bukt med sömnproblemen. Idag lyssnar hon till sina egna behov.

Panikdrömmar att något hänt barnen väckte Tina, 38 år, på nätterna. Samtidigt arbetade hon heltid. Till slut höll det inte längre. Sjukskrivningen använde Tina till att med homeopatins hjälp bli fri från sitt medberoende. Idag gör hon saker för sin egen skull.

Av Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

– Ända sedan jag var barn har jag haft problem med sömnen. Jag gick i sömnen och jag pratade i sömnen. Det har jag gjort så länge jag kan minnas.

– När jag fick mitt andra barn eskalerade detta. Jag drömde och trodde att mina barn var i fara. Jag kunde vakna mellan 5-10 gånger varje natt av panikångestattacker.

– Till slut hade jag ingen sömn alls i kroppen. Samtidigt jobbade jag heltid.

I juni 2016 sökte Tina hjälp hos homeopat Robert Stigborn efter uppmuntran av en väninna som redan var patient.

– Min yngsta var då runt ett år. Besöket hos Robert blev startskottet för den homeopatiska behandlingen. Det kan vara svårt att avgöra vad ett sömnproblem beror på. Det som hände, och som jag har förstått brukar hända under en homeopatibehandling, var att saker började komma upp till ytan.

– Inom loppet av ett halvår hade jag brutit med delar av min familj. Jag stod inför att göra upp med min pappa, men innan jag hann med det dog han. På nyårsaftonen.

– Det kom som en chock, som blandades med både sorg och lättnad. Jag hade inte klarat av att bryta mig loss från hans förtryck och alkoholism. Jag var medberoende.

– Tillsammans med Robert har vi jobbat mycket på att jag ska hitta tillbaka till vem jag är och vilka behov jag har. Jag var en typisk medberoende: Jag slog knut på mig själv för att vara alla andra till lags. Jag tog på mig alldeles för mycket. Jag skulle leverera till vilket pris som helst. Kort sagt så höll jag på att fullständigt utplåna mig själv.

Enligt Tina visade det sig tydligt fysiskt.

– Jag utvecklade ett självskadebeteende; jag bet på naglar och på fingrar, jag rev upp sår, pillade bort sårskorpor, etc.

Våren 2017 höll det inte längre.

– Jag hade tillsammans med mina bröder tömt och rensat pappas hus. Samtidigt hade jag ett arbete där man inte förstod min situation utan krävde att jag skulle infinna mig och leverera som jag alltid hade gjort.

– Nästa gång jag kom till Robert frågade han om jag hade funderat över att sjukskriva mig. Min reaktion blev – som den duktiga medberoende lilla flicka jag var – att så kan man väl inte göra! Men strax därefter höll det inte längre och jag sjukskrevs för utmattning.

Tina kunde använda sjukskrivningen till något bra.

– Behandlingen hos Robert hade ju redan pågått ett år. Jag hade fått hjälp och börjat komma till insikter. Vi hade börjat få bukt med sömnproblemen. Fler och fler dörrar öppnades. Jag började se saker klarare. Det blev tydligt att jag inte själv hade tagit några aktiva beslut utan allt hade bara blivit.

– Med hjälp av alla nya insikter började jag nu styra över mitt liv. Jag studerade till livscoach och utbildade mig i reiki-healing.

– Tack vare Robert och homeopatin har jag idag bytt bana i livet. Nu vill jag enbart göra saker för min egen skull. Jag har slutat vara till lags för andra. Det är nog framför allt det som hände i behandlingen.

– Det sista vi gjorde i behandlingen var att få igång ett fullt flöde i kroppen. Mina konstant iskalla fötter och bortdomnade kroppsdelar är numera ett minne blott.

Sökte du någonsin hjälp på vårdcentralen eller via företagshälsovården?

– I mitt arbete kom jag i kontakt med flera läkare och ibland frågade jag. Mest fick jag förslag på att göra sömnanalys eller börja med sömntabletter. För mig var sömnmedicin inget alternativ.

– Jag tror mycket på filosofin i homeopatin, det vill säga att man går till botten med problemen och vad som orsakar dem; att man arbetar med grundorsaken i stället för att dämpa symtom.

– Min önskan är att homeopatin integreras med sjukvården och blir mer accepterad i Sverige. Lite som det redan är i Tyskland och Schweiz. Vore det integrerat skulle nog fler våga välja homeopatin.

Robert Stigborn, klassisk homeopat

 

 

Vill du ha kontakt med Robert Stigborn, klassisk homeopat?

Sök honom via Facebook på:
Roberts Helhetspraktik
Eller beställ tid på 0703-06 36 23

 

Vill du ha kontakt med en klassisk homeopat nära dig:
Leta på www.klassiskahomeopater.se

OBS! Klassisk homeopati är en 200-årig välbeprövad medicinsk behandlingsmetod. Precis som skolmedicinen kräver den, för att utföras rätt, en gedigen utbildning.

Medlemmar i Klassiska Homeopaters yrkesförbund, KHY, har minst 600 timmars utbildning av kunniga lärare, samt utbildning i basmedicin som motsvarar 60 poäng, dvs ungefär lika mycket som en sjuksköterska.

När du väljer homeopat: försäkra dig om att homeopaten är ordentligt utbildad i klassisk homeopati.

Vad är klassisk homeopati:

  • Den är alltid individuell.

  • Homeopaten ser till hela dig; dina fysiska, emotionella och mentala besvär vägs in.

  • Du får det homeopatiska läkemedel som stämmer med just dina besvär.

  • Du får ett enda homeopatiskt läkemedel åt gången.

  • Det homeopatiska läkemedel du får är noggrant prövat på friska personer.

  • Homeopaten ger dig den lägsta möjliga dos som behövs för att få igång läkeprocessen.